Jaki system alarmowy do domu + garaż?
-
Grzegorz
- 5 gwiazdek
- Auto: Leon
- Polubił: 21 razy
- Polubione posty: 35 razy
Re: Jaki system alarmowy do domu + garaż?
Ja to mam chyba dobrze bo mieszkam w takiej części Polski że moje dzieci nie wiedzą co to klucz do domu. Nie zamykam domu wcale poza wyjazdami na wakacje. Inna rzecz, że kto (poza magnatami którzy mają kolekcje obrazów Rembranta, zastawy z XVII w. itd.) teraz trzyma coś wartościowego w domu?
pozdrawiam
Grzegorz
Grzegorz
Ja zawsze mowie sasiadowi ze mnie nie bedzie, a pozniej dodaje, że tylko on o tym wie. Więc jesli cos zginie...........
A system tej firmy, ktorej nazwy nie pamietam, to mialem zalożyć, ale właśnie przeczytalem na forum, że gówno więc sobie odpuściłem.

A system tej firmy, ktorej nazwy nie pamietam, to mialem zalożyć, ale właśnie przeczytalem na forum, że gówno więc sobie odpuściłem.
nabijajcie jeszcze więcej postów spamerowi 

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 82 razy
- Polubione posty: 6 razy
- rederyk
- 2 gwiazdki
- Auto: Forester SH 2.5 XT, CBR1100XX
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Polecam centralkę Satel Integra http://www.satel.pl/pl/cat/357 Instalowałem kiedyś kilka sztuk. Bardzo dobry sprzęt, wiele opcji konfiguracji
Odwiedziłem ostatnio znajomego a tam mnie przywitał taki oto system alarmowy

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
busik, ale Ty mało kumasz. Zupełnie jak ta spamerska firma Eltech System

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
A ja musialem popieciu latach wymieniac dialpady w satelu, bo sie wyswietlacze zrobily nieczytelne...rederyk pisze:Polecam centralkę Satel Integra http://www.satel.pl/pl/cat/357 Instalowałem kiedyś kilka sztuk. Bardzo dobry sprzęt, wiele opcji konfiguracji
DSC chyba solidniejsze.
Ja tak króciutko. Mam centralę Satela CA64. I co z tego? Tak dawno nie włączałem alarmu, że zapomniałem jakie mam hasło do kasowania w przypadku gdyby wyskoczył "sabotaż". Ostatnio właśnie tak miałem. Padło mi zasilanie w domu i gdy przyszedł elektryk aby to naprawić włączył się właśnie "sabotaż". Jakoś wyłączyłem ale nie wiem jak 

Dawaj bariery podczerwone - czujki da sie obejsc.equck pisze:Dodam, że dom jest wolnostojący, w dzielnicy domków jednorodzinnych. W odległości około 20 metrów stoi garaż. Chciałbym zamontować jakiś system alarmowy - wydaje mi się, że najlepszy będzie taki oparty o czujki ruchu - tutaj kończy się moja wiedzia. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie w tym temacie.
Pzw,
MCC
-
stefanekmac
- 5 gwiazdek
- Auto: był forek XT jest OBK 2,5
- Polubił: 26 razy
- Polubione posty: 91 razy
Właśnie, czujki ruchu niektóre są badziewne.Kiedyś mi się udało kilka razy ruszając się pooowooolli przejść koło takich bez wzbudzania alarmu.Mam na podwórku 4 lampy z czujkami, jak mój skarb się opatuli w jakieś ciuszki to ją wykrywają jak jest o 1 metr, a mnie łapią z 8m.
Pamietajmy o Wołyniu.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
stefanekmac pisze: jak mój skarb się opatuli w jakieś ciuszki to ją wykrywają jak jest o 1 metr, a mnie łapią z 8m.
Hint: nie biegaj po podwórku na golasa

Bo to nie są czujniki ruchu tylko różnic temperatury na podstawie których wykrywają ruch (czyli PiR)
Death ain't nothin' but a heartbeat away...
@quck Jeżeli masz w domu zwierzęta (większe od myszy), to nie baw się w czujki PiR. Ja mam zainstalowane czujki stłuczeniowe i kontaktrony na drzwiach i oknach. Dodatkowo w obrębie parteru i przyziemia szyby są wzmocnione folią.
To oczywiście tylko moje rady. Sam musisz mieć wizję zabezpieczenia, która przekażesz fachowcowi z firmy instalującej alarmy. Możesz też skontaktować się z firmą ochroniarską działającą w Twoim terenie i oni w zamian za monitoring moą Ci zainstalować system za friko. Nooo, może za "prawie friko"
To oczywiście tylko moje rady. Sam musisz mieć wizję zabezpieczenia, która przekażesz fachowcowi z firmy instalującej alarmy. Możesz też skontaktować się z firmą ochroniarską działającą w Twoim terenie i oni w zamian za monitoring moą Ci zainstalować system za friko. Nooo, może za "prawie friko"

Konto usunięte pisze: Hint: nie biegaj po podwórku na golasa

Pzw,
MCC