Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i inne
Re: Zawody we Wrocławiu i okolicach - WLTA, Niskie Łąki, KJSy i
Kierownik idzie jak zły, a dziadek dobrze źre 

widze ze opna trzymala i bardzo odwaznie pojechanebrahu pisze:Kierownik idzie jak zły, a dziadek dobrze źre

Arti pisze:Normalne. Ile miałeś wbite? U mnie 1,7 bara i też lekko podwijało gumę. Im mniejsze ciśnienie tym szybciej opona się dogrzewa.
Jak podwija to za mało było. Pamiętajcie, że semi slick ma ze slika tylko nazwę (i to nie całą) i tam nie daję się aż takich małych ciśnień...
Arti pisze:Pojebało ich z tymi zwężkami? Ktoś zna szczegóły? Przecież odjebanie klasy 6 to samobójstwo dla takich imprez. Szczególnie z odcinkami szutrowymi.
PZM miewa czasem dziwne pomysły i nie doszukiwałbym się tam racjonalnego myślenia.
Arti pisze: Ludzie przyjdą oglądać jak cinquaczento mieli w miejscu przy 10 kmh?![]()

Z wichrem porównaj, będzie lepszy efektKrysztal pisze: Sorry Ryjeks ale zostałem sprowokowany

P.S.
Dla przyzwoitości byś wrzucił swój pierwszy przejazd, a nie najszybszy

Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Opony - raz. Wjeżdzenie w sprzęt - dwa. Walnięta panewka - trzy. Ilość gotówki do wyciągnięcia ze słoika w razie gruzowania wozu - cztery... można tak wymieniać.
Ponakłuwaliście te śmiechowe slicki żyletkami na ten rajdzian i lekkie pudełko trzymało się ziemi ale jestem pewny, że na następnej imprezie to Ryjuś z odbudowanym motorem błyśnie pięknymi bokami i wszyscy będą mówić tylko o trzech banankach a bzyczące w miejscu cinkuaczento będzie dalej mielić w przy 10 kmh mimo wielkich starań właściciela w temacie zwrócenia uwagi na siebie...
Także tego...
PS zostałem sprowokowany
Ponakłuwaliście te śmiechowe slicki żyletkami na ten rajdzian i lekkie pudełko trzymało się ziemi ale jestem pewny, że na następnej imprezie to Ryjuś z odbudowanym motorem błyśnie pięknymi bokami i wszyscy będą mówić tylko o trzech banankach a bzyczące w miejscu cinkuaczento będzie dalej mielić w przy 10 kmh mimo wielkich starań właściciela w temacie zwrócenia uwagi na siebie...

Także tego...
PS zostałem sprowokowany

pierwszy też miałem szybszyryjeks pisze:Z wichrem porównaj, będzie lepszy efektKrysztal pisze: Sorry Ryjeks ale zostałem sprowokowany![]()
P.S.
Dla przyzwoitości byś wrzucił swój pierwszy przejazd, a nie najszybszy

koniec porównań w końcu mam tylko 4 mikro cylinderki o pojemności 1148cc, napęd tylko na 2 koła, brak turbo i rozmiary amerykańskiego wózka na zakupy. Ale chyba nie ma tragedii skoro ponad połowa stawki z tyłu (chyba 47 miejsce w generalce jak dobrze pamiętam).
Dobrze, że te pudełka nie są tak wywrotnearti pisze:Opony - raz. Wjeżdzenie w sprzęt - dwa. Walnięta panewka - trzy. Ilość gotówki do wyciągnięcia ze słoika w razie gruzowania wozu - cztery... można tak wymieniać.
![]()
Także tego...
PS zostałem sprowokowany

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
jest tu jakiś cwaniak?
sprawa zwężki w toku
nawet tu posta wysmarowałem z cwaniakowaniem, ale przez pośpiech i trochę lenistwo napisałem bzdurę więc usunąłem. Piszę jakby kto akurat trafił na tę 1 min.
sprawa zwężki w toku
nawet tu posta wysmarowałem z cwaniakowaniem, ale przez pośpiech i trochę lenistwo napisałem bzdurę więc usunąłem. Piszę jakby kto akurat trafił na tę 1 min.

oj tu bym się nie licytował tak zawzięcie ,bo to co chłopaki budują to naprawdę kosztuje trochę więcej niż kupno seryjnego silnika z angola do Subaru chyba ,że chodzi o budę no to już prędzej mniejsze koszta.Arti pisze: Ilość gotówki do wyciągnięcia ze słoika w razie gruzowania wozu
Co do zobrazowania wydatków to w mojej klasie jechało takie czerwone Caro ,gość doszedł do wniosku ,ze chce zbudować auto w 2wa miesiące. Sam nie jest mechanikiem więc zlecał robotę. Podsumowanie to 20 tysi pękło ,a szału nie ma

Powiedzmy sobie szczerze, nie klasa ,a styl zawodnika robi szoł. Jeśli myślicie ,że ludzie sikają w majtki jak jedzie subaryna tylko , bo to Subaryna i ma funfcyś kucy pod maską to w błędzie jesteście dużym. Kibic chce "mięsa" i akcji. A co z akcji jak autka grzecznie i po sznureczku jadą do mety. Jak by to była jedna subaryna to może i tak ale jak było ich tyle samo co tych właśnie pudełek po butach no to wielkiego halo nie ma jak się ktoś przetoczy po oesie.
Wrażenie było jak ktoś zapiął boka albo tak jak nasz forumowy Kalkulatorek po trafieniu balota wcisną gaz , a asfalt to monstrum pod siebie zawinęło, aż na mecie Waldek się wypierdolił gdy mu droga spod nóg spierdoliła

Jednym słowem nie ma się co licytować czyja klasa lepsza i nagania kibiców , to dla mnie bez sensu
Mówiąc szczerze kibic nigdy nie przychodzi oglądać konkretnej klasy , kibic przychodzi oglądać AKCJĘ ,a to już kwestia drivera ,a nie sprzęta panowie

Pomysł ze zwężką , choć rozumiem przesłanki, jest z dupy jeśli chodzi o meritum konfliktu

Ostatnio zmieniony 30 mar 2015, o 23:00 przez burat, łącznie zmieniany 1 raz.
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
takburat pisze: Jeśli myślicie ,że ludzie sikają w majtki jak jedzie subaryna tylko
takburat pisze: bo to Subaryna i ma funfcyś kucy pod maską
wal się

Alan, Alan, Alan!, stary już jesteś jednak i pamiętasz trabanty na oesach

Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" 

zajebiste i mocneburat pisze: aż na mecie Waldek się wypierdolił gdy mu droga spod nóg spierdoliła

rzekłbym przeciętny kibic, bo są i tacy, którzy przychodzą w konkretnej sprawie (grill, piffko, pooglądać hostessyburat pisze: kibic przychodzi oglądać AKCJĘ

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
ja to jestem tak stary, że dla mnie tuning to naklejka na szybę. nie Cygi?burat pisze: Alan, Alan, Alan!, stary już jesteś jednak i pamiętasz trabanty na oesach

badanie zwężki jest proste jak drut. Przede wszystkim ją widać, zwykle taka zweżka jest plombowana (choć nie wiem czy tutaj taki wymóg jest) - i one, te plomby sobie dyndają. A do tego średnicę zwężki także się mierzy - takim "grzybkiem" (przynajmniej kiedyś taką metodą)Krysztal pisze: a co do tych bezsensownych zwężek to nie da się tego jakoś obejść ?? Przecież na KJSie nikt nie będzie auta demontować... chyba
Alan, Alan, Alan!, baaaa czasy wszędzie pojawiających się na autach kleksów , kto pamięta ??

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
i pieski.burat pisze: Alan, Alan, Alan!, baaaa czasy wszędzie pojawiających się na autach kleksów , kto pamięta ??
Takiego pieska zresztą sobie zażyczyłem do wiśni.

wiem, że widać ale czy przy pomocy pewnych nowinek techonologicznych czy nie jest to do przeskoczenia ? oczywiście w warunkach BK KJSowego bo nie mówimy tutaj o prawdziwym BKAlan, Alan, Alan! pisze:ja to jestem tak stary, że dla mnie tuning to naklejka na szybę. nie Cygi?burat pisze: Alan, Alan, Alan!, stary już jesteś jednak i pamiętasz trabanty na oesach![]()
![]()
badanie zwężki jest proste jak drut. Przede wszystkim ją widać, zwykle taka zweżka jest plombowana (choć nie wiem czy tutaj taki wymóg jest) - i one, te plomby sobie dyndają. A do tego średnicę zwężki także się mierzy - takim "grzybkiem" (przynajmniej kiedyś taką metodą)Krysztal pisze: a co do tych bezsensownych zwężek to nie da się tego jakoś obejść ?? Przecież na KJSie nikt nie będzie auta demontować... chyba
Re:
To nie tak łatwo - jesli bedzie regulamin i czesc zawodnikow sie go bedzie trzymac a czesc nie, to sami zawodnicy zaczna egzekwowac zapisy. Mam bete zeswapowaną na 2.5 i jestem na tyle uczciwy (no bo nie wchodzi w gre milion bagsow oczywiscieKrysztal pisze: a co do tych bezsensownych zwężek to nie da się tego jakoś obejść ?? Przecież na KJSie nikt nie będzie auta demontować... chyba

Inna sprawa ze ja i w V klasie za duzo bym nie powalczyl, bo slaby ze mnei na razie zawodnik ale pisze zeby zobrazowac problem. Jak beda regulaminy to wszyscy nagle sie wyspecjalizują w badaniu auta konkurenta.
Pozdrawiam - wszystkich z mijanych po drodze su
Poszukuję - ciekawych pomysłów na iOS /Android
Poszukuję - ciekawych pomysłów na iOS /Android
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
że zaczynać amatorskie ściganie o marchewkę od kombinowania i łamania regulaminów?Krysztal pisze: wiem, że widać ale czy przy pomocy pewnych nowinek techonologicznych czy nie jest to do przeskoczenia ?
Jest wiele imprez, jeżeli regulamin nie odpowiada, przecież można nie startować :)
Co nie znaczy, że popieram dławichy. Zresztą znany Wam pewno dyrektor jednego z cykli także.
Ale załóż sobie taką sytuację. My tu sobie wymyślimy super toyota wrc dławichę. Przyjedzie jakiś ktoś spoza. I co, będziemy mu dupę lać tylko dlatego, że on był fair.
To chyba dobre w kolarstwie, a nie tutaj, gdzie chcemy zrobić fajną atmosferę ścigających się kumpli. :)
No offence, jedynie moje stanowisko.
hati pisze: jesli bedzie regulamin i czesc zawodnikow sie go bedzie trzymac a czesc nie, to sami zawodnicy zaczna egzekwowac zapisy.
i bardzo dobrze :)
no nie można w ch walić.
hati, no niestety jak pokazuje historia to tylko nieliczni tak robią jak ty czy ja , słynne już wkładanie 1,2 do CC i udawanie Sportinga , bo tez nie widać różnicy było na porządku dziennym i choć wszyscy domyślali się kto jest oszustem sprawy nigdy nie było. Teraz jest pewien myk aby to sprawdzić więc się kombinowanie skończyło 

Alan, Alan, Alan!, ty też widzę jesteś idealista , że nie powiem stary a gupi
Panowie w tym sporcie były są i będą wałki od WRC gdzie za zwężkę właśnie Toyota dostała bana po amatorkę która jest o pietruchę ale każdy chce wydymać drugiego ,a nie wszyscy umieją przegrać honorowo

Panowie w tym sporcie były są i będą wałki od WRC gdzie za zwężkę właśnie Toyota dostała bana po amatorkę która jest o pietruchę ale każdy chce wydymać drugiego ,a nie wszyscy umieją przegrać honorowo

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
przegrać niehonorowo, czy wygrać niehonorowo. Oto jest pytanie. 

- cyqan
- 5 gwiazdek
- Auto: była Impreza, jest Evo, jest ok
- Polubił: 0
- Polubione posty: 4 razy
Naklejka to podstawaAlan, Alan, Alan! pisze: ja to jestem tak stary, że dla mnie tuning to naklejka na szybę. nie Cygi?

A boxer sie zawsze obroni bulgotem a propos sikania w majtki Panie burat.
Hati, specjalnie dla Ciebie zapodałem dzisiaj sobie czternastki do seja. Jeszcze tylko zawias, tylko nie wiem jaki. Krysztal help!
żeby nie było to będę ostatnim który namawiałby kogokolwiek to oszukiwania (co jak wspomina Burat było plagą w CC i SC - dlaczego moim planem na GCT było objechanie takiego jednego co to na 1.2 w klasie 1.1 sobie tytuły wyjeżdżał), tylko przy takim zapisie nie przyjedzie kompletnie nikt bo kto będzie szykował sobie specjalnie zduszone auto żeby wystartować nim w 4 imprezach... a co chwilę przerabiać specyfikację auta pod każdą imprezę ? trochę robi się to chore.
Jest tylko jedyny słuszny do tego auta... Stare dobre B6 (byle nie to nowe) + pro kit eibacha :Pcyqan pisze:Naklejka to podstawaAlan, Alan, Alan! pisze: ja to jestem tak stary, że dla mnie tuning to naklejka na szybę. nie Cygi?![]()
A boxer sie zawsze obroni bulgotem a propos sikania w majtki Panie burat.
Hati, specjalnie dla Ciebie zapodałem dzisiaj sobie czternastki do seja. Jeszcze tylko zawias, tylko nie wiem jaki. Krysztal help!