Podświetlenie radia POMOCY!!!

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
Alek
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Legaś klekot
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Podświetlenie radia POMOCY!!!

Post 30 maja 2009, o 22:19

Coś nacisnąłem, albo o coś zachaczyłem albo poprostu coś s...doliłem. W każdym razie podświetlenie przycisków radia zniknęło. (legacy MY'08) Nie mogę znaleźć gdzie to się włącza a wydaje mi się, że naciskałem już wszystko, w instrukcji też nie znajduję. Proszę o pomoc szanowne koleżanki i koledzy zanim mnie krew zaleje. Problem jest błachy ale jak wiecie nic tak nie wpienia jak błachostka. :wall: :x

citan
5 gwiazdek
Auto: japońskie
Polubił: 41 razy
Polubione posty: 14 razy

Re: Podświetlenie radia POMOCY!!!

Post 30 maja 2009, o 22:30

Alek, w Imprezie chyba trzeba dłużej przytrzymać pokrętło-przycisk ON/OFF.

Alek
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 30 maja 2009, o 22:57

Dzięki - niestety - nie zadziałało - w imprezie i chyba też w forku jest inne radio :-(

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 30 maja 2009, o 23:25

W legacy też coś trzeba przytrzymac dłużej. Tylko już nie pamiętam który to przycisk. Przy okazji - nasz importer cały czas z uporem maniaka nie daje instrukcji do radia?

Alek
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 30 maja 2009, o 23:32

Konto usunięte pisze:W legacy też coś trzeba przytrzymac dłużej. Tylko już nie pamiętam który to przycisk. Przy okazji - nasz importer cały czas z uporem maniaka nie daje instrukcji do radia?
Daje... jest skrócona, jest pełna instrukcja (po polsku), jest opisane sto tysięcy funkcji ale, jak to zwykle bywa - akurat funkcja podświetlenia nie jest opisana ani w jednej ani w drugiej (albo ja nie mogę znaleźć)....

j33mbo
5 gwiazdek

Post 31 maja 2009, o 21:47

u mnie podświetlenie radia działa jednocześnie z podświetlaniem zegarów,i zmienia się przy zegarach

Alek
Awatar użytkownika
2 gwiazdki

Post 31 maja 2009, o 22:49

Chodzi o to, że wszystko poza przyciskami radia, się świeci i intensywność podświetlenia reguluje się normalnie z pokrętła - ale radio na to nie reaguje. Cóż schowam dumę w trampki, pojadę jutro do serwisu, tam pewnie spojrzą na mnie jak na idiotę, nacisną jakiś przycisk i wszystko wróci do normy....

TonyWM
0 gwiazdek
Auto: forester 2.0

Post 21 lut 2015, o 22:57

Witam
Odgrzebie stary temat, zgasło mi podświetlenie tylko klawiszy radia, mam 2 din z zmieniarką na 6 płyt.
Czy można podświetlenie klawiszy jakoś włączyć czy radio uszkodzone? Wyświetlacz świeci i działa przyciemnianie. Bezpieczniki posprawdzałem dobre.

mark
1 gwiazdka
Auto: foryś, volviś

Post 10 gru 2015, o 13:25

TonyWM pisze:Witam
Odgrzebie stary temat, zgasło mi podświetlenie tylko klawiszy radia, mam 2 din z zmieniarką na 6 płyt.
Czy można podświetlenie klawiszy jakoś włączyć czy radio uszkodzone? Wyświetlacz świeci i działa przyciemnianie. Bezpieczniki posprawdzałem dobre.
Czołem, w moim forku też wysiadło podświetlenie przycisków radia. Czy udało Ci się to naprawić ?

TonyWM
0 gwiazdek

Post 11 gru 2015, o 17:37

Niestety nie naprawiłem i troszkę przeszkadza zwłaszcza gdy robi się ciemno

mark
1 gwiazdka
Auto: foryś, volviś

Post 13 gru 2015, o 15:25

Dzwoniłem do licznych serwisów - albo nie chcieli w ogóle rozmawiać albo odnosiłem wrażenie, że nigdy radia w subaru nie widzieli, do jednego mam zadzwonić w przyszłym roku.
Na forum ameryk. ktoś napisał, że pomogło stuknięcie pięścią w radio. Zdesperowany również delikatnie stuknąłem w radyjko i guziki wróciły do życia! Nie wiem na jak długo, ale zawsze mogę ponownie puknąć . Myślę, że jakiś kabelek nie styka :o

SEBA_M
0 gwiazdek
Auto: Subaru Forester 2.5XT MY05

Post 13 gru 2015, o 16:09

Walczę z tym 5 lat. Problem jest w samym radiu. 12V do radia zawsze dochodzi. Rozbierałem i przeglądałem każdą płytę już 6 razy. Po prostu odpuściłem. Teraz akurat działa.

TonyWM
0 gwiazdek

Post 15 gru 2015, o 19:38

U mnie niestety argument pięści nie skutkuje :-(
Rozebrałem radyjko, dostałem się do żarówek-dobre, a kabelków tam niewiele, na kostce pojawia się napięcie po włączeniu świateł, pewnie coś na płytce ;-(

TonyWM
0 gwiazdek

Post 16 gru 2015, o 19:22

Dziwne te nasze toczydełka :o
Wczoraj rozbierałem radio i nic, dzisiaj przejechałem 100 km klawisze ciemne, w drodze powrotnej czary mary świecą :-d po raz pierwszy od lutego :o
Teraz to zgłupiałem, jedyne co zrobiłem innego niż zwykle to włączyłem podgrzewanie szyby i lusterek oraz ogrzewanie tylnej szyby tak żeby samo zgasło, wątpię żeby to coś miało wspólnego :o
No chyba że to że przeglądałem allegro za jakimś radyjkiem :giggle:
Na razie działa :thumb: ciekawe jak długo :whistle:

ODPOWIEDZ