A dla mnie jest wystarczający jako auto rodzinne dla 4 osób. Na dłuższe wyjazdy zakąłdam boxa i tyle. W srodku dla 4 osób miejsca wystarczajaco duzo/komfortowo. Fakt rowerów do nie nie pakuję.gregski pisze:A mnie sie dzis rower nie chcial zmiescic do countrymana, nie kumam tego auta.
Auto dla dziada
-
lukass
- 5 gwiazdek
- Auto: Proto WRC'17 i 4 razy 4x4 - czyli w sumie 5 razy 4x4
- Polubił: 8 razy
- Polubione posty: 146 razy
Re: Auto dla dziada
był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD
Gregu,
do Porsche też mógłbyś nie włożyć roweru...
Opel ma na to dobre rozwiązanie. Nazywa się to FlexFix.

do Porsche też mógłbyś nie włożyć roweru...
Opel ma na to dobre rozwiązanie. Nazywa się to FlexFix.

Лукашэнка, do macana owszem. bardzo ladne auto, na dobrym podwoziu, za fajnym silnikiem.
lukass, na pewno ma wiele zalet, tyle, ze w jakims topgear przeczytalem krotki test wiesniaka i okazalo sie, ze pali tyle co forek xt sprzed 10 lat, wcale nie jezdzi szybciej, a teraz sie jeszcze okazuje, ze jest mniej praktyczny. w blocie nie wiem czy lepszy, nie wypowiadam sie, no i cena 170 kpln (testowany cooper s i pewnie kilka zabawek)
Ja bym chcial widziec jakis postep w tej branzy.. a po wiesniaku tego nie widac.
moze walcze z wiatrakami (fizyka?) albo nie jestem targetem, bo wizualnie raczej nie, w przeciwienstwie do mini mini
btw: widzieliscie nowego smarta? paskudny, dla wlascicieli psow rasy mops :)
lukass, na pewno ma wiele zalet, tyle, ze w jakims topgear przeczytalem krotki test wiesniaka i okazalo sie, ze pali tyle co forek xt sprzed 10 lat, wcale nie jezdzi szybciej, a teraz sie jeszcze okazuje, ze jest mniej praktyczny. w blocie nie wiem czy lepszy, nie wypowiadam sie, no i cena 170 kpln (testowany cooper s i pewnie kilka zabawek)
Ja bym chcial widziec jakis postep w tej branzy.. a po wiesniaku tego nie widac.
moze walcze z wiatrakami (fizyka?) albo nie jestem targetem, bo wizualnie raczej nie, w przeciwienstwie do mini mini
btw: widzieliscie nowego smarta? paskudny, dla wlascicieli psow rasy mops :)
-
lukass
- 5 gwiazdek
Kurcze - mój od nowości ma spalanie na poziomie około 9-9,2 litra czy to w mieście czy wtrasie z boxem na dachu. Jakoś nie kojarzę Forka XT z takim wynikiem, chyba ze niektórym na 50 km tyle wciaga/ Seria 184 koni jakaś mega szybka nie jest, ale ja od przebiegu 5 tyś mam wsadzone takie cudo - http://www.racechip.com/chiptuning/mini ... /index.php - to środkowe. I realnie ma około 1sekundy mniej do setki. Można powiedzieć ze jakoś jedzie.gregski pisze: lukass, na pewno ma wiele zalet, tyle, ze w jakims topgear przeczytalem krotki test wiesniaka i okazalo sie, ze pali tyle co forek xt sprzed 10 lat, wcale nie jezdzi szybciej, a teraz sie jeszcze okazuje, ze jest mniej praktyczny. w blocie nie wiem czy lepszy, nie wypowiadam sie, no i cena 170 kpln (testowany cooper s i pewnie kilka zabawek)
Co do ceny to ja akurat jestem najgorszym przypadkiem, mocno mało reprezantatywnym bo kupiłem na samym początku 2014 roku auto z samego końca 2012 roku więc rabat był przeogromny (rzędu 50 tyś zł). Ale te cennikowe poziomy to śą chyba po to zeby sąsiad sobie sprawdził jakie drogie auto sobie kupiliśmy i pozazdroscił. Z tych 170 to i przy zamówieniu bieżącym spokojnie się zrobi 140-145 tyś.
W terenie to bym tego auta chyba nie czochrał, ale na budowę daje radę ;)
sprawdziliśmy się z odi A5 3.0tdi i mój dwulitrowy N20 do 100 jedzie sprawniej powyżej napędza się minimalnie wolniej
na dzisiaj 40kkm i dalej działa
na dzisiaj 40kkm i dalej działa

Auto dla dziada
Obydwa awtomaty? Ile ty masz drzwi w tym 4xx? Bo niedawno zauwazylem, za nie tylko kupe, hy?
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
esilon pisze: na dzisiaj 40kkm i dalej działa![]()
Wymiana świec przy 38 kkm to raczej nie jest powód do chwały, ale może się mylę

wymiana zgodnie z procedurą producenta a nie awarią, nazywają to duży przeglądKonto usunięte pisze: Wymiana świec przy 38 kkm to raczej nie jest powód do chwały
A my to nazywamy " dymaniem klienta "esilon pisze: nazywają to duży przegląd

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
nazywajcie jak chcecie, za przeglądy nie płacę , w cenie zakupu było przeglądanie i wymiany częściPiter 35 pisze: " dymaniem klienta "

Ostatnio zmieniony 16 mar 2015, o 18:18 przez esilon, łącznie zmieniany 1 raz.
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Za przeglądy zapłaciłeś z góryesilon pisze:
nazywajcie jak chcecie, za przeglądy nie płacę , w cenie zakupu było![]()

-
lukass
- 5 gwiazdek
Silniki benzynowe z bezpośrednim wtryskiem dość mocno "zużywają" swiece ze względu na dośc wysoka tempraturę spalania w określonych warunkach.Konto usunięte pisze: Wymiana świec przy 38 kkm to raczej nie jest powód do chwały, ale może się mylę![]()
On tam ma klasyczny automat w tym audi? Czy stronic - dsg?esilon pisze:gregski, automaty, oba po trzy drzwi
Smigasz z rodzinka 3d? Nie wkurza? Miales jakies foty podeslac, przeoczylem?
Klasyczne automaty
90 % przebiegu w maks 2 osoby wiec drzwi jest w sam raz
Leon ma 5 w razie w
90 % przebiegu w maks 2 osoby wiec drzwi jest w sam raz
Leon ma 5 w razie w

dodał bym jeszcze tylko, że w tym samochodzie nie trzeba wyjmować silnika do wymiany świec...esilon pisze:wymiana zgodnie z procedurą producenta a nie awarią, nazywają to duży przeglądKonto usunięte pisze: Wymiana świec przy 38 kkm to raczej nie jest powód do chwały
więc w czym problem?

miałem przyjemność pojeździć M6 w wersji GC,
cóż auto dla dziada jak się patrzy,
łącznie wydeptaliśmy około 60 km co zakończyło się spalaniem 18/100 ( komp musi kłamać!)
580 KM, momentu ciągle nadmiar, twardo w ustawieniu normalnym, deska na sporcie, przyspieszenie od 120 km/h niewiarygodne!!!!
ryczy, prycha, warczy, strzela z wydechu, 7b dwusprzęgłówka zmienia biegi cudownie, w sport+ kopie w dupę bezlitośnie, cudowna maszyna........... tylko ta cena
cóż auto dla dziada jak się patrzy,
łącznie wydeptaliśmy około 60 km co zakończyło się spalaniem 18/100 ( komp musi kłamać!)
580 KM, momentu ciągle nadmiar, twardo w ustawieniu normalnym, deska na sporcie, przyspieszenie od 120 km/h niewiarygodne!!!!
ryczy, prycha, warczy, strzela z wydechu, 7b dwusprzęgłówka zmienia biegi cudownie, w sport+ kopie w dupę bezlitośnie, cudowna maszyna........... tylko ta cena