Chloru pisze:
trzeba pobawić się DPI
DPI (dots per inch), w przypadku ekranu bardziej PPI (pixels per inch) to de facto rozdzielczość, a dokładniej ilość pikseli na cal ekranu. (pixel sam z siebie, do póki nie jest odwzorowany na jakimś nośniku nie ma rozmiaru)
Obstaję przy pobawieniu się "Zmień rozmiar tekstu, aplikacji i innych elementów" lub w zaawansowanych "Zaawansowana zmiana rozmiaru tekstu..." gdyby jakieś aplikacje zaczęły się źle wyświetlać (np. w przypadku podłączenia drugiego monitora)
Rozdzielczość na LCD należy zawsze trzymać jako natywną (tutaj Full HD). Zmiana rozdzielczości na mniejszą może spowodować poszarpane krawędzie niektórych elementów, a już na pewno mniej ostre/zniekształcone czcionki. Dlatego do czytania fajnie mieć dużą rozdzielczość (zachowując rozsądny rozmiar czcionki), np. powyżej 300dpi oko nie widzi pojedyńczych kropek i krawędź litery jest ostra.
Chloru pisze:
wydaje się być ok do codziennego używania.
wygląda na bardzo ok za tę cenę. Moim zdaniem rakieta do tego do czego jest przeznaczony. Żeby kupić coś znacznie lepszego to trzeba dorzucić z 1-2k. Oczywiście ja sprzętowcem nie jestem, więc opieram się jedynie na tych ogólnych cyferkach
Лукашэнка pisze:
ja tam bym został przy tym Asusie, którego wybrałeś na początku.
masz na myśli tego i3, z 4GB i zintegrowaną grafą za 300 mniej? No co Ty Killer...