Każda Polka kocha Hołka

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Re: Każda Polka kocha Hołka

Post 8 mar 2015, o 18:18

stach22, ostatnio potencjalny Klient sie pochwalił, że jeździł od 2006 bez prawka, które mu zabrali za punkty.
Qooorva 9 lat!
:wall: :wall: :wall:
Ja pier... Co za kretyn.

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Post 8 mar 2015, o 18:31

FUX, ale co ? Po zabraniu prawka przestał umieć jeździć ? :whistle:
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

stach22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Impreza, Beema i jeszcze Suzuki
Polubił: 203 razy
Polubione posty: 485 razy

Post 8 mar 2015, o 19:29

FUX pisze:stach22, ostatnio potencjalny Klient sie pochwalił, że jeździł od 2006 bez prawka, które mu zabrali za punkty.
Qooorva 9 lat!
:wall: :wall: :wall:
Ja pier... Co za kretyn.
No to pięknie :lol:
:drunk: KONIEC PISLANDU :thumb:

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 8 mar 2015, o 20:47

Boże Stachu coś Ty tu powypisywałeś .

Żuć kamieniem jak jesteś niewinny :idea:

stach22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 mar 2015, o 21:28

Piter 35 pisze:Boże Stachu coś Ty tu powypisywałeś .

Opisałem moje obrzydzenie zachowaniem pewnego celebryty.

Bywam winny,ale nie mam tyle tupetu i bezczelności żeby iść w zaparte.Płacę za błędy.

Z uporem maniaka kolejny z Was próbuje oczyścić Hołowczyca z zapier....ania ponad 200 km/h po drodze krajowej.Może gdyby ktoś zginął to ta optyka by się zmieniła,choć ja się cieszę ,że tak się nie stało.
W związku z powyższym nie zamierzam więcej zabierać głosu w oczywistej dla mnie sprawie.

Liczę na sprawiedliwość sądu i niezawisłość rzeczoznawców,bo sprawa choć utajniona jest w toku.

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 8 mar 2015, o 21:29

leon pisze:FUX, ale co ? Po zabraniu prawka przestał umieć jeździć ? :whistle:
Nie sądzę... :mrgreen:
W razie czego ZK.

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 8 mar 2015, o 22:50

stach22 pisze: Ehem,ale w trakcie osądzania sprawy przez sąd lub biegłych
A zanim do tego dojdzie po złapaniu delikwenta na przekroczeniu o jakieś 100 km/h jest co następuje:
1.łapy i reszta na mache
2.nóżki szeroko
3.macanko
4.ewentualnie kajdanki gdyby domniemany celebryta zamierzał dyskutować
ale ja już o sądach pisałem, tak zupełnie pobocznie ;-)
co do procedury to nie wydaje mi się, że przy przekroczeniu masz tak jak napisałeś. Co prawda nigdy nie byłem zatrzymany przez amerkańską policję, ale widziałem różne dokumenty - np. na tvnturbo - z pracy policji i jakoś aż tak strasznie to nie wyglądało przy byle pierdole ;-)
Natomiast widziałem, i to też osobiście, jak tuż przed domniemanym rozstrzelaniem taki policjant zatrzymywał się obok auta z przebitą oponą i pytał czy pomóc.

a tak odchodząc już od tematu, że 50% amerykańskich obywateli chodzi z dziurą w czole to mi się przypomniało jak kiedyś tu napisałem, że nie głupie byłyby stopnie prawa jazdy.
Taki Hołek zdaje na najwyższy i na legalu ma np. +50km/h dopuszczalną. Dziadek nie zdaje i ma 80km/h, a stach22 w ramach protestu jeździ 30km/h (i dostaje mandat za blokowanie ruchu) ;-)

barton
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 2 razy

Post 8 mar 2015, o 23:22

Coś na uspokojenie... choć może nie do końca ;-) :mrgreen:

Link: https://www.youtube.com/watch?v=RkqzpxSbuzc
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

pantomas
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: OBK
Polubione posty: 0

Post 9 mar 2015, o 00:35

stach22 pisze: Opisałem moje obrzydzenie zachowaniem pewnego celebryty.
Zachowanie policjantów również pozostawiało wiele do życzenia i rozumiem jego irytację, wygląda na to, że przyjąłby mandat gdyby został wystawiony bez komentarzy. Z jego zachowania tuż po podejściu do radiowozu wynika, że mógł przekroczyć, czy aż o tyle - chyba nigdy się nie dowiemy, wiele rzeczy się namotało.

Gdyby był to ktoś anonimowy, stróże prawa bezwzględnie by to wykorzystali.
Farewell, all joys! O Death, come close mine eyes!
More Geese than Swans now live, more Fools than Wise.

l_ewy
Awatar użytkownika
5 gwiazdek
Auto: mat
Polubione posty: 1 raz

Post 9 mar 2015, o 01:43

Tak czytałem te Twoje argumenty i teraz zrozumiałem, że Ci się Hołowczyc z kimś pomylił! Bo o to, akurat jego, naprawdę trudno oskarżyć.
Miotasz się jak ryba w siatce, plujesz w innych i pieprzysz coś o łamaniu prawa, a sam zachowujesz się strażnik miejski, łapiący na radar samochód na lawecie. Sam Hołek nie zamierza i nie zamierzał się od tego uchylić. Sprawa w sądzie? Nadal jest to normalna procedura dla kogoś kto nie przyjmuje mandatu.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 82 razy
Polubione posty: 6 razy

Post 9 mar 2015, o 08:55

Piter 35 pisze:Boże Stachu coś Ty tu powypisywałeś .

Nie przesadziłeś trochę?
To dentysta jest, na pewno ma hopla na punkcie swoich ząbków. :lol: :lol:

stach22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 mar 2015, o 09:58

l_ewy pisze:
Tak czytałem te Twoje argumenty i teraz zrozumiałem, że Ci się Hołowczyc z kimś pomylił! Bo o to, akurat jego, naprawdę trudno oskarżyć.
Miotasz się jak ryba w siatce, plujesz w innych i pieprzysz coś o łamaniu prawa, a sam zachowujesz się strażnik miejski, łapiący na radar samochód na lawecie. Sam Hołek nie zamierza i nie zamierzał się od tego uchylić. Sprawa w sądzie? Nadal jest to normalna procedura dla kogoś kto nie przyjmuje mandatu.
Miałem nie pisać, ale skoro atakujesz mnie personalnie.
Cwaniak hołek czeka z premedytacją na umozenie sprawy,przeciągając rozprawy do października.Mam nadzieję, że mu się to nie uda i policja się nie podda a prawo za łamanie przepisów go dopadnie.

Ślepe zapatrzenie w swojego idola powinno mieć jakieś racjonalne granice.

Tak czytam twój post i teraz zrozumiałem, że nie odpisujesz mnie,tylko coś pieprzysz,Miotasz sie i mnie obrażasz w innej sprawie a nie w tej gdzie oszołom celebryta wali ponad 200 na krajowce.

szamot
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Czarne
Polubił: 20 razy
Polubione posty: 41 razy

Post 9 mar 2015, o 10:02

Sprawa jest o tyle ciekawa gdyż w przypadku uchylenia przez sąd mandatu to policja ma przesrane
Ponieważ cała sytuacja jest dość głośna i jak by nie było dotyczy nie byle jakiego kierowcy (nie używam słowa celebryta bo gość nie jest znany z tego że jest znany) i gdyby się tak zdarzyło że biegli orzekną nieprecyzyjny, niewłaściwy, błędny pomiar to jak nic posypią się odmowy w podobnych przypadkach.
A wtedy cześć i chwała Hołkowi :thumb:
W przypadku gdy sąd orzeknie że wszystko jest ok i trza mandat zapłacić sprawa dość szybko ucichnie i rozejdzie się po kościach ;-)

stach22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 mar 2015, o 10:20

Szamot.jeśli biegli stworza precedens i oddala sprawę z racji błędów pomiarowych (w co nie chce mi się wierzyć,bo błąd jeśli nawet był to w granicach 10-20 km/h co nie uwalnia od kary) to biada nam na naszych drogach,przynajmniej w tym czasie kiedy niektórym "kierowcom" będzie się zdawało że są w zwiazku z tym bezkarni.

Żeby było jasne,mój główny zarzut do pana holka jest taki,że opowiada w wywiadach ,że jechał 90/h a samochód sportowy juz ma taki wydech,że się wszystkim zdaje że to 200.
Bezczelnie robi z nas wszystkich idiotów, a jak widać w wielu przypadkach mu się to udaje.

pantomas
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 9 mar 2015, o 10:33

stach22 pisze:Żeby było jasne,mój główny zarzut do pana holka jest taki,że opowiada w wywiadach ,że jechał 90/h a samochód sportowy juz ma taki wydech,że się wszystkim zdaje że to 200.
Bezczelnie robi z nas wszystkich idiotów, a jak widać w wielu przypadkach mu się to udaje.
Weź pod uwagę że jest stroną w sprawie przeciw niemu. Policja też czasem robi z nas idiotów i w wielu przypadkach im się to niestety udaje.

stach22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 mar 2015, o 10:40

pantomas pisze:Policja też czasem robi z nas idiotów i w wielu przypadkach im się to niestety udaje.
Zgoda,tyle że to nie jest okoliczność w łagodząca w tej sprawie a hołek z pewnością nie chciał nas pomścić ;-)

pantomas
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 9 mar 2015, o 11:14

stach22 pisze: a hołek z pewnością nie chciał nas pomścić ;-)
A kto wie ;-)

A jeżeli po tej sprawie - może nawet wygranej przez niego - policja nie będzie już taka szybka do wkręcania ludzi to będę mu wdzięczny.

stach22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 mar 2015, o 11:22

pantomas pisze:
stach22 pisze: a hołek z pewnością nie chciał nas pomścić ;-)
A kto wie ;-)

A jeżeli po tej sprawie - może nawet wygranej przez niego - policja nie będzie już taka szybka do wkręcania ludzi to będę mu wdzięczny.
A docisniesz trochę na krajówce żeby to uczcić?

pantomas
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 9 mar 2015, o 11:46

stach22 pisze: A docisniesz trochę na krajówce żeby to uczcić?
:o chyba się jednak nie rozumiemy

nie, nie docisnę, potrafię się inaczej cieszyć

stach22
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 mar 2015, o 15:03

pantomas pisze:
stach22 pisze: A docisniesz trochę na krajówce żeby to uczcić?
:o chyba się jednak nie rozumiemy

nie, nie docisnę, potrafię się inaczej cieszyć
Napisałem to,bo jestem pewien,że przy całkowitym wybieleniu holka,wszystko jedno na jakiej podstawie,wielu niestety tak postąpi.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 9 mar 2015, o 16:06

stach22, nie odzywałem się do tej pory bo nie chciałem się kłócić.
Skąd wiesz czy ktoś Hołka wybieli czy akurat nie ma on racji??
Można mu wiele zarzucić ale na pewno nie to ,że jest debilem i sam strzelił by sobie medialnego samobója. Wiedząc ,że jest winny na 100% raczej zapłacił by szybko mandacik aby sprawa się rozeszła po kościach , bo co jak co ale o PR to Hołek umie zadbać ,a to jest raczej mało chlubne jeśli miało by być prawdziwe. :cofee:
Poczekamy na decyzję sądu , w końcu żyjemy w Państwie prawa i sąd jest wyższą instytucją niż Policja dlatego miał prawo i z niego skorzystał jak każdy obywatel.
Nie pamiętam dokładnie ale GTRy chyba mają te swoje "czarne skrzynki" które zapisują wszelakie parametry auta czy jakoś tak , bo pamiętam ,że była akcja gdy weszły one do sprzedaży i skrzynie padały co chwila w nich ,a serwis odmawiał naprawy gwarancyjnej jeśli właśnie z zapisów wynikało ,że delikwent nie użył procedury startu ale może się mylę i to jest Urban Legends ,jeśli nie i Hołek to przedstawi przed sądem plus opinie biegłego na temat działania video rejestratorów może być ciekawie.
Z drugiej strony to miejsce jest ponoć dość znane z tego że stoją tam policjanci więc kolejny raz nie podejrzewał bym Hołka o totalną głupotę.
Niestety też ,piszę to całkiem świadomie jako mundurowiec, nie wszyscy Policjanci i inni mundurowi czasami powinni pracować tam gdzie pracują i to również jest smutne , a teksty rzucane na tym nagraniu przez policjantów są najzwyczajniej słabe i mogą wskazywać na ich złą wolę od początku całej tej akcji.
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 9 mar 2015, o 16:54

burat pisze: skrzynie padały co chwila w nich ,a serwis odmawiał naprawy gwarancyjnej jeśli właśnie z zapisów wynikało ,że delikwent nie użył procedury startu ale może się mylę i to jest Urban Legends
Skrzynie padały właśnie jak się jej używało. I to było podstawą do odmowy gwarancji. :-d

To samo z wjazdem na tor. Jak GPS zarejestrował obecność na torze, to gwarancja pa pa :giggle:

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 4 razy
Polubione posty: 7 razy

Post 9 mar 2015, o 18:18

jarmaj pisze:
burat pisze: To samo z wjazdem na tor. Jak GPS zarejestrował obecność na torze, to gwarancja pa pa :giggle:
A w Subarakach od jakiegoś czasu jest ISR ... :?

Alan, Alan, Alan!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: WiśniaNieWiśnia
Polubił: 130 razy
Polubione posty: 365 razy

Post 9 mar 2015, o 19:08

stach22 pisze: Szamot.jeśli biegli stworza precedens
W Polsce nie ma precedensu - nic się nie bój.

Rommel
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Outback 2006 2,5 , byl Forester 2010 2,5X

Post 9 mar 2015, o 19:20

AAA - nie byłbym taki pewien odnośnie nie bania się. Wiekszosc polskich sędziów jak im wyrok z podobnej sprawy z instancji wyższej podrzucisz(a czasem tej samej) klepie tak samo. Co nieco o tym wiem ;)

A SN dla nich to czesto wyrocznia.
"Non homo sed vero mentula magna minax."

ODPOWIEDZ