Ekologia - słuszna sprawa czy wielki przekręt ?
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Re: Ekologia - słuszna sprawa czy wielki przekręt ?
ciekawi mnie jaki śmietnik zrobili z krajobrazu :p
btw śmigiełko podłączone do dynama nie jest imponującym osiągnięciem techniki. Nawet w milionach sztuk. :p
btw śmigiełko podłączone do dynama nie jest imponującym osiągnięciem techniki. Nawet w milionach sztuk. :p
Pączki się smaży, nie piecze. Ech... :P
czarne jest piękne...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Archimedes kiedyś powiedział "Dajcie mi punkt podparcia, a poruszę Ziemię" - nuuda, potrzebna jest do tego zwykła długa tyczka. Co to za osiągnięcie techniki 

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Konto usunięte pisze: No to Dania pokazała
Konto usunięte pisze: Malkontenci jak zwykle swoje hehe. Tu nie chodzi o szczególne dni, czy też o szczególne sytuacje. Chodzi o skalę zjawiska, która jest imponująca, trzeba to przyznać uczciwie.
Konto usunięte pisze: Ale to nie są moje tezy, więc nie mam pojęcia czemu coś tu mi się starasz udowodnić Równie dobrze mógłbyś to porównać do linii brzegowej Rosji czy Węgier (sic!)
Odstaw masło, skleroza Cię zabije.

Dania, która ma dużo linii brzegowej (więc pewnie sporo wiatru tam hula) chwali się tym, że raz w tygodniu, o 3 nad ranem mieli z tych wiatraków więcej energii niż byli w stanie zużyć (bo spali). To zupełnie gruba babka chwaląca się dużym biustem lub bezrobotny tym, że ma dużo czasu na rozwijanie swoich pasji

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Chloru, obawiam się, że jak Kasparow próbujesz być 15 ruchów naprzód przed tym co ja dopiero pomyślę. A ja jestem zwykły prosty chłopak. Nie zrobiłem nawet jednego odniesienia do Polski, przeczytaj uważnie.
W ogóle to odczepcie się ode mnie co? Rzucili się jak hieny na padlinę
Trzeba być z definicji przeciw alternatywnej energii, żeby być cool? 
W ogóle to odczepcie się ode mnie co? Rzucili się jak hieny na padlinę

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
byłoby to jednak imponujące wydarzenie, nieprawdaż?Konto usunięte pisze: Archimedes kiedyś powiedział "Dajcie mi punkt podparcia, a poruszę Ziemię" - nuuda, potrzebna jest do tego zwykła długa tyczka. Co to za osiągnięcie techniki
Bo co innego prostota pomysłu a co innego zwykłe urządzenie. Nie sądziłem, że trzeba to tłumaczyć :p
a dynamo miałem w wigry3, może dlatego nie robi wrażenia :)
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Konto usunięte pisze: A ja jestem zwykły prosty chłopak. Nie zrobiłem nawet jednego odniesienia do Polski, przeczytaj uważnie.
Wiem, że nie zrobiłeś po prostu zachwycałeś się osiągnięciem Danii bez jakiejkolwiek skali odniesienia. Przepraszam za "reality check"

Konto usunięte pisze: W ogóle to odczepcie się ode mnie co? Rzucili się jak hieny na padlinę![]()
Aż tak stary to Ty chyba nie jesteś

Konto usunięte pisze: Trzeba być z definicji przeciw alternatywnej energii, żeby być cool?![]()
Konto usunięte, ale jakiej definicji. Pokazałem Ci co o tym myślę i argumentowałem... jeżeli to oznacza "z definicji" to ja przepraszam.
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Wszystko pięknie, gdyby tylko te wiatraki nie szpeciły krajobrazu i nie zajmowały tyle miejsca 

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
o ile z wiatraka do gniazdka idzie taki sam prąd jak z atomu (oraz nawet w Danii się one "mieszają"!) to to nie jest żadna alternatywna energia :pKonto usunięte pisze: Trzeba być z definicji przeciw alternatywnej energii
i to by było imponujące. Jakby wiatrak zrobił antyenergię.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Alan, Alan, Alan! pisze: o ile z wiatraka do gniazdka idzie taki sam prąd jak z atomu (oraz nawet w Danii się one "mieszają"!) to to nie jest żadna alternatywna energia :p
Aby przedefiniować powszechnie przyjęte i używane pojęcia, trzeba by stać się edytorem wikipedii, albo zatrudnić sie w PWN

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
Konto usunięte pisze: Aby bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla, trzeba by...
mieć poczucie humoru

Ale to są alternatywne _źródła_ energii, a nie alternatywna energia, więc o co wam chodzi?
czarne jest piękne...
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
i do tego się "przyczepiłem"vibowit pisze: Ale to są alternatywne _źródła_ energii, a nie alternatywna energia, więc o co wam chodzi?

FUX, nieco się zmieniłeś. Mniejsza o to. Myślę, że kosztu jajek żeby z trzepania zasilić telewizor nawet w unii by nie klepneli. Chyba, że chciałeś się pochwalić, że styknie na standby telewizora o 3am. Moim zdaniem to jednak zbyt "alternatywna" energia. Ale kombinuj...

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Ach ta wesoła forumowa młodzież, w takim kontraście do starych zjełczałych dziadów
https://pl.wikipedia.org/wiki/Energia_alternatywna
https://pl.wikipedia.org/wiki/Energia_alternatywna
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
ehhhh, te forumowe dziadki, myślą, że młode gamonie wiki nie znają 

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Taka nuda była na forum, a w końcu coś się dzieje 

- Chloru
- 6 gwiazdek
Godlik, oddaliłeś się na bezpieczną odległość i podpuszczasz
?

-
stefanekmac
- 5 gwiazdek
- Auto: był forek XT jest OBK 2,5
- Polubił: 26 razy
- Polubione posty: 91 razy
Byłem dziś skuterem na wszystkich 3 punktach widokowych wyrobiska węgla brunatnego Szczerców.Wiatraki tam stoją i się kręcą.Fakt na górze wiało -na dole cisza. Tam nawet pasowały.Jedno z wyrobisk zaczęli zalewać wodą z rzeczki.Za ileś lat ma być największy zalew w kraju....A koło Darłówka choć stoją obok plaży zawsze połowa stoi, takie to awaryjne ?
Pamietajmy o Wołyniu.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
jakie tam "dzieje się". Gołym okiem widać, że jedynie podtrzymanie tradycji, bo nikomu się nie chce nawet porządnej gównoburzy rozkręcić. Zwłaszcza, że chodzi o mały, nikomu niepotrzebny kraik, co do którego nie jestem pewien czy obchodzi mnie gdzie leży... a tym bardziej jego śmigiełka. OGodlik pisze: Taka nuda była na forum, a w końcu coś się dzieje

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Daj spokój, trzy tygodnie zleciały masakrycznie szybko i w sobotę muszę wracać... 

- Chloru
- 6 gwiazdek
Dlatego urlopy planuje się we wrześniu. Wszyscy już wrócili i zazdroszczą tym co wyjeżdżają ;)
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Chloru, poczekaj, aż będziesz miał dzieci w wieku szkolnym