Chlejady 2008
Re: Chlejady 2008
Citan, wyznacz koncowy punkt trasy wczesniej, bo w Automapie ostatnie metry to jakas droga, ktora nie ma polaczenia z siecia pozostalych drog, stad ten problem (u mnie to samo).citan pisze:Mnie AutoMapa powiedziała, że tam się nie da dojechać.
Ustaw koniec na N 50*43'12.07" E 15*53'43.22" i jak tam dojedziesz, to ponownie wyznacz trase do tego, co podal Lucek, ale w trybie "terenowym", czyli na przelaj :)
Wyjezdzam za poltorej godziny, jak mi sie juz nie chce siedziec w tej tyrce

EDIT: Lucek podal w niepolitycznym formacie te wspolrzedne. Prawidlowo powinno byc N: 50° 43' 4" E: 15° 53' 20"
Na stronce ośrodka wyczytałem, że są tablice kierunkowe do nich.wil3 pisze:Citan, wyznacz koncowy punkt trasy wczesniej, bo w Automapie ostatnie metry to jakas droga, ktora nie ma polaczenia z siecia pozostalych drog, stad ten problem (u mnie to samo).citan pisze:Mnie AutoMapa powiedziała, że tam się nie da dojechać.
Ustaw koniec na N 50*43'12.07" E 15*53'43.22" i jak tam dojedziesz, to ponownie wyznacz trase do tego, co podal Lucek, ale w trybie "terenowym", czyli na przelaj :)
Wyjezdzam za poltorej godziny, jak mi sie juz nie chce siedziec w tej tyrce
EDIT: Lucek podal w niepolitycznym formacie te wspolrzedne. Prawidlowo powinno byc N: 50° 43' 4" E: 15° 53' 20"
Dolce far niente 

Arti pisze: Dzień I - Sobota 30 sierpnia - Start do Etapu I 11:00
Park Serwisowy, Jelenia Góra, lotnisko 11:00 14:01 17:27
OS 1/4 DZIWISZÓW - 11:25, 14:26
OS 2/5 WLEŃ - 11:49, 14:50
OS 3/6 KARPACZ - 12:44, 15:45
Pierwszy OS leci o 11:25, więc z bazy będzie trzeba wyruszyć, w zależności od tego jak jest to daleko i w które miejsce OS będziemy chcieli jechać, tak o 9.25, góra 10.00 (dojechanie do OSu, zaparkowanie, dojście na trasę, znalezienie dobrego miejsca do oglądania...).
czyli najlepiej o 11.00 być na Lotnisku Aeroklubu Jeleniogórskiego wspolrzedne @50.901430, 15.786770 ???
Ostatnio zmieniony 29 sie 2008, o 11:54 przez ppmarian, łącznie zmieniany 1 raz.

były niemcy, teraz dam szansę japońcowi
Bazując na tym:
http://srebrnypotok.com.pl/galeria/deta ... age_id=292 (Podobno z lotu ptaka, choc jak dla mnie to ten ptak gdzies w gornych warstwach atmosfery jest)
doszedlem do tego, ze osrodek znajduje sie o tutaj:
http://www.zumi.pl/namapie.html?&loc=Ja ... =2&scale=1
co nam daje wspolrzedne po przeliczeniu na format GPS:
N: 50° 42' 57" E: 15° 52' 53" (sporo dalej "w pole" niz to by wynikalo z wczesniejszych postow)
Biorąc pod uwagę wszystko powyższe, w Jarkowicach wyłączamy GPSy i się kierujemy starym dobrym sposobem na znaki :P
http://srebrnypotok.com.pl/galeria/deta ... age_id=292 (Podobno z lotu ptaka, choc jak dla mnie to ten ptak gdzies w gornych warstwach atmosfery jest)
doszedlem do tego, ze osrodek znajduje sie o tutaj:
http://www.zumi.pl/namapie.html?&loc=Ja ... =2&scale=1
co nam daje wspolrzedne po przeliczeniu na format GPS:
N: 50° 42' 57" E: 15° 52' 53" (sporo dalej "w pole" niz to by wynikalo z wczesniejszych postow)
Biorąc pod uwagę wszystko powyższe, w Jarkowicach wyłączamy GPSy i się kierujemy starym dobrym sposobem na znaki :P
Wy to już nie umiecie bez tych elektronicznych diwajsów żyć ... kompas i mapa to były czasy 

- dzibi
- 2 gwiazdki
- Auto: Chrysler Grand Voyager 3.3
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Z przykrością stwierdzam że nie będzie nas na Chlejadach w ogóle
czuje ogromny żal, w tym tygodniu wszystko szło pod górkę w odniesieniu do wyjazdu, aż wczoraj wieczorem szlag wszystko trafił 
Jako że zapłaciłem już za pokój i nawet zdążyłem zaklepać sobie dwójeczkę:
- piątek/sobota - dwie osoby + śniadanie
- sobota/niedziela - dwie osoby + śniadanie,
to chciałbym komuś odstąpić. Liczy się kolejność zgłoszenia do mnie na PW
Pozdrawiam i mam nadzieję dołączyć duchem do Waszej wieczornej konsumpcji róznorakich specyfików

Jako że zapłaciłem już za pokój i nawet zdążyłem zaklepać sobie dwójeczkę:
- piątek/sobota - dwie osoby + śniadanie
- sobota/niedziela - dwie osoby + śniadanie,
to chciałbym komuś odstąpić. Liczy się kolejność zgłoszenia do mnie na PW

Pozdrawiam i mam nadzieję dołączyć duchem do Waszej wieczornej konsumpcji róznorakich specyfików

savoir vivre szachisty:
Dżentelmen nie mówi "szachuje", tylko "ciszej panowie"
http://pl.youtube.com/watch?v=rs-jAImScms
dzibi, Na pewno nie dasz rady dojechać ? Może zabierzecie się z kimś z okolic, bo jak mniemam chodzi o brak transportu ? 

LouCyphre, dzieki. Sorry, ze tak wypytuje, ale mam ostry sajgon w pracy i nie moge przejrzec kilkudziesieciu stron, aczkolwiek od jakichs kilkunastu czytam wszystkie posty na biezaco.
Największą przyjemność w życiu sprawia robienie tego, co zdaniem innych jest niewykonalne.
- MAZI
- 5 gwiazdek
- Auto: Srebrne Plejadki Imprezowe
Dzibi PW UWAGA UWAGA !!!Wrocław STOI jest STOP i DRAMAT!!!!!!!!
NIGDY NIE WIESZ CO PRZYNIESIE NOWY DZIEŃ ALE PAMIETAJ DZISAJ TERAZ W TEJ CHWILI TO JEST TO....

ps. to prawda że z planowania i z jedzenia zawsze wychodzi to samo-gówno

PAWKA
MAZI, jak zwykle w piatek
Mozna probowac droga na Strzelin tudziez przez Zakrzow, albo chociaz Klecine. Ktoras z tych trzech drog powinna jako tako dac rade.

Mozna probowac droga na Strzelin tudziez przez Zakrzow, albo chociaz Klecine. Ktoras z tych trzech drog powinna jako tako dac rade.
Największą przyjemność w życiu sprawia robienie tego, co zdaniem innych jest niewykonalne.
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
ja startuje kolo 18
uwaga na nisko latajace Wisnie, mam nowe opony i klocki i najwazniejsze .... walbro, wiecej paliwka moge przepalic 
niniejszym chcialbym podziekowac Artiemu, ze caly dzian zajal sie Wisnia (wulkanizacjach, myjniach i Marek MTS) podczas gdy ja slodko obijalem sie w firmie i upalalem jego N/A. To potrafi nawet zapiszczec oponami

niniejszym chcialbym podziekowac Artiemu, ze caly dzian zajal sie Wisnia (wulkanizacjach, myjniach i Marek MTS) podczas gdy ja slodko obijalem sie w firmie i upalalem jego N/A. To potrafi nawet zapiszczec oponami

- dzibi
- 2 gwiazdki
- Auto: Chrysler Grand Voyager 3.3
LouCyphre, brak możliwości wyjazdu do Karpacza to nie tylko kwestia transportu, transport to pikuś, na stopa nawet bym pojechał
Po prostu za dużo przeszkód się poskładało, jakby siła wyższa mnie tam w ten weekend nie chciała... Jako że jesteś organizatorem tej całej imprezy to ogłaszam także wszem i wobec, że:
konkurs na dwuosobowy pokój wygrał WIL3!!!
pogratulować mu proszę ode mnie kieliszkiem 
Strasznie żałuję, że mnie nie będzie...

konkurs na dwuosobowy pokój wygrał WIL3!!!

Strasznie żałuję, że mnie nie będzie...
savoir vivre szachisty:
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
Nie zamaco.remek pisze:niniejszym chcialbym podziekowac Artiemu, ze caly dzian zajal sie Wisnia (wulkanizacjach, myjniach i Marek MTS)

Szczur, słyszałeś?remek pisze: To potrafi nawet zapiszczec oponami![]()
![]()
![]()

Uwaga! vibowit i mały 5150 w drodze.
- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/
Weź pod uwagę, że niektórzy muszą w poniedziałek pójść do pracy. A wcześniej jeszcze do domu wrócić itdPiter 35 pisze:A nie lepiej tak bez GPs-a tylko kuknąć na mapę i na czuja![]()
Człowiek jakąś wioseczkę zwiedzi przy okazji i samochodem po górkach pojeździ , docencie to ,że przyjeżdżacie w rejony gdzie można trochę samochodem po fajnych zakrętach pojeździć

No to jesteście jednego balantaja w plecyArti pisze:
Szczur, słyszałeś?Piszczał Twoimi oponami!

Jak widać świtę w domu pinuję. Powiem szczerze, że bardzo chciałam wszystkich poznać, zobaczyć chlejady. Ekipa przednia się tam zebrała.esilon pisze: bez liwit ? ? ?
Ale cóż, realizowałam się dzisiaj na zakupach

- Bagażnik nigdy nie jest wystarczająco duży /by Bilex/