W związku z tym, że mój Forester niedługo kończy 7 lat postanowiłem zrobić mu przegląd z wymianą rozrządu na 105.000 km. Cena którą podają na stronie subaru to 4128 zł http://www.subaru.pl/docs/przeglady_okr ... 013-04.pdf. Podjechałem do ASO w Gdańsku spytać o cenę tego przeglądu plus wymianę gum stabilizatora. Za gumy usłyszałem 500 zł plus przegląd z rozrządem razem 5000zł. Jakoś mi się nie zgadza dodawanie, ale usłyszałem, że cena 4128 zł nie dotyczy silnika turbo. Zdziwiłem się trochę i bardzo zniechęciłem.
Czy możecie polecić jakieś solidne ASO, które wykona tę usługę za cenę katalogową? Czy może warto skorzystać z innego warsztatu? Wysłałem do polecanego tutaj zakładu z Gdańska zapytanie o cenę i okazała się o połowę mniejsza niż w ASO.
Jeżeli ten wątek znajduje się w złym dziale to proszę o przeniesienie i przepraszam.
Gdzie zrobić rozrząd?
- darecki1981
- 5 gwiazdek
- Auto: EVO 6 500 KM
- Polubił: 0
- Polubione posty: 1 raz
Re: Gdzie zrobić rozrząd?
Wymianę rozrządu w subaru wykona Tobie każdy dobry mechanik.
Ostatnio zmieniony 14 lip 2015, o 08:33 przez darecki1981, łącznie zmieniany 1 raz.
- darecki1981
- 5 gwiazdek
- Auto: EVO 6 500 KM
- Polubił: 0
- Polubione posty: 1 raz
Re: Gdzie zrobić rozrząd?
Wymianę rozrządu w subaru wykona Tobie każdy dobry mechanik. Tak było i w moim przypadku. Nie trzeba w ASO przepłacać , no chyba że ktoś tak lubi.Warunek oryginalne części. Przykładowo zapłaciłem za wymianę rozrządu i świec zapłonowych 170 zł(platyna), koszt części czyli pasek, napinacz pompa wody, plus świece 1300 zł łączny koszt około 1700 zł .