pytania z cyklu "dziwne"
Re: pytania z cyklu "dziwne"
Dzięki serdeczne za podpowiedzi.
Bilex, super. Przekażę informację. Nie mam bladego pojęcia o zbiorze, okresie, etc.
Jedyna opcja to chyba do gościa podjechać. Pozostaje jeszcze skanowanie całych klaserów.
Bilex, super. Przekażę informację. Nie mam bladego pojęcia o zbiorze, okresie, etc.
Jedyna opcja to chyba do gościa podjechać. Pozostaje jeszcze skanowanie całych klaserów.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Nie pisz takich rzeczy, bo zaczną dzwonić (jeden już to zrobił)esilon pisze: albo zadzwonic do Rrosia

Ale skoro zostałem przywołany do tablicy to napiszę kilka słów z własnego doświadczenia.
To hobby póki co jest na wymarciu, bo brak nim zainteresowania wśród młodych pokoleń. Oczywiście nadal jest liczne grono kolekcjonerów, ale wielu filatelistów chce przy tym zarobić ( przykład podany przez Bilexa), a popyt maleje. Kilka lat temu próbowałem spieniężyć jakieś znaczki sugerując się atrakcyjną ceną katalogową, ale nawet za pół ceny katalogowej nie było chętnych. Funkcjonowała jeszcze wtedy giełda filatelistyczna na Wolumenie - same stare dziadki.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Nie zadzwonił, tylko skontaktował się przy użyciu przedpotopowego komunikatora GG.
Moim zdaniem w takiej sytuacji kompletnie nie kalkuluje się sprzedawać kolekcji, trzeba czekać na następną "bańkę tulipanową" (o ile w ogóle kiedykolwiek nastąpi)
Moim zdaniem w takiej sytuacji kompletnie nie kalkuluje się sprzedawać kolekcji, trzeba czekać na następną "bańkę tulipanową" (o ile w ogóle kiedykolwiek nastąpi)
- rrosiak
- 6 gwiazdek
Konto usunięte pisze: Nie zadzwonił, tylko skontaktował się przy użyciu przedpotopowego komunikatora GG.
Oj tam, oj tam... powiadomienia GG też "dzwonią"

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 82 razy
- Polubione posty: 6 razy
Jak tak już koło kuchni się kręcę...
Należycie do ludzi, którzy kroją czy strzępią sałatę?

Należycie do ludzi, którzy kroją czy strzępią sałatę?

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
pytania z cyklu "dziwne"
Dinozaury. To z GG ktoś jeszcze korzysta?rrosiak pisze:Konto usunięte pisze: Nie zadzwonił, tylko skontaktował się przy użyciu przedpotopowego komunikatora GG.
Oj tam, oj tam... powiadomienia GG też "dzwonią"
A ta apka na androida, o której pisał piter35 to się Google goggles zwie.
czarne jest piękne...
Korzysta i to sporo osób. Bardzo wygodna forma. Lepsza od maila na szybkie gadanie.Podobnie skype i Wuj Sam nie szpieguje.
Między japkami korzystam z iMessage.

Między japkami korzystam z iMessage.
O właśnievibowit pisze: Google goggles

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- rrosiak
- 6 gwiazdek
Handlowcy w wielu firmach, również w tych "nowoczesnych".vibowit pisze: To z GG ktoś jeszcze korzysta?

rrosiak pisze: andlowcy w wielu firmach, również w tych "nowoczesnych".
a od dzisiaj także filateliści

dawać nr. gg

fido ma mój to mozemy tymi poufnymi danymi sie powymieniać. wróg czuwa.

fido ma mój to mozemy tymi poufnymi danymi sie powymieniać. wróg czuwa.
ha, ja też używam GG. chyba jestem zgredem
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
szybkie gadanie przez maila jest okropne, ohydne, ble, fuj.FUX pisze: Lepsza od maila na szybkie gadanie.
Serio się przejmujesz wujem?FUX pisze: Podobnie skype i Wuj Sam nie szpieguje.
Siedzisz na tylu forach, że dawno Cię mają rozpykanego.

No i korzystasz z Apple, które zdaje się też ma układzik z NSA.
ps. GG już chodzi po jakimś szyfrowanym? bo kiedyś OIDP wszystko centralnie przez serwer otwartym

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Taki temat. Zgubione dwa komplety kluczyków do VW. Co z tym fantem zrobić?
Proszę o szybkie odpowiedzi zanim zabiję dziecko
Proszę o szybkie odpowiedzi zanim zabiję dziecko
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Nie wiem czy nie za późno.
Jeżeli zgubione i nie ma trzeciego, i nie da sie ich odnaleźć to ja bym nalal 50 łysej i powtórzył kilka razy aż przejdzie.
A rano zadzwonił do fałweja, moze maja jakiś system zeby to odzyskać. Podasz ostatnie dwie cyfry vinu, 6 cyfr stanu konta i pierwsza wzwodu i moze sie uda. No bo czy mozna wymienić wszystkie zamki za równowartość Pałacu Kultury to Ci od razu mowie ze sie da.
No chyba ze musisz jechac. Wtedy pętli sie ma puchatkowa logika :) ale zaczal bym od szklaneczki mocniejszego. ;)
Mam nadzieje, ze pomoglem. Ewentualnie przepraszam.
Jeżeli zgubione i nie ma trzeciego, i nie da sie ich odnaleźć to ja bym nalal 50 łysej i powtórzył kilka razy aż przejdzie.
A rano zadzwonił do fałweja, moze maja jakiś system zeby to odzyskać. Podasz ostatnie dwie cyfry vinu, 6 cyfr stanu konta i pierwsza wzwodu i moze sie uda. No bo czy mozna wymienić wszystkie zamki za równowartość Pałacu Kultury to Ci od razu mowie ze sie da.
No chyba ze musisz jechac. Wtedy pętli sie ma puchatkowa logika :) ale zaczal bym od szklaneczki mocniejszego. ;)
Mam nadzieje, ze pomoglem. Ewentualnie przepraszam.
jeśli Fido_ już wytrzeźwiał, a opuchlizna na d... młodzieży zeszła - to można pomyśleć
jak AAA pisał, VW na pewno mają narzędzie do zczytywania kodu kluczyka - czyli otwarcie pilotem możliwe (sprawdzić czy auto otwierane pilotem
)
a potem każdy dobry serwis dorobi Ci kluczyki do stacyjki
Gorzej z ubezpieczycielem, bo w razie draki będą wymagali dwóch zestawów oryginalnych
Więc może się okazać potrzebne jednak wymienić zamki
wyobraźcie sobie teraz taką sytuację u rrosia z prosiakiem

jak AAA pisał, VW na pewno mają narzędzie do zczytywania kodu kluczyka - czyli otwarcie pilotem możliwe (sprawdzić czy auto otwierane pilotem

a potem każdy dobry serwis dorobi Ci kluczyki do stacyjki
Gorzej z ubezpieczycielem, bo w razie draki będą wymagali dwóch zestawów oryginalnych
Więc może się okazać potrzebne jednak wymienić zamki
wyobraźcie sobie teraz taką sytuację u rrosia z prosiakiem

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
Konto usunięte, współczuję bałaganu.
busik, kluczyk może pozostać stary, w sensie wkład. Programowanie zrobią od nowa. Nie wiem, czy ze starym kodem, czy z nowym.
W disco wymieniali mnie z interwałem 1-2 lata, oba piloty.
Musiałem być z dwoma, więc pewnie kody były inne stąd konieczność posiadania obu jednocześnie.
busik, kluczyk może pozostać stary, w sensie wkład. Programowanie zrobią od nowa. Nie wiem, czy ze starym kodem, czy z nowym.
W disco wymieniali mnie z interwałem 1-2 lata, oba piloty.
Musiałem być z dwoma, więc pewnie kody były inne stąd konieczność posiadania obu jednocześnie.
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Wydaje mi się, że trzeba ubezpieczycielowi zgłosić utratę oryginalnych kluczyków - są na pewno jakieś zapisy w OWUbusik pisze: Gorzej z ubezpieczycielem, bo w razie draki będą wymagali dwóch zestawów oryginalnych