Zamiana wolno ssaka na turbo
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- NADZIOS
- 3 gwiazdki
- Auto: Impreza wrx. Legacy 2.5 my99
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Zamiana wolno ssaka na turbo
Koledzy potrzebuję porady szwagier jest posiadaczem FORKA SF pierwszej generacji jeszcze 122km ze skrzynią AT . No i mamy taki pomysł aby wrzucić do niego silnik z gt z 98 bo takowy akurat mamy na zapleczu . No i teraz pytanie co trzeba wymienić aby silnik chciał zagadać głownie chodzi mi o instalację elektryczną .
Czy wiązka z wrx po 2000r. wraz z kompem będzie chciała współpracować z tym silnikiem i starą skrzynią, bo jak się nie mylę komp musi być też od WRX z AT .
Jeśli ktoś w coś takiego kiedyś się bawił to proszę o pomoc będę bardzo wdzięczny . Zaznaczę że automat musi zostać niestety .
Czy wiązka z wrx po 2000r. wraz z kompem będzie chciała współpracować z tym silnikiem i starą skrzynią, bo jak się nie mylę komp musi być też od WRX z AT .
Jeśli ktoś w coś takiego kiedyś się bawił to proszę o pomoc będę bardzo wdzięczny . Zaznaczę że automat musi zostać niestety .
- zgrocca
- 3 gwiazdki
- Auto: forester black, wolny ssak
- Polubił: 25 razy
- Polubione posty: 8 razy
Re: Zamiana wolno ssaka na turbo
jak ktoś napisał na forum
nie ja
jak chce sie turbo to sie sprzedaje ssaka i kupuje turbo
bardzo dużo przeróbek
był temat na forum drapany
jak szacowniwspółforumowicze pisali po prostu taniej wychodzi
nie jest to moja opinia po prostu pamiętam żetaki pogląd dominował.
nie ja
jak chce sie turbo to sie sprzedaje ssaka i kupuje turbo
bardzo dużo przeróbek
był temat na forum drapany
jak szacowniwspółforumowicze pisali po prostu taniej wychodzi
nie jest to moja opinia po prostu pamiętam żetaki pogląd dominował.
Pracy szukam praca mnie szuka
- NADZIOS
- 3 gwiazdki
Kolego akurat wszystkie potrzebne do tego części posiadam wiec koszty będę miał nie duże brakuję mi tyko wiązki i kompa a post założyłem po to aby dowiedzieć sie głównie jakie mogę mieć problemy z automatem.
No to z pewnością ograniczy koszty.Natomiast musisz sprawdzić czy skrzynia da sobie radę z większym momentem obrotowym. Bo nie wiem czy wolnossak miał taka sama skrzynię czy inna. Bo kwestia sterowania jest do ogarnięcia ale czy ona jest pod to zaprojektowana. No i czy układ hamulcowy też sobe z tym poradzi.
Generalnie uważam że jak macie graty i czas i parę groszy (bo to się tak zdaje ale na różne drobnostki też troszkę pójdzie) to trzeba próbować. Tylko przemyslcie dobrze wszystko i do dzieła.
Generalnie uważam że jak macie graty i czas i parę groszy (bo to się tak zdaje ale na różne drobnostki też troszkę pójdzie) to trzeba próbować. Tylko przemyslcie dobrze wszystko i do dzieła.
- NADZIOS
- 3 gwiazdki
Spoko wszystko jest a podobno skrzynia jest pancerna . Części mam z imprezy mam kompletnego angola wiec oprócz wiązki wszystko jest 

skrzynia 4eat była w H6 czyli 209 koników-WRX ma 218 chyba wiec z tym problemu nie powinno byc.
ale ale ale
WRX ma inne chyba przełożenia i cały układ przeniesienia mocy na koła i tu bedzie pogrzebany pies(kot) w AT moc rozdzielana jest w stosunku 45 do 55 na tył a MT 50/50
WRX to miał (kot) kiedyś A/T??
sprzedaj wszystko i kup turbo
bedzie szybciej łatwiej i przyjemniej- chociaż frajda z tworzenia, majsterkowania jest mega ,róbta co chceta: wasz cyrk wasze małpy 
ale ale ale

WRX to miał (kot) kiedyś A/T??
sprzedaj wszystko i kup turbo

Regeneracja felg ;
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
- NADZIOS
- 3 gwiazdki
Dokładnie wszystko przede mną jak szwagier wymięknie to albo zabawki pójdą do sprzedania albo będzie nowy projekt transporter t3 z silnikiem od gt no i oczywiście skrzynia manual
. A co do wiązki to od czego by podeszła oczywiście razem z kompem
może od gt 96 tylko znalezienie automatu u nas na części to trochę trudne 

- ptk22
- 6 gwiazdek
- Auto: Subaru Impreza 2.0 GX blobeye LPG
- Polubił: 2268 razy
- Polubione posty: 137 razy
Najprościej dokupcie GT z padniętym silnikiem ale dobrą budą i przełóżcie sam silnik.
Jest ryzyko, musi być wybór.
gt 98 to przejściówka wiec najlepiej komp i instalacja z 98 z zółtymi kostkami.
Jest też możliwość uruchomić ten silnik na instalacji z 97 albo 99 po zmianie czujników kół rozrządu itd.
Cel szczytny ale najwięcej problemów bedzie z instalacją, ale czego my ze szwagrem nie robili
Jest też możliwość uruchomić ten silnik na instalacji z 97 albo 99 po zmianie czujników kół rozrządu itd.
Cel szczytny ale najwięcej problemów bedzie z instalacją, ale czego my ze szwagrem nie robili

Centrum-Subaru