Outback/Legacy zgodność radia na przełomie 2006

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
rafalczak
0 gwiazdek
Auto: Mazda MX-5 NC 2.0 AT / Subaru Outback 3.0 H6
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Outback/Legacy zgodność radia na przełomie 2006

Post 15 wrz 2015, o 03:42

Cześć, czy do Outbacka sprzed 2006 roku (srebrny panel radia) można zainstalować radio z roczników 2006-2009 (czarny panel radia)? Czy panel fizycznie pasuje? Czy jest ten sam konektor? Czy ewentualnie do starszego radia da się podłączyć AUX, np. przez dodatkowe urządzenie typu zmieniarka NVOX?

kruque
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: ex obk 2.5i BP9, forek 2.0i SJ5
Polubione posty: 1 raz

Re: Outback/Legacy zgodność radia na przełomie 2006

Post 15 wrz 2015, o 13:34

do srebrnego radia kenwooda (GX-201LE) udało mi się podłączyć NVOXa bez problemów. kabelek poprowadziłem do schowka przed pasażerem i tam schowałem pseudo zmieniarkę. AUX i mp3 z USB/SSD działają, jedyny problem jaki widzę to max 6 obsługiwanych folderów -- nie umiem wybrać 7go i kolejnych za pomocą guzików radia.
Obrazek Obrazek

rafalczak
0 gwiazdek
Auto: Mazda MX-5 NC 2.0 AT / Subaru Outback 3.0 H6
Polubione posty: 0

Re: Outback/Legacy zgodność radia na przełomie 2006

Post 15 wrz 2015, o 14:47

Fantastycznie, dziękuję. Mnie interesuje głównie wejście jack, chce podłączyć tablet z Androidem w miejsce nawigacji, tak jak zrobiłem to w obecnym aucie. Zastanawia mnie tylko czy nie stracę jakichś funkcjonalności poza wbudowaną nawigacją jeśli pozbędę się tego panelu, ale to będę rozważał jak już nabędę auto.

ODPOWIEDZ