Auto dla dziada
Re: Auto dla dziada
Mały SUV w mieście nie jest zły. Krawężniki, progi zwalniajace,śnieg, ogólna widoczność, itdgregski pisze:No tak, ponad dwustukonny suv do miasta... Tzw. "hausfrauenpanzer".
A ponad 200 koni, to jedynie tak na wszelki wypadek ;)
Лукашэнка, na dwa trzy kilometry do miasta dobry jest rower z duzymi torbami na zakupy. Zima w Twoim rejonie trwa max miesiac w roku
polecam willex bags..

polecam willex bags..
Od robienia dużych zakupów najczęściej jestem niestety ja.gregski pisze:Лукашэнка, na dwa trzy kilometry do miasta dobry jest rower z duzymi torbami na zakupy. Zima w Twoim rejonie trwa max miesiac w roku![]()
polecam willex bags..
A na rowerze to żona do pracy już jeździ. Ale tylko gdy pogoda jest jej zdaniem odpowiednia.
Max miesiąc w roku.

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
gregski pisze: zakladam, ze kupiles jedyny sluszny motor do tego dupowozu
Tzn. jaki?
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Sorki. Dzisiaj byłem rowerem na zakupach. Kilkanaście km zrobione. Czysta frajda.
P0 ROSIAK, benzynka?
P0 ROSIAK, benzynka?
-
lukass
- 5 gwiazdek
- Auto: Proto WRC'17 i 4 razy 4x4 - czyli w sumie 5 razy 4x4
- Polubił: 8 razy
- Polubione posty: 146 razy
Tu sie mylisz - choć faktycznie Macan wywodzi się z Q5 to jego układ napędowy jest zupełnie inny - zrezygnowoano z klasycznego torsena na rzecz sprzegła wielopłytkowego elektronicznie sterowanego. I to bardziej działa jak X-drive w BMW - faworyzuje tył i dopędza przód. Silnik też inny. SQ5 jest chyba to samo co w S4 - czyli 3litry wspomagane sprężarka mechaniczną. A w Macan S jest 3 litry biturbo.gregski pisze:Q5, a to jeden pies z a4 czy a5.
Tylko graty w srodku od 350Nm zupelnie rozne, sa dwie grupy przekazania napedu i ta mocniejsza ogarnia do RS5 czyli jak sie Rosiowi znudzi to moze tuningowac do woli i niedrogo, graty zniosa wiele.
Dobry i ladny wybor ten duster. No i kolor ladny, podwarszawskiego syfu nie widac ;)
Rosiu, wymien od razu wszystkie klocki na ATE Ceramic - bedziesz mial zawsze czyste fele. Serio!
był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD
-
lukass
- 5 gwiazdek
- Auto: Proto WRC'17 i 4 razy 4x4 - czyli w sumie 5 razy 4x4
- Polubił: 8 razy
- Polubione posty: 146 razy
Toć pisałem ze brzmi pięknieFUX pisze: P0 ROSIAK, benzynka?

był WRX powered by Jako & PB98 i STi MY'05 EU DCCD
- rrosiak
- 6 gwiazdek
gregski pisze: Tedei trzyzero.
Mądrzy ludzie powiadają, że życie jest zbyt krótkie, aby jeździć dieslem i po 3 latach z cytryna, ja się z nimi zgadzam.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

- rrosiak
- 6 gwiazdek
Nie było jeszcze okazji, aby się nacieszyć, zwłaszcza że trzeba docierać, ale te 20 km z wczoraj dało już parę okazji do utraty prawka. Sprawne rozpędzanie w połączeniu z dobrym wyciszeniem to złoesilon pisze:rrosiak, no ale jak, fajnie ?

rrosiak, czas na zmianę nicka. 
Oficjalne GRATULACJE.

teraz silniki już sa dotarte.rrosiak pisze: że trzeba docierać
Oficjalne GRATULACJE.
Ostatnio zmieniony 19 gru 2015, o 18:11 przez FUX, łącznie zmieniany 1 raz.
Na bogato :) super ;) graty!rrosiak pisze:gregski pisze: Tedei trzyzero.
Mądrzy ludzie powiadają, że życie jest zbyt krótkie, aby jeździć dieslem i po 3 latach z cytryna, ja się z nimi zgadzam.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
Też mi się tak wydawało, ale zalecenia serwisu i uwagi w oryginalnej instrukcji mówią jasno, że jednak nie.FUX pisze: teraz silniki już sa dotarte.
Dziękuję za gratulacje, za jakiś czas okaże się czy było warto, bo wybór i decyzja o zakupie była bardzo spontaniczna i wbrew zdrowemu rozsądkowi

czyli wbrew sobie kupiłeś? to kto nim będzie jeździł ?rrosiak pisze: wybór i decyzja o zakupie była bardzo spontaniczna i wbrew zdrowemu rozsądkowi

gratulejszn - będzie gruuuubo

a czy nie miał by niebieski? chyba że ja źle zdjęcie obejrzałem
PS. to w końcu jaki silnik? która wersja?
brzmi to chociaż jak V6 prosiakowe?
PS2
faktycznie - zmień nicka

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
rrosiak, brawo SQ5
tak się kupuje auta 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
ptk22, nie Ty jeden... 

"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
- rrosiak
- 6 gwiazdek
Nie mam zdjęć na FB, a miałbym jakieś na forum wrzucać?Konto usunięte pisze: Chcemy osobnego wątku! Ze zdjęciami. żądamy wręcz tego![]()

I gdzie wątek białej gwiazdy

Wstępnie miał być granatowy, ale później zmieniłem zdanie. Sprzedawca bardzo szczęśliwy, że nie musiał kolejny raz wydawać czarnego lub grafitowegogregski pisze: I prosze sie wytlumaczyc dlaczego nie niebieski.

Mój to ponoć ponoć pierwszy srebrny jaki od nich wyjechał.

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
rrosiak, mega gratki.
Rozumiem, że teraz pod lusterkiem zawiśnie choinka i święta spędzasz w samochodzie? ;)
Rozumiem, że teraz pod lusterkiem zawiśnie choinka i święta spędzasz w samochodzie? ;)
czarne jest piękne...