poszerzanie błotnika tył GC8 na 18"
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
poszerzanie błotnika tył GC8 na 18"
Wiem że ten temat był już poruszany ale nie moglem zanaleść odpowiedzi w moim aspekcie.
Przymierzam się do poszerzenia błotnika tylniego żeby wchodziły koła 18". Nie chcę przerabiać drzwi, ect i robić wielkich przeróbek ala 22B ale wstawić tylko reperaturki w ksztalcie " wystającego kołnierza". Słyszalem że od astry II się nadają. Choć te połaczenie wydaje się mezaliansem to perspektywa jeżdżenia na 18 wydaje sie zacna. Proszę o opinie i doświadczenia.
I jeszcze jak wygląda przód czy tam bez przeróbek wchodzą 18 w rozsądnych wymiarach?
Przymierzam się do poszerzenia błotnika tylniego żeby wchodziły koła 18". Nie chcę przerabiać drzwi, ect i robić wielkich przeróbek ala 22B ale wstawić tylko reperaturki w ksztalcie " wystającego kołnierza". Słyszalem że od astry II się nadają. Choć te połaczenie wydaje się mezaliansem to perspektywa jeżdżenia na 18 wydaje sie zacna. Proszę o opinie i doświadczenia.
I jeszcze jak wygląda przód czy tam bez przeróbek wchodzą 18 w rozsądnych wymiarach?
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 4 razy
- Polubione posty: 7 razy
Re: poszerzanie błotnika tył GC8 na 18"
wiem
ma zniżkę na dentystę i znudziły się stare plomby 

Regeneracja felg ;
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
- misiek00781
- 2 gwiazdki
- Auto: Subaru Impreza GT
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
subrabu, a przymierzałeś już jakieś felgi ? Bo moj kolega jeździł w gc8 na feldze 18" , szerokość opony chyba 205. ma jedynie przerobiony rant i dopiero kiedy wsiądzie 4 os zaczyna czasem ocierać
P.S wygląda to fajnieee.. 

Pozdrowienia dla wszystkich miłośników marki SUBARU 

Dlaczego ilekroć pojawia się temat 18" albo nie daj Boże "naciągniętych" opon to zanim dostanie się konkretną odpowiedź trzeba się naczytać postów niewiele wnoszących do tematu. Ludzie jak ktoś chce zakładać takie zestawy to robi to świadomie i nie nawracajcie na siłę, nie szydźcie, nie wyśmiewajcie.
GC na 18" może wyglądać świetnie i zapewne o to właścicielowi chodzi :) Myślę, że na nasioc.com lub rs25.com znajdziesz odpowiedź na swoje pytania. Tutaj może być ciężko :[
GC na 18" może wyglądać świetnie i zapewne o to właścicielowi chodzi :) Myślę, że na nasioc.com lub rs25.com znajdziesz odpowiedź na swoje pytania. Tutaj może być ciężko :[

FOTOGRAFIA ŚLUBNA I NIE TYLKO --> http://www.tomaszmosiadz.pl/ <--
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Naciągane opony to coś takiego?Dyziek pisze: "naciągniętych" opon

Jeżeli tak, to nic dziwnego że zaraz są śmiechy i/albo krytyka. To że komuś się to podoba, to jego sprawa (chociaż dla mnie wygląda jak jak pół dupy zza krzaka

Wracając do 18stek, jak ktoś chce, to czemu nie. Teraz felga w tym rozmiarze nie jest niczym niezwykłym w segmencie aut kompaktowych. Wiele na takich wyjeżdża z fabryki. Zresztą auta poniżej kompaktów również. W czym w takim razie problem na takich jeździć (oczywiście o ile szerokość felgi i opony są odpowiednio dobrane do siebie

żarty żartami ale 18" sporą felgą jest
jak przedmówca napisał wygląd sprawa gustu, sprawą innej rangi jest niepraktyczność w codziennej eksploatacji
Dyziek wszyscy jesteśmy fanami motoryzacji
tyle że akurat tuning każdy odbiera inaczej, ja wolałbym aby mój samochód był bardziej praktyczny w codziennym eksploatowaniu niż co by się gimnazjalistki oglądały 

Dyziek wszyscy jesteśmy fanami motoryzacji

Regeneracja felg ;
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
Panowie, to nie o tjuning
tu chodzi czy look, motywem jest praktyczność. Wiadomo że na co dzień 18 nie jest za dobry pomysł ( jeżdżę GT' od 15 lat ) ale na pojeżdżawkach lub treningach nie ograniczanie się tylko do bardzo wąskich 18 lub wąskich 17 to fajna perspektywa i tu chyba każdy kto jeździ trochę szybciej w zakrętach się ze mna zgodzi 

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
subrabu pisze: ale na pojeżdżawkach lub treningach nie ograniczanie się tylko do bardzo wąskich 18 lub wąskich 17 to fajna perspektywa i tu chyba każdy kto jeździ trochę szybciej w zakrętach się ze mna zgodzi
Przetłumaczysz to na polski?

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Arti
- 6 gwiazdek
- Auto: GT Rally Car & STI GH
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Jeśli chodzi o sport to auto bezsprzecznie prowadzi się na 18" lepiej, szczególnie na długich szybkich zakrętach. Natomiast w przypadku GT-ka oprócz prozaicznego problemu nadkoli trzeba byłoby się zastanowić czy wystarczy temu poczciwemu klasykowi mocy aby te osiemnastki uciągnąć. Bo różnica w dynamice na takich wielkich kołach jest ogromna. Jeśli wóz ma seryjne ponad dwieście koni to jest więcej niż pewne, że cały zysk z szybszego pokonywania niektórych zakrętów zostanie zjedzony przez wolniejsze napędzanie się. No chyba, że chodzi efekt wizualny i lans to powyższe można pominąć 

Arti już przetłumaczył
280-300 koni wydaje mi się że podoła kołom 18 calowym.
Na częste treningi potrzeba dużo opon, przy większych opcjach szerokości i średnicy wychodzi bardziej: wygodnie, tanio i pewnie
Wizualny efekt to raczej przez poszerzenie będzie słaby ale coś za coś.

280-300 koni wydaje mi się że podoła kołom 18 calowym.
Na częste treningi potrzeba dużo opon, przy większych opcjach szerokości i średnicy wychodzi bardziej: wygodnie, tanio i pewnie

Wizualny efekt to raczej przez poszerzenie będzie słaby ale coś za coś.
A jaka skrzynia ma to obsłużyć?
Proste są dla szybkich samochodów. Zakręty – dla szybkich kierowców. Colin McRae
kolega ma bmw e36 1.6 z podtlenkiem na 18" i nawet przyśpiesza.... z górkiArti pisze: czy wystarczy temu poczciwemu klasykowi mocy aby te osiemnastki uciągnąć

Regeneracja felg ;
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269