[S] Lampy Bug

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 37 razy
Polubione posty: 76 razy

[S] Lampy Bug

Post 30 cze 2015, o 11:11

Jak w temacie, stan bdb, nic nie połamane.
200 zł szt.+ kw.
Zdjecia na maila.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Re: [S] Lampy Bug

Post 2 lip 2015, o 20:30

Została prawa.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 6 lip 2015, o 18:43

:-)

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 14 lip 2015, o 18:44

;-)

Arnold95
1 gwiazdka
Auto: Subaru Impreza WRX GD
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 15 lip 2015, o 01:02

Kupiłem lewą, jak ktoś chce bardzo dobry stan to zdecydowanie nie tutaj ;-) Nie polecam.

Obrazek

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 15 lip 2015, o 11:25

Przestań siać ferment.

Arnold95
1 gwiazdka

Post 15 lip 2015, o 12:14

To nie wciskaj lipy albo pisz prawdę jak się pytam. Pisałem czy są mikropęknięcia to odpowiedziałeś ze tylko na prawej, dlatego wziąłem sama lewa i chcesz powiedzieć ze ich nie ma?

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 15 lip 2015, o 12:41

Przestań robić zdjęcia pod mikroskopem, towar wysłałem zgodny z opisem.

Arnold95
1 gwiazdka

Post 15 lip 2015, o 14:01

Skoro telefon to dla Ciebie mikroskop to proszę, normalnym aparatem... Lampy wyglądają dobrze tylko w cieniu pod odpowiednim kątem, patrząc w świetle lub pod skosem jest cała w pajączkach i wygląda jak kupa. Na zdjęciach nie ma jeszcze takiej tragedii jaka jest na żywo. Jak to jest bardzo dobra lampa to proponuję walnąć się mocno w głowę. Jeżeli nie chcesz przyjąć swojej bardzo dobrej lampy na zwrot to można powiedzieć że w ogłoszeniu są aktualnie dwie "bardzo dobre" lampy, wstyd zakładać taki szajs do świeżo malowanego auta :roll:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 82 razy
Polubione posty: 6 razy

Post 15 lip 2015, o 14:13

Arnold95, skoro masz tak wygórowane wymagania trzeba było może osobiście odebrać?

Arnold95
1 gwiazdka

Post 15 lip 2015, o 14:38

Koszt paliwa przekroczyłby koszt lampy, jechać 250km na przejażdżkę bo ktoś nie potrafi napisać prawdy zirytowałoby mnie równie mocno co widok lampy po rozpakowaniu. Na kropce pytałem dokładnie czy są jakieś pęknięcia bo chciałem brać komplet, Dziedzic odpowiedział, ze jedynie prawa posiada takie coś, więc lewą kupiłem - strach myśleć jak pod światłem wygląda prawa...

Szukałem ładnych lamp bo moje mają takie pęknięcia, które po rozklejeniu i pomalowaniu wkładów na czarno są 10 razy bardziej widoczne, znalazłem na forum u Dziedzica, stan bardzo dobry, spytałem czy mają mikropęknięcia - lewa nie, no to super, cena większa niż na Allegro ale przynajmniej pewniaki, niestety nie można ufać forum - moje są w lepszym stanie od tych "bardzo dobrych"...

Rommel
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: Outback 2006 2,5 , byl Forester 2010 2,5X

Post 15 lip 2015, o 14:42

no dobra, nie ukrywajmy, że jesli jest to stan bdb... To widac jest różne pojęcie stanu bdb.
"Non homo sed vero mentula magna minax."

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 15 lip 2015, o 14:48

Arnold95, z tego co wiem widziales zdjecia, dostałeś chyba jeszcze jakies dodatkowo.
Patrzyłam na zdjecia na kropce ( te które wstawił dziedzic ) widac na nich rysy.
Zdecydowałeś, że bierzesz a teraz bijesz pian.
Ja się oczywiscie nie znam, ale jak mi cos nie odpowiada to nie ide do sklepu z ryjem tylko z uśmiechem
proszę o wymianę lub zwrot.

Wiesz, rzucasz tu na prawo i lewo rożnymi niemiłymi stwierdzeniami to i ja sobie pozwolę.
A wiadomo czy ty Dziedzica lampę fotografujesz?
Przytuliłeś dobrą dwunastoletnią lampę,a chcesz iddać coś innego.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 15 lip 2015, o 14:49

Rommel, wszystko jest względne.
Bardzo dobry jak na 12 letnią lampę.
Masz coś jeszcze konstruktywnego do dodania??

Arnold95
1 gwiazdka

Post 15 lip 2015, o 14:55

Nie, kupiłem sobie dwie lewe :roll:

Tak wyglądały szczegółowe zdjęcia lamp od Dziedzica o których piszesz:

Obrazek

Obrazek

Nie jestem jasnowidzem żeby dopatrzeć się na lewej pęknięć, skoro jeszcze sam Dziedzic wrzucając zdjęcia pisze:

"Prosssssz.
Prawa tylko ma takie ryski."

Po napisaniu PW do wyżej wspomnianego pana odpisał mi, że to jest bardzo dobry stan, że obserwuje temat mojego auta i fajnie działam, ale trochę przesadzam i chyba nie oczekiwałem po używanych lampach że nic nie będzie. A po co się o to pytałem i dostałem odpowiedź że nie ma? Porysowane mogły być, zżółknięte mogły, bo i tak bym je polerował, ale z pęknięciami mogę je co najwyżej do kontenera odnieść.

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 15 lip 2015, o 14:57

Twoja lampa, rob z nią co chcesz. :-)

Arnold95
1 gwiazdka

Post 15 lip 2015, o 15:07

Konto usunięte, jak nie masz nic sensownego to dodania, to nie pisz ;-) Po odpowiedzi na PW wątpię że Dziedzic przyzna się do niezgodności z opisem i przyjmie zwrot, więc napisałem w temacie jak wygląda stan bardzo dobry według tego pana, jak komuś się podoba i uważa że lampa faktycznie jest bardzo dobra to może z czystym sumieniem kupić prawą i być zadowolonym, a jak ktoś uważa, że jeżeli pisze się, że coś jest bardzo dobre, to takie powinno być to przynajmniej oszczędzi sobie wyrzucania kasy na gówno :-|

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 15 lip 2015, o 15:07

Nigdy nie miałem zadnych problemów z czesciami ktore wysyłam, i nie bedziesz mnie tu posadzał Bóg wie o co.... Arnold,odeslij mi tą lampe na swój koszt , nie mam zamiaru płacić za Twoje fanaberie.
Na pw podaj nr. konta.

Arnold95
1 gwiazdka

Post 15 lip 2015, o 15:13

A jednak forum coś daje ;) Wysyłam numer na PW na kropce, dojdzie kasa, odeślę lampę w ten sam dzień kurierem...

A moje fanaberie są podparte zdjęciami które wrzucam, kto ma rację wywnioskuje potencjalny zainteresowany ;-)

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 15 lip 2015, o 15:27

Tylko moją odeslij,poznam.

Arnold95
1 gwiazdka

Post 15 lip 2015, o 15:29

Innej nie mam, chyba że ciemną i ładniejszą, ale wolę ją zostawić :giggle:

jarmaj
6 gwiazdek
Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
Polubił: 83 razy
Polubione posty: 443 razy

Post 15 lip 2015, o 15:57

Arnold95, czy Ty się aby dobrze czujesz?

Kupujesz używaną kilkunastoletnią część za grosze (w porównaniu do ceny nowej lampy). Czego się spodziewasz? Lampa jak widzę cała, uchwyty niepourywane, nie jest połamana, nawet nie zmatowiona (moje na aucie wyglądają duuużo gorzej ;-) ), ogólnie jest OK jak na tą cenę.

Jak chcesz stan fabryczny, to idź do sklepu i kup sobie nową w stanie fabrycznym, a nie staroć. A nie że Ty płacić chcesz jak ja staroć, ale ktoś ma Ci sprzedać nówkę. Chcesz nówkę - to sobie za nią zapłać.

Arnold95
1 gwiazdka

Post 15 lip 2015, o 16:16

Nigdzie nie pisałem, że oczekuję stanu fabrycznego, oczekiwałem stanu takiego w jaki sposób został opisany - bardzo dobry, niepopękany, uwierz mi że starsze plastikowe lampy ładniejsze widziałem i to bez polerek czy żadnych innych zabiegów - jak kto dba tak ma. Wystawiasz samochód na sprzedaż, piszesz że jest bardzo dobry, przyjeżdża kupujący - tu korozja, tu stuka, tu puka, tu jęczy: Panie, czego się pan spodziewałeś od kilkunastoletniego auta? Stan bardzo dobry to stan bardzo dobry, nie ważne czy rzecz ma jeden dzień czy 10 lat.

Rozumiem że większość na forum ma to w dupie bo Subaru jest do upalania a nie patrzenia ale ja taki nie jestem, no i mam mniejszą "rangę" na forum ;)

Jedyne co mnie interesowało poza tym żeby mocowania były całe to czy ma mikropęknięcia, mogła być porysowana, matowa, brudna, byle nie popękana...

Dziedzic zadeklarował się zwrócić pieniądze po odesłaniu, poinformuję czy temat zakończył się tak jak powinien. Jeżeli jestem nienormalny to ewentualny kupujący nie będzie miał problemu z zakupem tych lamp ;-)

Konto usunięte
6 gwiazdek

Post 15 lip 2015, o 16:30

Arnold95, ty jesteś całkiem normalny, napiszę więcej ty jesteś zwykły cham pospolity.
Musi być z Ciebie niezły krętacz skoro innych za takich uważasz.
I wiesz co, grozić i obrażać też trzeba umieć.

Arnold95
1 gwiazdka

Post 15 lip 2015, o 16:31

Groźby, obraza, krętactwo, o cholera - lekarza! :lol:

ODPOWIEDZ