I jeszcze słówko do projektu 'fotoradarowego'
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Re: I jeszcze słówko do projektu 'fotoradarowego'
Dziś rano w Polsat News słuchałem jakiegoś policjanta. I normalnie podniósł mi ciśnienie z rana swoimi idiotycznymi apelami o nie ostrzeganie innych światłami o patrolach w krzakach. Oni są po prostu chorobliwie skoncentrowani na prędkości. Nic więcej się nie liczy. Policja jest szczęśliwa z powodu podpisania nowego prawa przez prezydenta Komorowskiego (i kandydata, ale już nie mojego).citan pisze:A odkopę
http://prawo.money.pl/aktualnosci/wiado ... 51330.html
A tymczasem sami mają elementarne braki w wyszkoleniu i jeżdżą jak pipki
http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosc ... Id,1709091
Do mnie takie apele nie trafiają , mrugam , ostrzegam na yanosiku . Nie na widzę tych gamoni w niebieskich mundurkach .
Podobało mi sie ostatnio wystąpienie ( zrezygnowanie z pracy ) z policji młodego policjanta . Nagrał swoją rezygnację i umieścił w sieci .
Oczywiście natychmiast go zdyskredytowano .
Magia słupków , ten kraj kroczy ku skrajnemu debilizmowi
Podobało mi sie ostatnio wystąpienie ( zrezygnowanie z pracy ) z policji młodego policjanta . Nagrał swoją rezygnację i umieścił w sieci .
Oczywiście natychmiast go zdyskredytowano .
Magia słupków , ten kraj kroczy ku skrajnemu debilizmowi

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
stefanekmac
- 5 gwiazdek
- Auto: był forek XT jest OBK 2,5
- Polubił: 26 razy
- Polubione posty: 91 razy
Migam od wieeeeluuu lat.Kilkakrotnie grozili mi palcem z innego radiowozu.Zawsze wtedy salutuję palcami do czoła.Nie wiem czemu ale to działa-brak mandatu...
Pamietajmy o Wołyniu.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 200 razy
Zastanawiałem się po co w cytrynie jest programowany ogranicznik prędkości. Teraz mógłby się przydać, ale wcześniej zdążyłem go świadomie zepsućPiter 35 pisze: Od poniedziałku trza uważać

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Mogę sobie PIK ustawić na dowolna prędkość.
Mam na 50 ale kto by to słyszał...
Qooorva.
Trzeba będzie naprawdę na niektórych bezsensownych wsiach uważać.
Mam na 50 ale kto by to słyszał...

Qooorva.
Trzeba będzie naprawdę na niektórych bezsensownych wsiach uważać.

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Nom... W Warszawie nie jest to trudne, zwłaszcza GTkiem.
Coś czuję, że w pierwszych dniach policja będzie chciała się wykazać i odtrąbić jakiś sukces. W sam raz na finisz kampanii.
Coś czuję, że w pierwszych dniach policja będzie chciała się wykazać i odtrąbić jakiś sukces. W sam raz na finisz kampanii.
Godlik, to jest pewne , były czasy pijanych rowerzystów, teraz będą czasy zabierania prawa jazdy - tym szaleńcom drogowym
Wszystkich do jednego wora zapakują

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Spokojnie, jak 10% Polakow straci prawa jazdy to lobby naftowe zauważy malejący obrót i naciśnie kogo trzeba, żeby ten przepis zniesć... 

WiS pisze: to lobby naftowe
I producenci parówek dla Orlenu.

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
-
lukass
- 5 gwiazdek
- Auto: Proto WRC'17 i 4 razy 4x4 - czyli w sumie 5 razy 4x4
- Polubił: 8 razy
- Polubione posty: 146 razy
A kiedy zabieraja fotografy strszakom gminym i wiejskim? Bo juz sie pogubilem w tych projektach i nowelizacjsch w tym roku.
był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD
Kiedyś Pan Palikot ciekawie powiedział że "Skoro są mandaty czyli kary dla kierowców to powinny tez być nagrody za dobrą jazdę. To wiele lepiej by motywowało". Osobiście nie jestem za żadnym politykiem czy partią ale to zdanie mi się podobało. A co do mrugania, to zawsze to robię, na yanosiku ostrzegam i na radyjku ile mogę. Trzeba sobie pomagać. Jeszcze żeby te mandaty były dobrze wykorzystane...
Wystarczy aby immunitet nie obejmował wykroczeń i przestępstw drogowych 

Marcin
-_-
-_-
pan z policji mówi: mordercom drogowym - ten który mówi: wyjść na skarpetkach.Piter 35 pisze:Godlik, to jest pewne , były czasy pijanych rowerzystów, teraz będą czasy zabierania prawa jazdy - tym szaleńcom drogowym![]()
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Piter 35, ale przyznasz, ze jazda przez taki Karpacz czy Szklarska 100-ką to przegięcie.
Jakoś bez sprzeciwu za granicą tych przepisów się trzymamy i jest ok.
Tam także można mnożyć bezsensowne ograniczenia.
Wiedeń 80-ką na autostradzie razi ale potulnie prawie wszyscy jadą, choć desperaci także się trafiają.
No trzeba skończyć z kozaczeniem i tyle. Zwłaszcza, że cyferki w taryfikatorze uległy modyfikacji i 1500 może zaboleć.
Jakoś bez sprzeciwu za granicą tych przepisów się trzymamy i jest ok.
Tam także można mnożyć bezsensowne ograniczenia.
Wiedeń 80-ką na autostradzie razi ale potulnie prawie wszyscy jadą, choć desperaci także się trafiają.
No trzeba skończyć z kozaczeniem i tyle. Zwłaszcza, że cyferki w taryfikatorze uległy modyfikacji i 1500 może zaboleć.
Oczywiście ,że to jest przegięcie i głupota , debili nie brakuje .FUX pisze: Piter 35, ale przyznasz, ze jazda przez taki Karpacz czy Szklarska 100-ką to przegięcie.
Ale problem jest w tym ,że Panowie w radiowozach będą czatować przy wyjazdach z miast czy wiosek , gdzie pies z kulawą nogą nie zagląda

Słupki w statystykach będą rosły i władza i politycy będą zadowolenie ,że tyle dla Społeczeństwa uczynili dobrego

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
stefanekmac
- 5 gwiazdek
- Auto: był forek XT jest OBK 2,5
- Polubił: 26 razy
- Polubione posty: 91 razy
Tomaszów Maz.Ulica Wysoka, po lewej las ,po prawej kilka domów.Chodnika brak,choć miasto jest miastem od 1830 r.Non stop łapią "piratów" co jadą 70-80.Mam fotkę od straży wiejskiej, równo ze znakiem -teren zabudowany, widać że to las.Czyli trzeba mieć 50 już przed znakiem.Na pociechę, zamalowałem jakieś fotooczka w życiu. 

Pamietajmy o Wołyniu.
Piter 35 pisze: Ale problem jest w tym ,że Panowie w radiowozach będą czatować przy wyjazdach z miast czy wiosek , gdzie pies z kulawą nogą nie zagląda
I mogę zapewnić, że kilka lat temu u mnie we wsi 50m od tablicy koniec wsi, facet na rowerze zderzył sie czołowo z corsą.
Jak myslisz, jaki był skutek?
Śmiertelny.
Laska od wsi miała już grubo ponad 50, facet miał lekko z górki i na wąskim kole pewnie koło 40.
Jeździł szybko.
I?
Trup.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 200 razy
Piter 35 pisze: Ale problem jest w tym ,że Panowie w radiowozach będą czatować przy wyjazdach z miast czy wiosek , gdzie pies z kulawą nogą nie zagląda![]()
Oni się nawet dodatkowo przygotowali. Jeszcze do niedawna teren zabudowany w Kałuszynie (jadąc od Warszawy) zaczynał się tutaj. Jakiś czas temu tablicę przesunięto o jakieś 600 metrów wcześniej, a "nowo zabudowany" odcinek jest ulubionym miejscem łowów. Przecież tam nawet krowy nie łażą.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

-
lukass
- 5 gwiazdek
- Auto: Proto WRC'17 i 4 razy 4x4 - czyli w sumie 5 razy 4x4
- Polubił: 8 razy
- Polubione posty: 146 razy
I jaki z tego morał? Czy przyczyną było to ze któs jechał wiecej niż 50? Generalnie to do zderzenia czołowego dochodzi gdy ktoś jest nie na swoim pasie, a nie dlatego ze jedzie 30 czy 130FUX pisze:Piter 35 pisze: Ale problem jest w tym ,że Panowie w radiowozach będą czatować przy wyjazdach z miast czy wiosek , gdzie pies z kulawą nogą nie zagląda
I mogę zapewnić, że kilka lat temu u mnie we wsi 50m od tablicy koniec wsi, facet na rowerze zderzył sie czołowo z corsą.
Jak myslisz, jaki był skutek?
Śmiertelny.
Laska od wsi miała już grubo ponad 50, facet miał lekko z górki i na wąskim kole pewnie koło 40.
Jeździł szybko.
I?
Trup.
był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD
Generalnie ze zderzeniami czołowymi masz rację; dywagujemy o terenie zabudowanym.
O sensowności/bezsensowności oznakowania nie piszę.
Akurat u mnie tablice są ustawione prawidłowo.
Edyta:
Ponoć w W-wie czymś takim się wożą...

O sensowności/bezsensowności oznakowania nie piszę.
Akurat u mnie tablice są ustawione prawidłowo.
Edyta:
Ponoć w W-wie czymś takim się wożą...

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 4 razy
- Polubione posty: 7 razy
W radiu newsy ile to prawek już dziś odebrano na mocy nowych przepisów ...