Auto dla dziada
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński
- Polubił: 86 razy
- Polubione posty: 443 razy
Re: Auto dla dziada
Z punktu widzenia klienta to rozwiązanie jest bardzo dobre:
Właściciele VW powinni cieszyć się, że firma starała się dostarczyć im lepsze auta, niż pozwalają ekoterroryści.artykuł powyżej pisze:oprogramowanie (...) uaktywnia system ograniczania emisji spalin (przestawianie silnika na szczególnie oszczędny tryb pracy) tylko na czas oficjalnych pomiarów testowych. Oznacza to, że w normalnych warunkach pojazdy Volkswagena z silnikami dieslowskimi mają lepsze osiągi
Strzal w jajka akurat przy okazji Frankfurtu. Grubo. No ale zachcialo sie Europie podpisywac umowy przeciw petrodolarowi z AIIB to teraz pokaze nam hegemon gdzie nasze miejsce.
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 312 razy
- Polubione posty: 60 razy
Niestety zapewne im wmówią, że to jest złejarmaj pisze: Właściciele VW powinni cieszyć się, że firma starała się dostarczyć im lepsze auta, niż pozwalają ekoterroryści.

kto wpłacił na malucha niech się zgłosi 
używanego GT-ka w dobrym stanie można za tą kasę dziś kupić - kto by się spodziewał wtedy jakie auto kupi za przedpłatę na malucha
http://biznes.onet.pl/wiadomosci/kraj/p ... chy/b8vfzd

używanego GT-ka w dobrym stanie można za tą kasę dziś kupić - kto by się spodziewał wtedy jakie auto kupi za przedpłatę na malucha

http://biznes.onet.pl/wiadomosci/kraj/p ... chy/b8vfzd
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
To tylko wrażenie po przesiadce z VOLVO, który ma układ kierowniczy wykonany z drewna.Konto usunięte pisze:trochę nie mogę się przyzwyczaić do przełożenia kierownicy, która reaguje na każdy ruch

Jak być może już sprawdziłeś, w trybie "Individual", możesz wybrac jedną z dwóch charakterystyk reakcji układu kierowniczego. Prawdę powiedziawiawszy nie czuję jednak między nimi wielkiej róznicy.
Jeżdżę w trybie Individual z innego powodu. Mogłem w nim wyłączyć funkcję Start-Stop.
Co zrobić, taki etap, panie.So What! pisze:Zaczyna sięMesia użytkowników rozmowy przy wycinaniu lasu

Gdybyśmy byli gośćmi, którzy wczoraj wieczorem zaparkowali pod tą knajpą, rozmawialibyśmy o czymś innym

Re: Odp: Auto dla dziada
Szymon, to że gadają o mercach to pół biedy, ale zauważ, że Tomek narzeka na zbyt bezpośredni układ kierowniczy.So What! pisze:Zaczyna sięMesia użytkowników rozmowy przy wycinaniu lasu
Konto usunięte, myślę, że Avensis by Ci pasował. ;)
czarne jest piękne...
So What!, elektryczne wspomaganie montuje się również w najlepszych wpółczesnych autach, np. 911.So What! pisze:A tam jest elektryczne wspomaganie? To musi dawać świetne wyczucie drogi
To nie tylko tańsze rozwiązanie, ale też szybciej działające niż hydraulika.
"Wyczucia drogi" brakuje dopiero w tych układach kierowniczych, gdzie zrezygnowano z mechanicznego połączenia.
Co do precyzji prowadzenia to ta nowa C-klasa nie jest ideałem, ale i tak jest lepsza od aut Subaru, jakimi jeździłem.
Nie jeździłem najnowszym Sti, a tam podobno poprawili precyzję układu kierowniczego.
Ciekawe, czy nie wsadzili elektryki...

jak to Marek powiedział - nowe sti to auto nerwowe, szarpie i ciągle chce rwać do przoduЛукашэнка pisze:Nie jeździłem najnowszym Sti, a tam podobno poprawili precyzję układu kierowniczego.
podróż nie jest taką przyjemnością jak w beczce

a że dziady się nigdzie nie spieszą, to lepiej na stare kości coś wygodniejszego

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
Start i stop jest wyłączony w sporcie +Лукашэнка pisze:To tylko wrażenie po przesiadce z VOLVO, który ma układ kierowniczy wykonany z drewna.Konto usunięte pisze:trochę nie mogę się przyzwyczaić do przełożenia kierownicy, która reaguje na każdy ruch![]()
Jak być może już sprawdziłeś, w trybie "Individual", możesz wybrac jedną z dwóch charakterystyk reakcji układu kierowniczego. Prawdę powiedziawiawszy nie czuję jednak między nimi wielkiej róznicy.
Jeżdżę w trybie Individual z innego powodu. Mogłem w nim wyłączyć funkcję Start-Stop.
No i w przeciwieństwie do Subaru, po wyłączeniu start/stopa w Mercedesie nie świecie się lampka na desce rozdzielczej prosto w opczy, tylko gaśnie na tunelu środkowym...
Czyli auto dla kierowców - a podobno subaru takie kiedyś było.
Czy Ten Individual to móżna na stałę włączyć, czy jak sport gaśnie pod 2 godzinach?
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
Po dłuższym postoju, np. przez noc jest ponownie w domyślnym trybie Comfort. Więc przełączam na Individual.Arno pisze:Czy Ten Individual to móżna na stałę włączyć, czy jak sport gaśnie pod 2 godzinach?
Tryb Sport+ mi się nie sprawdził. Był zbyt sportowy

- So What!
- 6 gwiazdek
Tak z ciekawości. Czy pytaliście w serwisie o możliwość wyłączenia tego cholerstwa np. z poziomu oprogramowania serwisowego?Arno pisze: No i w przeciwieństwie do Subaru, po wyłączeniu start/stopa w Mercedesie nie świecie się lampka na desce rozdzielczej prosto w opczy, tylko gaśnie na tunelu środkowym...
- So What!
- 6 gwiazdek
Moja mama ma XV i start/stop działa jej na nerwy. Jeżeli da się to wyłączyć, to warto o tym wiedziećFUX pisze: Następny potencjalnie zainteresowany?

Piękny ten Mesio Fidowy !
wnętrze naprawdę jak dla Dziada: komfort komfort, sporo smacznych detali, jasnoskórzana elegancja z dodatkiem matowej ( zgodnie z zaleceniami doświadczonych) czekolady......no i ten Burmajster którego jakoś nie było czasu przetestować............. właściwie to nawet jazdy testowej nie było (może i dobrze skoro na razie nie można go kręcic powyżej 4krpm
)
aha, no i ta deska obszyta skórą , rozpusta w biały dzień
wnętrze naprawdę jak dla Dziada: komfort komfort, sporo smacznych detali, jasnoskórzana elegancja z dodatkiem matowej ( zgodnie z zaleceniami doświadczonych) czekolady......no i ten Burmajster którego jakoś nie było czasu przetestować............. właściwie to nawet jazdy testowej nie było (może i dobrze skoro na razie nie można go kręcic powyżej 4krpm

aha, no i ta deska obszyta skórą , rozpusta w biały dzień

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 200 razy
esilon pisze: aha, no i ta deska obszyta skórą
Bogato

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.