Psy, koty, ślimaki i inne zwierzaki
-
stefanekmac
- 5 gwiazdek
- Auto: był forek XT jest OBK 2,5
- Polubił: 26 razy
- Polubione posty: 91 razy
Re: Psy, koty, ślimaki i inne zwierzaki
Dziś idąc na tzw strzałki,i czyli na piwko rzucając czymś w kierunku tarczy zrobiłem foto rudemu kocurowi który odbywał stosunek z kotką, żeby było weselej obok czekała inna kotka !!! Niestety ręka drżała i fotka niewyraźna.Kocur bezkarnie podróżuje po podwórkach, nie poluje na moje rybki w oczku ani na gołębie szwagra.Jest olbrzymi, chyba mutant ?
Pamietajmy o Wołyniu.
Nooo, nie jest tak jak myślisz. Jedzonko dla sterylizatów jest znacznie uboższe w szczawiany, powodujące kamicę. A na tę są szczególnie narażone. Oprócz tego, że należy podawać karmę specjalistyczną, należy też uważać z podawaniem niektórych smakołyków np. ryb. Moje koty za nimi przepadają ale cóż, chciały być bezpłodne to mająj33mbo pisze:hemi112, ztcw żarcie dla kotów po kastracji nie ma jakiś cudów hormonalnych a jedynie jest mniej kaloryczne. Bo po obcieciu jajec zaczynają więcej żreć.

A najstarsza kotka (15 letnia), na skutek mojej nieostrożności już chorowała na kamicę. Wcześnie zauważyłem i wróciła do zdrowia po dość długim leczeniu.

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
http://wyborcza.pl/1,75478,17598759,Zak ... lowie.htmlUstawianie tabliczek z zakazem wyprowadzania zwierząt w parkach czy na placach zabaw jest niezgodne z prawem - uznał sąd administracyjny. Bo to ogranicza prawa właścicieli psów.
Cały tekst: http://wyborcza.pl/1,75478,17598759,Zak ... z3Ux5ue0kU
I to jest kolejny jaskrawy przykład, kiedy zwierzęta stawia się ponad ludźmi.

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
spróbuj royal canin.hemi112 pisze: A mój koteł miał obcięte jaj... tzn. poddany sterylizacji był ostatnio ,i była obawa jak się zachowa po,bo róznie bywa :(
Wieczorem po zabiegu był mało aktywny,osowiały,ale rano...upitolił mnie w palec w ramach pobudki,wybudził nas skacząc po łowie i plecach w ramach pobudki więc bez zmian.
Problem jest jeden, koteł generalnie wcina mokre, kupiłem suche dla sterylnych kotełów,a tej jako tako nie rusza :(
Wszelkie Whiskasy,czy Kitekaty jakoś nie widziałem ,aby były mokre dla kotełów bez jajec :(
mokre sheba albo felix.
Chcę przypomnieć iż większośc eksperymentów przeprowadzanych kiedyś była przeprowadzana na zwierzętach. Nie to że jestem jakimś zaplaonym ekologiem czy nawet jestem ekoczłowiekiem. Ale ludzie wyżądzili powarzą krzywdę wielu gatunkom.
Przpomiał mi się teraz nawet ekperyment jakiegoś psychologa ktory wycinał fragenty móżgu jakiemuś kotu. Aby sprawdzić która część na co reaguje. Nie wruć ! Nie wycial tylko podłączyl elektrody i stymulował fragmenty mózgu. Aby sprawdzić za co odpowiadają :)
Przpomiał mi się teraz nawet ekperyment jakiegoś psychologa ktory wycinał fragenty móżgu jakiemuś kotu. Aby sprawdzić która część na co reaguje. Nie wruć ! Nie wycial tylko podłączyl elektrody i stymulował fragmenty mózgu. Aby sprawdzić za co odpowiadają :)

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 67 razy
- Polubione posty: 74 razy
no bUlSprout pisze: Nie wruć !

My dziś sterylizacja Frutki. Oby wszystko dobrze się skończyło.
sama sterylizacja nie jest problemem - pierwsza doba i noc, to przygotujcie się na bieganie co godzinę (albo i częściej) na dwór, bo będzie zwracała narkozę
a potem minimum tydzień (do miesiąca) oszczędzania psa, żeby nie biegała, nie podskakiwała, żeby mięśnie się wszystkie ładnie zrosły
No i podstawa to kubraczek, żeby sobie nie wygryzła szwów
w zeszłym roku przeżywałem, w tym też mnie czeka, ale to jeszcze trochę czasu
Trzymam kciuki, będzie dobrze
a potem minimum tydzień (do miesiąca) oszczędzania psa, żeby nie biegała, nie podskakiwała, żeby mięśnie się wszystkie ładnie zrosły
No i podstawa to kubraczek, żeby sobie nie wygryzła szwów
w zeszłym roku przeżywałem, w tym też mnie czeka, ale to jeszcze trochę czasu

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
przydatne infobusik pisze:sama sterylizacja nie jest problemem - pierwsza doba i noc, to przygotujcie się na bieganie co godzinę (albo i częściej) na dwór, bo będzie zwracała narkozę
podziękował
I jeszcze jedno Wam pewnie weterynarz powie - przez pierwsze dni suczka bedzie sie mocno lasila i upominala o czulosci - dawajcie jej tego jak najwiecej przez te pierwsze dni - wtedy lepiej to wszystko zniesie.
U nas normalnie nie wchodzila na lozko, ale przez te pare dni lezala z nami, sama sie przytulala i przyklejala praktycznie do nas
Pisalem z telefona
U nas normalnie nie wchodzila na lozko, ale przez te pare dni lezala z nami, sama sie przytulala i przyklejala praktycznie do nas
Pisalem z telefona
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
jest ok osowiała jest ale o 23.00 wylazła na siku
leży i śpi
sprawdzamy co jakiś czas czy żyje
leży i śpi

A nie dostaliście "anteny satelitarnej"? Moje sunie dostawały ale to też nie jest idealny sposób na "niewylizywanie" szwów. Biedne psiny tłuką tym kołnierzem o wszystko co w domu 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
kubraczek pod brzusio dostaliśmymaf1 pisze:A nie dostaliście "anteny satelitarnej"? Moje sunie dostawały ale to też nie jest idealny sposób na "niewylizywanie" szwów. Biedne psiny tłuką tym kołnierzem o wszystko co w domu
super - dochodzi do siebie

- hemi112
- 5 gwiazdek
- Auto: Były: Justy, szutrowy killer GF, jest perełeczka GC
- Polubił: 0
- Polubione posty: 13 razy
Alan, Alan, Alan! pisze:spróbuj royal canin.hemi112 pisze: A mój koteł miał obcięte jaj... tzn. poddany sterylizacji był ostatnio ,i była obawa jak się zachowa po,bo róznie bywa :(
Wieczorem po zabiegu był mało aktywny,osowiały,ale rano...upitolił mnie w palec w ramach pobudki,wybudził nas skacząc po łowie i plecach w ramach pobudki więc bez zmian.
Problem jest jeden, koteł generalnie wcina mokre, kupiłem suche dla sterylnych kotełów,a tej jako tako nie rusza :(
Wszelkie Whiskasy,czy Kitekaty jakoś nie widziałem ,aby były mokre dla kotełów bez jajec :(
mokre sheba albo felix.
Purina robi mokrego Felixa, i generalnie koteł to wcina ,na suche jako tako nie spoglada,czasem sobie suche przegryzie ,ale jak żryć i do michy wkładac to mokre .
Mało tego - głównie wołowinowe rzeczy, kurczak od biedy ,jakis królik itp pucy to nie ma szans,a ryba-mógłby z głody sie wyłożyć a nie ruszy...
kiedy człowiek naprawdę chce żyć,to medycyna jest bezsilna:)
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 82 razy
- Polubione posty: 6 razy
Pobeczałam się.
Nic nie napiszę o tym sadyście bo nasuwają mi się same niecenzuralne słowa.
Nic nie napiszę o tym sadyście bo nasuwają mi się same niecenzuralne słowa.
Bergen, smutna opowiastka 

Zawsze mówiłem, że (jeśli ktoś wierzy w Boga), najgorsze bydlę które stworzył to człowiek

O matko,popłakałam się , ale NAJWAŻNIEJSZE ,ŻE KICIA NIE UMIERAŁA SAMOTNIE NA TEJ DRODZE, ŻE NIE POTRĄCIŁ JA JAKIŚ SZAJBUS I W BÓLACH NIE UMIERAŁA NA POBOCZU. Na pewno stan w jakim ja znaleźliście był agonalny , ale pocieszający jest fakt ,że w tych ostatnich chwilach ktoś z WAS przy niej był. 

Jestem bardzo miłą i sympatyczną osobą, ale słynę z tego że....wolę wejść komuś w drogę niż w DUPĘ
Tym, co mężczyzna ceni u kobiety, która mu się długo opierała, jest nie jej cnotliwość, lecz jego własny upór
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Bergen, dobrzy z Was ludzie.
powyżej masz jednak dowód na to, że to także piękne stworzenie. I bardzo często takim jest.maf1 pisze: Zawsze mówiłem, że (jeśli ktoś wierzy w Boga), najgorsze bydlę które stworzył to człowiek