Auto dla dziada
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Re: Auto dla dziada
1.4 TSI?j33mbo pisze:
Silniki TSI sobie odpuścić można. W środę w nocy przy 20kkm auto zatrzymało mi się pod Dresden na A4. Wypluło olej. Czekam na diagnozę.
Następne moje auto nie będzie raczej nowe.
- Rommel
- 4 gwiazdki
- Auto: Outback 2006 2,5 , byl Forester 2010 2,5X
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
haha, chciałem kupić tą szkodę 1,2 TSI, ale po tylu opiniach zrezygnowałem :D
"Non homo sed vero mentula magna minax."
Przykra sprawa, nasz 1,2 na razie działa
Dzisiaj jezdzilem pojazdem mechanicznym carrera 4s, auto dla kierowcy, ciasne, twarde, przyjemnie głośne lub bardzo bardzo głośne, subiektywne wolniejsze od m6 ale jakieś takie prawdziwe, idealne na drugi pojazd w domu
Dzisiaj jezdzilem pojazdem mechanicznym carrera 4s, auto dla kierowcy, ciasne, twarde, przyjemnie głośne lub bardzo bardzo głośne, subiektywne wolniejsze od m6 ale jakieś takie prawdziwe, idealne na drugi pojazd w domu

na szczęście moje samochody trzy są 2.0
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Pan w porsche mówił ze wszystkie trzy wymiany silników które robili w 911 wynikały z błędów użytkowników,brzmiało znajomo 

no, it doesn't. 1.2/1.4.2.0 VAG have billion issues. I doskonale o tem wiesz. UCIEKANIE PRZED WŁASNYM NIEPOKOJEM TO SŁUSZNA KONCEPCJA, CZASEM SKUTECZNAesilon pisze:Pan w porsche mówił ze wszystkie trzy wymiany silników które robili w 911 wynikały z błędów użytkowników,brzmiało znajomo
Arno, koncepcja jest zupełnie inna, nie dokładać sobie zmartwień,
skoro już jest 1,2 i nic nie można dla niego zrobić profilaktycznie to po kiego zaprzatac sobie beret skoro działa
oczekiwanie na awarie conajmniej niezdrowe
skoro już jest 1,2 i nic nie można dla niego zrobić profilaktycznie to po kiego zaprzatac sobie beret skoro działa
He, he.esilon pisze:Pan w porsche mówił ze wszystkie trzy wymiany silników które robili w 911 wynikały z błędów użytkowników,brzmiało znajomo
Czekam na akcję serwisową wymiany rowerów ROMET z powodu pękających ram, łańcuchów, widelców bo roweryści za ciężcy, silni, głupi, etc.

Esilonie drogi, niby masz rację z tym zdrowiem. Ale zacytuję Króla Lwa, Scar ( Skaza) Mówi tam: BE PREPARED!esilon pisze:Arno, koncepcja jest zupełnie inna, nie dokładać sobie zmartwień,
Link: https://www.youtube.com/watch?v=XkU23m6yX04
Assistance wszelkie możliwe wykupione, jak zawsze i do każdego auta zresztą........ Resztę pokaże życie,
nie zdycha przedwcześnie 100 % tsiow
nie zdycha przedwcześnie 100 % tsiow
A jaki procent STI 2.5 zdycha przedwcześnie?
a nie wiem co tam obecnie u Afroamerykanów w StanachArno pisze: A jaki procent STI 2.5 zdycha przedwcześnie?

STI - Sexually Transmited Infection??? Czyżby o to ci chodziło?
Romel,Rommel pisze:haha, chciałem kupić tą szkodę 1,2 TSI, ale po tylu opiniach zrezygnowałem :D
Skoda to napopularniejsza marka w Polsce, VW jest na drugim miejscu.
Oni sprzedają tu ponad 50 razy więcej aut niż np. Subaru.
Więc i o awariach słyszymy częściej. Co nie musi znaczyć, że procentowo tych usterek jest więcej.
- Rommel
- 4 gwiazdki
Nie nie. Tutaj mechanicy sie wypowiedzieli, ze po prostu silniki sa wadliwe. Tak jak i diesle subaru pierwszych roczników były padaczką, i tylko SIP twierdził inaczej
Szkoda w MPI to byłby dobry zakup, tylko szybciej byłoby ja pchać
Jak zwykle fajny test Zahara :)

Szkoda w MPI to byłby dobry zakup, tylko szybciej byłoby ja pchać

Jak zwykle fajny test Zahara :)
Rommel, ale co ty dokładnie chciałeś/chcesz kupić?
Poprzednią Fabię II, czy nową Fabię III?
Bo montowane w nich silniki 1.2 tsi mają ze sobą tylko tyle wspólnego, że się tak samo nazywają.
Fabia III z nowym 1.2 tsi, w wersji 110KM i 7-biegową przekładnią DSG to już jest nienajgorsza opcja,
choć oczywiście pozostaje daleko w tyle za Ibizą V z 1.4 tsi 140KM, a nie mówiąc już o wersji Cupra 180KM (jeśli komyś wystarczy jedna para drzwi)
Poprzednią Fabię II, czy nową Fabię III?
Bo montowane w nich silniki 1.2 tsi mają ze sobą tylko tyle wspólnego, że się tak samo nazywają.
Fabia III z nowym 1.2 tsi, w wersji 110KM i 7-biegową przekładnią DSG to już jest nienajgorsza opcja,
choć oczywiście pozostaje daleko w tyle za Ibizą V z 1.4 tsi 140KM, a nie mówiąc już o wersji Cupra 180KM (jeśli komyś wystarczy jedna para drzwi)

Ostatnio zmieniony 28 mar 2015, o 00:20 przez Gootek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
stefanekmac
- 5 gwiazdek
- Auto: był forek XT jest OBK 2,5
- Polubił: 26 razy
- Polubione posty: 91 razy
Taaa chyba coś grubo ponad 60 k stoi ? A i pali sporo więcej niż się chwalą.
Pamietajmy o Wołyniu.
Jeśli ktoś szuka praktycznej fury, w niezłej specyfikacji, z nieprzekombinowanym silnikiem, to stoi taka w Kielcach:
http://otomoto.pl/ford-focus-mk3-1-6-16 ... 42908.html
ja jednak wolałbym tego 1-litrowego malucha,w jeszcze lepszej opcji, za podobne pieniądze:
http://otomoto.pl/ford-focus-mk3-wyprze ... 45239.html
bo silniki wolnossące zupełnie już mi nie odpowiadają...
no przynajmniej te o pojemnościach poniżej 3 litrów
http://otomoto.pl/ford-focus-mk3-1-6-16 ... 42908.html
ja jednak wolałbym tego 1-litrowego malucha,w jeszcze lepszej opcji, za podobne pieniądze:
http://otomoto.pl/ford-focus-mk3-wyprze ... 45239.html
bo silniki wolnossące zupełnie już mi nie odpowiadają...
no przynajmniej te o pojemnościach poniżej 3 litrów

Samochody mam średnio 2 lata i 3 miesiace niezależnie od początkowego przebiegu, przez ostatnie 6 miesięcy zrobiłem 30kkm, zaczynam inaczej patrzeć na samochód, stał się narzędziem a nie eksponatem do akwarium o którym mogę z dumą u cioci na imieninach opowiadać ze żaden wyprodukowany na świecie egzemplarz nie wyrzygal oleju niespodziewanie
Na taką prawdopodobna sytuacje wykupilem assistance
Na taką prawdopodobna sytuacje wykupilem assistance
- Rommel
- 4 gwiazdki
Łukaszenka, Fabia III z 1,2 TSI 90 koni z ręczna - DSG nie testowałem. Była w dobrych pieniądzach do wzięcia na firmę :)
Żadne 1 litrowe silniki w segmencie C... Mi obecnie pasuje ta dwulitrówka z Mondeo którą wsadzili do Fiesty
Nie wiedziałem ze ten mały upalacz da tyle frajdy
. Jednak brakuje tego 4*4.. Więc może za rok z hakiem WRXa wreszcie sobie sprawie :)
Żadne 1 litrowe silniki w segmencie C... Mi obecnie pasuje ta dwulitrówka z Mondeo którą wsadzili do Fiesty

No cóż, nie całkiem dwulitrówka, ale fakt, że temperament ma.Rommel pisze:Mi obecnie pasuje ta dwulitrówka z Mondeo którą wsadzili do FiestyNie wiedziałem ze ten mały upalacz da tyle frajdy
. Jednak brakuje tego 4*4.. Więc może za rok z hakiem WRXa wreszcie sobie sprawie :)
4x4?
To tutaj:
http://www.topspeed.com/cars/ford/2016- ... ideos.html
a i w tym nowym S-Maxie też będzie opcja awd:

idealne auto rodzinne bedzie jeszcze bardziej idealne?

ba, nawet uchroni nas przed punktami karnymi:
http://moto.onet.pl/aktualnosci/nowy-sy ... tem/btns5h

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Elektroniczny wspomagacz cioty drogowej.Лукашэнка pisze:ba, nawet uchroni nas przed punktami karnymi:
http://moto.onet.pl/aktualnosci/nowy-sy ... tem/btns5h