1)czym różnią się silniki w GT 99-00 od tych montowanych w WRX, czytałem gdzieś na forum, że mają wytrzymalsze części, jeśli faktycznie tak jest i czymś się różnią to proszę o info czym się różnią, czy mają inne tłoki, korbowody, wał, mocniejsze panewki, które roczniki ??
2)jaka jest różnica w skrzyniach 5b, czy w WRX jest mocniejsza obudowa, czy inne wnętrzności niż te w GT, czytałem o jakimś "przełomie" w 2005r?
3)na pewno przy zakupie będę kierował się stanem auta, ale w moim przypadku za GT przemawia niższa masa. Planują podnieść moc silnika poprzez wolny wydech, może FMIC, TIP + mapa. Celuję w 260PS (zakładając, że kupię zdrowy silnik), czy ta moc jest bezpieczna dla zdrowego boxera (GT, WRX)?
4)czy ktoś na forum mierzył czas 0-200 km/h takim WRX bądź GT po sofcie, bo seria potrzebuje ok 28s (obecnie moja ośka schodzi poniżej 20s, chciałbym osiągnąć ok 23s - nie wiem czy to możliwe przy wym. modyfikacjach)?
5)auto ma służyć jako dodatkowe auto, trochę do zabawy, ale bez upalania po suchym asfalcie, ew. raz na jakiś czas mały sprint, co wybrać?
6)czy rozgrzanie Subaru przed jazdą, częsta wymiana oleju pomogą oszczędzić panewki w Subaru?
Pozdrawiam