Witam
Wiem, że temat obrotów wałkowany był już setki razy, ale mój OBK my2006, 2,5 165hp, po wymianie sprzęgła i czyszczeniu przepustnicy wymyślił sobie, że stosownie jest utrzymywać na jałowym stałe 1500-1800 obr/min. Wcześniej był problem z obrotami opadającymi za nisko. Jestem bardzo zadowolony z tego jak auto jedzie w trasie - czyszczenie na pewno poprawiło to jak subarak się rusza, ale ten jałowy... Ciekawe, że jak zdejmę wężyki z filtra powietrza to obroty spadają do bardziej akceptowalnych 1000/1100. Wygląda jakby dostawał za dużo lewego powietrza, ale może jest coś innego co już ktoś przerabiał.
Może to uszczelka pod przepustnicą?
Pzdr.
Znowu obroty - non stop 1500/ 1800 na jałowym
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
MartiniOCP
- 0 gwiazdek
- Auto: subaru legacy 97
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
-
bumeg
- 0 gwiazdek
- Auto: Subaru Legacy Super Station 2.2 4WD / Subaru outback L.L.Bean
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Znowu obroty - non stop 1500/ 1800 na jałowym
Witam.
Sprawdź silnik krokowy dopuszczający powietrze do kolektora snącego działa tylko na postoju przy włączonym silniku.
Należy go znaleźć sprawdzić podłączenia elektryczne oraz wymontować i przemyć.
Po takim zabiegu obroty powinny wrócić.
p.s.
Jak to nie pomoże należałoby go wymienić.
Sprawdzić wszystkie złączki oraz rurki podciśnieniowe czy gdzieś się nie dostaje lewe powietrze.
pozdrawiam.
Sprawdź silnik krokowy dopuszczający powietrze do kolektora snącego działa tylko na postoju przy włączonym silniku.
Należy go znaleźć sprawdzić podłączenia elektryczne oraz wymontować i przemyć.
Po takim zabiegu obroty powinny wrócić.
p.s.
Jak to nie pomoże należałoby go wymienić.
Sprawdzić wszystkie złączki oraz rurki podciśnieniowe czy gdzieś się nie dostaje lewe powietrze.
pozdrawiam.