Legacy 2.0R 165 km vs. 150 km MT

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
mistee
0 gwiazdek
Auto: Obk 2.5 MT 2008 UE
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Legacy 2.0R 165 km vs. 150 km MT

Post 2 maja 2015, o 19:50

Chciałbym dowiedzieć się czy ktoś ma (i jakie) doświadczenie i porównanie w jeździe poliftowym Legacy 2.0R IV generacji z silnikiem 165 km (MY 07), z niższym maksymalnym momentem obrotowym (187 nm) i 150 km, z wyższym maksymalnym momentem obrotowym (196 nm) (MY 08 i 09). Chodzi mi ocenę elastyczności i ogólnej "przyjazności" przy wyprzedzaniu; prędkość maksymalna katalogowo, zresztą niewiele różniąca się pomiędzy modelami, nie ma dla mnie znaczenia. Zdaję sobie sprawę, że oba samochody nie są specjalnie energiczne biorąc pod uwagę masę i uwzględniając straty w napędzie. Po prostu chodzi mi o praktyczne duże kombi, które pozwala od czasu do czasu wyprzedzić. Znalezienie 2.5 z końca IV generacji graniczy z cudem, a H6 raczej odpada. :-(

Gdy przeszukiwałem wątki temat ten nie był zasadniczo poruszany, raczej w kontekście oceny zmian w ofercie w roczniku 2008, ze spojrzeniem krytycznym na nieco sztuczne dystansowanie 2.0R od 2.5.

ODPOWIEDZ