http://buzz.onet.pl/fakt-mobile/5-najba ... sie/8mfd9p
mam telefon na bada (brak uaktualnień , brak softu , brak wsparcia, tu nic nie działa w tle)busik pisze:może najpierw sprawdź swój tel, a potem zrzucaj na operatorazgrocca pisze: Z Pana numeru wykonywane są połączenia z internetem. Kwoty połaczeń moga sugerować pobieranie przez telefon aktualizacji.
...więc jak ktoś ma w orange niech sprawdzi biling...
wszyscy operatorzy i producenci smartfonów od paru lat mówią - że smartfony pobierają aktualizację co chwilę, w 1-2 dni potrafią i 1GB sobie ściągnąć w nocy jak śpisz... i co powiesz? operatora wina, czy producenta tel, czy właściciela - że nie wyłącza transmisji danych jak mu jest niepotrzebna?
Ty pierwszy uderzyłeś w operatora, zanim sprawdziłeś telefonzgrocca pisze:wiec zanim kogoś oskarżysz się zastanów
ciekawe jak działa bez softu...zgrocca pisze:mam telefon na bada
...
brak softu ...
1. Kwadratowy wyświetlacz 4,5 cala robi ogromna robote. Jest hiperwygodny. Do www, do dokumentów.vojta pisze:Zaletami wszelkimi jestem zainteresowany a BB w szczególności, więc j33mbo pisz śmiało.
telefon sprawdziłem zanim się odezwę ZAWSZE sprawdzam czy czegoś sam nie spi...embusik pisze:Ty pierwszy uderzyłeś w operatora, zanim sprawdziłeś telefonzgrocca pisze:wiec zanim kogoś oskarżysz się zastanów
skąd wiesz czy cokolwiek się nie zainstalowało, co wysyła/pobiera dane?
może jakiś konkurs i smsem dostałeś wirusa...
bada nie bylo nigdy nieomylne - z jakiegoś powodu parę lat temu Samsung uśmiercił ten system
Jeśli operator udowodni że wina leży po stronie telefonu - nie ważne czy to wirus, czy soft, czy brak softu... odrzuci reklamację
za wirusy na komputerze też obwiniasz dostawcę internetu?
ciekawe jak działa bez softu...zgrocca pisze:mam telefon na bada
...
brak softu ...nawet Nokia 3310 miała soft
barton pisze: Ale może faktycznie jest tak, że 95% sprzedaży idzie przez telekomy/sklepy z elektroniką i firma nie chce sobie psuć rynku sprzedażą we własnych punktach (jakieś zapisy w umowach) i dlatego mają takie ceny...
Potwierdzam powyższe obserwacje.j33mbo pisze:1. Kwadratowy wyświetlacz 4,5 cala robi ogromna robote. Jest hiperwygodny. Do www, do dokumentów.vojta pisze:Zaletami wszelkimi jestem zainteresowany a BB w szczególności, więc j33mbo pisz śmiało.
2. Fizyczna klawiatura. Również super sprawa. W połączeniu z podpowiedziami słownika działa ekstra. Używałem swype na androidzie na różnych urządzeniach i niestety może sie schowac jezeli chodzi o efektywność pisania. Nie mowie ze jest jakos specjalnie szybciej bo moze nawet nie jest, ale bledy przy tym pisaniu praktycznie sie nie zdarzają. Przy czym jak masz potrzebe pisania z polskimi znakami to ilosc starań jest nie wiele wieksza niz przy pisaniu takim jak ja teraz.
Te dwa powyzsze punkty razem polaczone daja jeszcze jedna, chyba najważniejszą rzecz, a mianowicie to, ze kiedy chce sie cos napisac z telefonu, tak jak np ja teraz tego posta, to widze co pisze, bo klawiatura ekranowa nie zaslania mi polowy ekranu.
3. Klawiatura działa również jak touchpad, więc jak ktoś nie chce mieć pomazanego ekranu to jest opcja. Ja tego uzywam jak przegladam www i nie chce czegoś przypadkiem kliknac.
4. BlackBerry Hub - mile udogodnienie, jezeli dostaje sie powiadomienia z roznych zrodel. Ja uzywam 2 kont pocztowych, LinkedIn, SMS i telefonu. Wszystkie powiadomienia grzecznie uporządkowane w Hubie.
5. Prawdziwie automatyczne przyciemnianie ekranu. W androidzie tez bylo automatycznie ale jak w nocy w pokoju z wyłączonym światłem musiałem spojrzeć na telefon to oslepial. Tutaj zapomnialem o wyswietlaczu i jego podświetleniu.
6. Bateria na dobrym poziomie. Nie zdążyło mi sie popołudniu / wieczorem szukać w panice ładowarki co czasami mialo miejsce z telefonami samsunga.
7. Dobre zbieranie mikrofonu na głośnomówiącym. Nawet w halasliwym samochodzie bez bluetootha da sie porozmawiać bez słuchawek.
8. :Przegladarka wbudowana w bbos jest najszybciej dzialajaca przeglądarką ze wszystkich mobilnych wg jakichs tam testow. Ja wprawdzie uzywalem do tej pory tylko chrome i w tym porownaniu rzeczywiście znacznie lepiej wypada przeglądarka BlackBerry. Intuicyjność na podobnym poziomie co chrome.
To chyba wszystko :)
Jakiego logowania?vojta pisze:film domaga się logowania![]()
Ja juz znam swoj następny telefon :)Лукашэнка pisze:
A to jest świetna propozycja dla tych, którzy z jakiś powodów są bardziej przywiązani do Androida: