Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa

-
mr.hollywood
- 0 gwiazdek
- Auto: Tribeca
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Witam,
posiadam Tribece "po lifcie" z 2007 roku. Samochód przy zmianie z P na R, z P na D czy z N nad D czy R po około 2 sekundach mocno szarpnie i wyrwie do przodu, w taki sposób załącza się bieg w samochodzie... tak że trzeba poczekać 2 sekundy, mocne szarpnięcie i bieg wchodzi... co najmniej jak w N grupowej Imprezie. Towarzyszy temu dźwięk takiego pisknięcia, jakby ślizgania się (bardzo głośny)... również przy mocnym dodaniu gazu samochód wydaje z siebie to dziwne pisknięcie... kupiłem ją 2 letnią, ma tak od początku odkąd ją posiadam. Mój mechanik powiedział, że Subaru tak ma... jednak teraz z czasem zastanawiam się czy po prostu mnie nie zbył... Proszę o opinie...
Pozdrawiam

mr.hollywood
-
Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
-
Polubił:
19 razy
-
Polubione posty:
83 razy
Mam Outbacka z AT i Subaru tak nie ma... Chyba musisz zacząć od zmiany mechanika i niestety przygotować się na remont skrzyni...
Godlik
-
Kubik1
- 5 gwiazdek
- Auto: impreza 2,0
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
mr.hollywood pisze:Witam,
posiadam Tribece "po lifcie" z 2007 roku. Samochód przy zmianie z P na R, z P na D czy z N nad D czy R po około 2 sekundach mocno szarpnie i wyrwie do przodu, w taki sposób załącza się bieg w samochodzie... tak że trzeba poczekać 2 sekundy, mocne szarpnięcie i bieg wchodzi... co najmniej jak w N grupowej Imprezie. Towarzyszy temu dźwięk takiego pisknięcia, jakby ślizgania się (bardzo głośny)... również przy mocnym dodaniu gazu samochód wydaje z siebie to dziwne pisknięcie... kupiłem ją 2 letnią, ma tak od początku odkąd ją posiadam. Mój mechanik powiedział, że Subaru tak ma... jednak teraz z czasem zastanawiam się czy po prostu mnie nie zbył... Proszę o opinie...
Pozdrawiam

Subaru tak nie ma. Stawiam na uszkodzony hamulec taśmowy. W jakim mieście mieszkasz?
Kubik1
-
mr.hollywood
- 0 gwiazdek
- Auto: Tribeca
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
Kraków
mr.hollywood
-
Kubik1
- 5 gwiazdek
- Auto: impreza 2,0
-
Polubił:
0
-
Polubione posty:
0
To podjedź na diagnozę na ul. Królowej Jadwigi 213. Pewnie nic nie zapłacisz, ale będziesz wiedział co masz robić dalej.
Kubik1
-
So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
-
Polubił:
309 razy
-
Polubione posty:
60 razy
mr.hollywood pisze:Kraków
Możesz też podjechać tutaj:
http://agserwis.net
Kilka osób z forum serwisuje i nich swoje auta (ja też) i, z tego co wiem, są zadowoleni z jakości usług.
So What!