Faktycznie tam jest 50km/h i nie ma też pasa awaryjnego, jest tylko pas zieleni po środku i dwa pasy w jedną i 2 pasy w drugą. Za to przejście dla pieszych jest tak usytuowane, że zaraz za nim są krzaki do ukrycia radiowozu i parking do zatrzymywania autSlawskip pisze:ograniczenie jest do 50km/h bo jest przejście dla pieszych, później jest 80 km/h, a na końcu 50 km/h bo się droga dwujezdniowa kończy, więc nie dramatyzował bym. Poza tym, zawsze tam stali i kosili kasę, więc nic się nie zmieniło, poza faktem że są zobligowani do zatrzymania prawka za przekroczenie 50+ km/hptk22 pisze: W Jeleniej Górze póki co zabierają prawka przy wyjeździe na Wrocław. Droga 2 pasmowa + pas awaryjny, pas zieleni po środku, przy wyjeździe z miasta na długiej prostej widoczność kilka set metrów do przodu i ograniczenie prędkości do 40km.
ale za uporczywą jazdę na zderzaku z przyjemnością bym lepił mandatyAMI pisze: moze za niebezpieczne zblizanie sie
Mi 2mce temu wlepili mandat, za to że wyjeżdżając ze stacji benzynowej na pasie do rozpędzania się osiągnąłem prędkość 68km/h to nic, że po wjechaniu na właściwy pas od razu zwolniłem do 58.AMI pisze:A potem moze za niebezpieczne zblizanie sie do limitu predkosci? :)
Otoz to.Godlik pisze:Jadąc za granicę wjeżdżam na autostradę, włączam tempomat na przepisowe 130 i mam wszystko gdzieś. U nas 'poprawa bezpieczeństwa' polega na opublikowaniu jakiegoś gównianego dokumentu z minimalną liczbą 'ujawnionych wykroczeń'. I na to pomstujemy. Przynajmniej ja.
Godlik pisze: Jadąc za granicę wjeżdżam na autostradę, włączam tempomat na przepisowe 130 i mam wszystko gdzieś.
Zdziwiłbyś się, w jakich wichurach z suszarkami we Włoszech stoją czy Austrii.AMI pisze: ze za kazdym krzakiem sie na mnie czycha, az popelnie jakis blad.
pisałem również, że znany generał (chyba) sprowadził tu jełopa z vicroads - oraz, że wystarczy poczytać co pisałem o Au i będzie stopniowo tutaj wprowadzane. Te 10 wcale mnie nie dziwi, niebawem pewno zobaczycie reklamy żeby było -10FUX pisze: AAA gdzies pisał, że w AU za 1km/h ponad był mandat, więc samo życie.
ale jaka mentalność Kalego. Zagranico martwią się zagraniczniaki. A tu mamy Polskę i skoro już teoretycznie jest nasza i płacimy na to wszystko to chociaż chcielibyśmy móc sobie ponarzekać.FUX pisze: Mentalność Kalego?
Ale nie narzekamy...Alan, Alan, Alan! pisze: ale jaka mentalność Kalego. Zagranico martwią się zagraniczniaki.