Auto dla dziada
-
stefanekmac
- 5 gwiazdek
- Auto: był forek XT jest OBK 2,5
- Polubił: 26 razy
- Polubione posty: 91 razy
Re: Auto dla dziada
Tam raz kuce a raz Niutony , za każdym razem 270. tylko czego ?
Pamietajmy o Wołyniu.
Łukaszenko, ja kupiłem auti na kilka niezłych lat, jak sądzę.
Też mógłby dołożyć Brabusa, wtedy by śź zrobiło ze 210. Ale to osłabia niestety cały zestaw.
A ponieważ mają odbierać prawo jazdy za 50+, zastanów się....
Ja cię rozumiem... ale.
KUSI, a jak kusi, to potem ma się bolaka.
Też mógłby dołożyć Brabusa, wtedy by śź zrobiło ze 210. Ale to osłabia niestety cały zestaw.
Ja cię rozumiem... ale.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
-
stefanekmac
- 5 gwiazdek
- Auto: był forek XT jest OBK 2,5
- Polubił: 26 razy
- Polubione posty: 91 razy
Trochę śmiech przez łzy...jakieś parę miesięcy temu mój 87 letni ojciec chcąc uniknąć uderzenia w gwałtownie hamujący i zajeżdżający mu drogę samochód wybrał przesmyk między nim a latarnią, bliżej latarni...Efekt wybity bark.Ostrzega że wybierze teraz bliżej auta...Na razie rower zamknięty na amen.Kurczę żeby można było jeździć przy prawej krawędzi jezdni.Ale na większości ulic się nie da.KOSZMARNE WYBOJE.
Pamietajmy o Wołyniu.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Jakie to różne podejścia do klienta są.... Odbyłem kilka jazd testowych i...
W MB - dostałem auto na dobę.
W Volvo - dostałem auto na 2 godziny
W Mazdzie - mogłem się przejechać z siedzącym koło mnie sprzedawcą, który się łapał za uchwyt i stękał jak było za szybko
W MB - dostałem auto na dobę.
W Volvo - dostałem auto na 2 godziny
W Mazdzie - mogłem się przejechać z siedzącym koło mnie sprzedawcą, który się łapał za uchwyt i stękał jak było za szybko

ciekawe
moje doświadczenia:
w MB wyznaczyli termin na następny dzień i zapomnieli że się ze mną umówili na konkretna godz i "właśnie zmieniali koła na letnie"
w Volvo jeździłem z pilotem sprzedawcą, nuda
w Mazda jw. ( sprzedawca mówił że byłem pierwszym testującym klientem który czekał aż się silnik rozgrzeje przed pełnym butem)
w VW jw.
w Subaru bez sprzedawcy ale dzwonili żeby wracać bo kolejka do testów stała ( F-XT 2.0 DIT)
w BMW jazda ze sprzedawca który mówił że wcale się nie boi
w Alfie nikomu nie chciało się podejść a na pytania odpowiadali że wszystko jest przecież napisane na tabliczce przy aucie
moje doświadczenia:
w MB wyznaczyli termin na następny dzień i zapomnieli że się ze mną umówili na konkretna godz i "właśnie zmieniali koła na letnie"
w Mazda jw. ( sprzedawca mówił że byłem pierwszym testującym klientem który czekał aż się silnik rozgrzeje przed pełnym butem)
w VW jw.
w Subaru bez sprzedawcy ale dzwonili żeby wracać bo kolejka do testów stała ( F-XT 2.0 DIT)
w Alfie nikomu nie chciało się podejść a na pytania odpowiadali że wszystko jest przecież napisane na tabliczce przy aucie
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
esilon pisze: w Alfie nikomu nie chciało się podejść a na pytania odpowiadali że wszystko jest przecież napisane na tabliczce przy aucie
Ach ten włoski styl sprzedaży. Powinieneś być wdzięczny, że wyprodukowali taki ładny samochód...

a to nie jakiś dealer co kiedyś się Polmozbytem nazywał ?
nawet ISO im mentalności nie poprawiło, a wręcz odwrotnie zadziałało
nawet ISO im mentalności nie poprawiło, a wręcz odwrotnie zadziałało
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
Najgorzej to „salony" VW i OOOO wspominam.
Pan przyjdzie później, bo muszę koleżance przy kompie pomóc.
JLR w Poznaniu lipa, we Wrocku lepiej.
Najczęściej brak do jazdy tego, czego się chciało.
W Merolu we Wrocku ogarniali u Wróbla.
Pan przyjdzie później, bo muszę koleżance przy kompie pomóc.

JLR w Poznaniu lipa, we Wrocku lepiej.
Najczęściej brak do jazdy tego, czego się chciało.
W Merolu we Wrocku ogarniali u Wróbla.
W MB zero problemów z jazdami i to od lat.esilon pisze:ciekawe
moje doświadczenia:
w VW jw.
W Volvo dostałem na dwa dni ( DOM VOLVO)
W Mazdzie na pytanie, czy mogę przyjść z psem i wykładziną i zobaczyć czy się zmieści w bagażniku, usłyszałem NIE
W ALFIE istotnie stare zwyczaje - ale mój sprzedawca był świetny.
W Subaru niestety usłyszałem, że są zajęci a potem nie odpowiedzili na pytanie SMSem. A Ķoże bym był szczęśłiwym posiadaczem XT albo STI???A tak nie jestem. Może prawka nie stracę
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Przecież ledwie osiagne moc twojego.Arno pisze:Łukaszenko, ja kupiłem auti na kilka niezłych lat, jak sądzę.
Ja cię rozumiem... ale.
Tylko po to aby na narty nie jechać dłużej.
W mieście zawsze grzecznie, +30, bezpiecznie

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 244 razy
- Polubione posty: 524 razy
Jak tylko odebrałem prawo jazdy to w salonie Toyoty na Wolskiej dawali wszystko co mieli na stanie. No dobra, Lexusem IS200 z kompresorem TTE jeździliśmy ze sprzedawcą.
Szkoda, że Toyota takie beznadziejne auta robi teraz
Supry klienta dać nie chcieli

Szkoda, że Toyota takie beznadziejne auta robi teraz

Supry klienta dać nie chcieli

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Z daleka było widać, że petent nie czuje ducha CuoreSportivo.Konto usunięte pisze:esilon pisze: w Alfie nikomu nie chciało się podejść a na pytania odpowiadali że wszystko jest przecież napisane na tabliczce przy aucie
Ach ten włoski styl sprzedaży. Powinieneś być wdzięczny, że wyprodukowali taki ładny samochód...

czarne jest piękne...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Dokładnievibowit pisze:Z daleka było widać, że petent nie czuje ducha CuoreSportivo.Konto usunięte pisze:esilon pisze: w Alfie nikomu nie chciało się podejść a na pytania odpowiadali że wszystko jest przecież napisane na tabliczce przy aucie

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Alfa Romeo jest jak Lidl.... co tydzień coś nowego 

E nie gadajcie, to obecnie bardzo dobre auta , czasy alfy ciągle się psującej już minęłyChloru pisze: Alfa Romeo jest jak Lidl.... co tydzień coś nowego

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- Chloru
- 6 gwiazdek
Piter 35, sam nawet prawie chcialem kupic 159. 4c nie jest fajne? 

Droga wycieczko, poszukiwany forester dla mojej siostry - pamietacie jej dzwona, wyszla z tego cala w forku wiec innego kandydata nie ma. Model 2008-2012, benzyna i automat. Ew outback automat benzyna 2,5 tak do 60kpln. Ktokolwiek slyszal, wie... ;)
Ciekawe czy złomiarz znajdzie tak młody przystanek ....gregski pisze: Model 2008-2012, benzyna i automat. Ew outback automat benzyna 2,5 tak do 60kpln. Ktokolwiek slyszal, wie... ;)

Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...
- Rommel
- 4 gwiazdki
- Auto: Outback 2006 2,5 , byl Forester 2010 2,5X
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
ja mam taki przystanek, ale na razie walcze z chęcią zakupu imprezy WRX, tylko chyba przegrywa mi logika z miłością...
"Non homo sed vero mentula magna minax."
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
"logika" z miłością powinna przegrywać, inaczej bylibyśmy dronami :)Rommel pisze: tylko chyba przegrywa mi logika z miłością...
u mnie przegrała po stokroć, nie potrzebuję auta, tym bardziej wrxa, który zwykle po prostu stał i się kurzył, więc kupiłem sti, którym jeżdżę 50kmh i słucham muzyki (i mam radochę)

ale w tym też jest logika. kupiłem to co uwielbiam. Bo logika to tylko narzędzie.
- Rommel
- 4 gwiazdki
- Auto: Outback 2006 2,5 , byl Forester 2010 2,5X
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Portfel jeszcze drogi panie, portfel. Zalać to trzeba, a WRXa czy STI zagazować... 

"Non homo sed vero mentula magna minax."