Zauważyłem ze nie mam podświetlenia tablicy rejestracyjnej. Chciałem wymienić żarówki lecz spotkałem sie z problemem zardzewiałych śrub mocujących klosze .
Istnieje jakis zamiennik tych lampek ? Bo chyba lepszego sposobu jak wymiana całych lampek nie ma ?
Auto : Impreza gc kombi
podswietlenie tablicy rejestracyjnej
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
-
niebieskiultras
- 0 gwiazdek
- Auto: Subaru Impreza 97'
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: podswietlenie tablicy rejestracyjnej
A jak wymienisz całe lampki, skoro zardzewiałe śrubki od kloszy prawdopodobnie (na 99%) trzymają całość? WD 40, trochę cierpliwości, LED-y, a potem nowe śrubki.
- ptk22
- 6 gwiazdek
- Auto: Subaru Impreza 2.0 GX blobeye LPG
- Polubił: 2268 razy
- Polubione posty: 137 razy
WD 40 to ściema, można co najwyżej popsikać tym łańcuch w rowerze przed myciem...
Do odrdzewiania kup profesjonalny preparat, z mojego doświadczenia wynika, że najlepszy jest firmy Pulsar:

A do odkręcenia (żeby ruszyło) użyj wykrętaka udarowego. To jest taki śrubokręt, w który stukasz młotkiem i on jednocześnie pod wpływem uderzenia wykonuje ruch obrotowy.
Jak nie pójdzie, to możesz te śrubki przewiercić małym wiertłem, powinna wystarczyć 4 i potem założyć grube krótkie blachowkręty.

Do odrdzewiania kup profesjonalny preparat, z mojego doświadczenia wynika, że najlepszy jest firmy Pulsar:

A do odkręcenia (żeby ruszyło) użyj wykrętaka udarowego. To jest taki śrubokręt, w który stukasz młotkiem i on jednocześnie pod wpływem uderzenia wykonuje ruch obrotowy.
Jak nie pójdzie, to możesz te śrubki przewiercić małym wiertłem, powinna wystarczyć 4 i potem założyć grube krótkie blachowkręty.
Jest ryzyko, musi być wybór.
Wymieniałem ostatnio w legacy to śrubki trzeba odkręcić, trzymają całość lampki i żarówki nie wymienisz inaczej bez pomocy Chucka Norrisa.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
-
niebieskiultras
- 0 gwiazdek
- Auto: Subaru Impreza 97'
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Dorwałem lampki które nie byly skorodowane i tamte stare wywaliłem a założyłem używki w stanie idealnym :D