drgania, spalanie,
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
drgania, spalanie,
Witam. Chciałbym zasięgnąć Waszej opinii. Co może być przyczyną gdy spalanie wzrośnie o prawie 80%. Pojawią się drgania jak w Starym ciągniku rolniczym. W legacy III z silnikiem 2.0. Świece, kable, uszczelnienia wymienione. Katalizatory sprawdzone i wszystko jest w bdb stanie. Pozdrawiam i czekam na Wasze opinie.
Re: drgania, spalanie,
Przepływomierz lub nieszczelność w dolocie i tryb serwisowy. Stawiał bym na to
Dziękuję za odpowiedzi. Sonda jest ok. , odnośnie czujnika spalanie stukowego. Mechanik mówi że nie wykazuje błędów na kompie
, w tym modelu nie ma przepływomierza. No i również lewe powietrze też nie dostaje, sprawdzałem chyba 10 razy. Dodam jeszcze że byłem na analizie spalin i wyszło wzorowo. Same wyniki pozytywne.
A co myślicie czy sprzęgła dwu masowe może mieć wpływ na drgania? Powiedzmy jak się coś tam poblokuje.

A co myślicie czy sprzęgła dwu masowe może mieć wpływ na drgania? Powiedzmy jak się coś tam poblokuje.
Dwumas sparawdzasz wciskajac sprzęgło jak różnicy nie ma to jest ok - zazwyczaj
Sparawdz ja ostatnio mialem ogromny problem podobne objawy przyczyna niewpiete kostki od wtryskiwaczy
Sparawdz ja ostatnio mialem ogromny problem podobne objawy przyczyna niewpiete kostki od wtryskiwaczy
Regeneracja felg ;
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
Co do sprzęgła to mam taki objaw też, że jak jest puszczone to słychać takie piski jak się w ciśnie to piski znikają.
Ludzie sprawa z drganiem ogarnięta. Wymiana koła dwumasowego (zamachowego) i sprzęgła bo się rozleciało całkiem. Słowa mechanika " jeszcze tak zużytego sprzęgła nie widziałem.