Zastanawiam się na zakupem opon bridgestone dueler a/t 694 205/70r15 do mojego forka sf
Jakby mógł ktoś kto miał z nimi do czynienia powiedzieć mi czy one bardzo szumią na asfalcie? I jak sobie radzą w zimie ?
Opony Bridgestone dueler a/t 694
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 4 razy
- Polubione posty: 7 razy
Re: Opony Bridgestone dueler a/t 694
.
Ostatnio zmieniony 18 sie 2015, o 23:28 przez Konto usunięte, łącznie zmieniany 1 raz.
- zinc
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester NA MY 99 rally car i Legacy IV 2.0 138hp
- Polubił: 1 raz
- Polubione posty: 0
To są at więc poszukaj sobie co to znaczy... Ogólnie na mokrym asfalcie powodzenia
Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety-dla szybkich kierowcow
a jakie polecacie oponki żeby dały radę i latem i zimą? Z naciskiem na zimę.
Masz na myśli zimę w górach?luki_man pisze:a jakie polecacie oponki żeby dały radę i latem i zimą? Z naciskiem na zimę.
To proponowałbym jednak kupić opony zimowe... i ewentualnie przejeździć na nich również lato, jeśli koniecznie nie chcesz zmieniać.
(zakładam przy tym, że nie jeździsz tym wolnossącym forkiem "sportowo" ;) )
A jeśli chodzi o zimę na nizinach, szczególnie w mieście, to całoroczne nie są najgorszym pomysłem.
Nie zakładałbym jednak opon A/T, tylko na przykład jakieś
Vredestein Quatrac 3
Pirelli Scorpion Verde All Season
albo Dunlop Grandtrek ST1
Лукашэнка pisze:luki_man pisze: albo Dunlop Grandtrek ST1
Tylko zobacz sobie co to są za opony: https://www.motointegrator.pl/produkty/ ... 570r15-95q
Jaka szerokość. Powinny sobie dobrze radzić na śniegu i wszelkich zmrożeniach, ale nie pozostaje to bez wpływu na spalanie (większa powierzchnia styku). Jednak coś za coś.
Prawdziwa zimówka przy takiej pogodzie, jak teraz w hamowaniu awaryjnym rozsmarowuje się na asfalcie.
Jimny wychodził seryjnie na H/T 684. Miałem przyjemność zajeździć taki komplet, póki miał konkretną wysokośc bieżnika, robił w zimie jak dzik. Miałem zamiennie komplet koreańskich zimówek, a mimo to nie zawsze chciało mi się zmieniać na zimę. Trwałość opony bdb. DOT '04, mam na aucie, ale już dni ich policzone.
Jimny wychodził seryjnie na H/T 684. Miałem przyjemność zajeździć taki komplet, póki miał konkretną wysokośc bieżnika, robił w zimie jak dzik. Miałem zamiennie komplet koreańskich zimówek, a mimo to nie zawsze chciało mi się zmieniać na zimę. Trwałość opony bdb. DOT '04, mam na aucie, ale już dni ich policzone.
-
lukass
- 5 gwiazdek
- Auto: Proto WRC'17 i 4 razy 4x4 - czyli w sumie 5 razy 4x4
- Polubił: 8 razy
- Polubione posty: 146 razy
Jedyna sensowna opcja w tym rozmiarze to hankook 4 s lub pirelli scorpion verde alls. .
był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD
- zinc
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester NA MY 99 rally car i Legacy IV 2.0 138hp
- Polubił: 1 raz
- Polubione posty: 0
Żebyś nie zabił się od razu sprawdź to na czym mój je jeździ czyli general grabber uhp. Nawet na mokrym asfalcie dają radę jednak trzeba pamiętać że all sezon nie jest idealny w żadnych warunkach. Choć ja chwałę sobie te uhp akurat bardzo. Jedynie na suchym trochę glosniejsze od letnich za to błoto czy śnieg nie robią wrażenia na tych oponach.
Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety-dla szybkich kierowcow