Sprzedam zaciski przód złote Brembo

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
olaf_medras
0 gwiazdek
Auto: Subaru Impreza STI Bug Eye
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Sprzedam zaciski przód złote Brembo

Post 7 sie 2015, o 18:25

Mam do sprzedaży zaciski hamulcowe do Imprezy STI 2002r Bugeye (złote Brembo).
Zaciski są w dobrym stanie, do tej pory cały czas jeździły na aucie używanym w KJS-ach, działały bez zarzutu. Z uwagi na to, że używane były w sporcie mają liczne uszkodzenia powłoki lakierniczej widoczne na zdjęciach, jeżeli ktoś chciałby je zakładać do cywilnego auta to na pewno konieczne będzie odnowienie.
W zaciskach uszkodzone są gwinty śrub, stało się to zanim zakupiłem samochód-ktoś rozwiercił zwrotnice i przymocował zaciski śrubami o większej średnicy (14), konieczna jest więc regeneracja WSZYSTKICH gwintów.
Cena 2000PLN z wysyłką, dodatkowe zdjęcia mogę wysłać na maila, a jeżeli ktoś jest zainteresowany oglądnięciem osobistym to zapraszam-Świdnica(dolnośląskie), ewentualnie Wrocław, bo czasem bywam:)
Olaf
Załączniki
117.jpg
114.jpg
113.jpg
112.jpg
005.jpg
004.jpg
003.jpg
002.jpg

Mucha&mucha
1 gwiazdka

Re: Sprzedam zaciski przód złote Brembo

Post 7 sie 2015, o 23:17

A jak mozna zregenerować te gwinty? Jezeli ich średnica została zwiekszona

olaf_medras
0 gwiazdek
Auto: Subaru Impreza STI Bug Eye

Post 8 sie 2015, o 11:05

http://www.bollhoff.pl/pl/pl/elementy-z ... licoil.php
Nie jestem inżynierem więc nie umiem podać szczegółów, ale od znajomego wiem, że spokojnie da się to zrobić.

misiek00781
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Subaru Impreza GT

Post 10 sie 2015, o 21:53

Sa warsztaty ktore bez problemu poradza sobie z tym, albo stosujac specjalna "wkladke" czyli przejscie z wiekszej na mniejsza srednice , albo (moim zdaniem lepiej) zaspawac otwory i wywiercic na nowo ;-) jednak w tym drugim rozwiazaniu koszty sa dosc znaczne.
Pozdrowienia dla wszystkich miłośników marki SUBARU ;-)

Mr.StationWagon
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Zielona Lodówka

Post 11 sie 2015, o 08:38

http://allegro.pl/naprawa-regeneracja-z ... 91549.html
Chociażby tym ;-)
Miałem przyjemność nie raz pracować z orginałem(Helicoil) i muszę przyznać, że jest to prze fajne rozwiązanie, szczególnie jak ukręci się gwint w jakiejś małej pierdółce w której nie można zastosować większej śruby.

ODPOWIEDZ