NOWE STI jak sie jezdzi i w ogole
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: NOWE STI jak sie jezdzi i w ogole
Azrael, szczerze powiem jak oglądałem auta na Rajdzie Karkonoskim, to miałem wrażenie że Lacetti stabilniej idzie niż stary Scoobie. Oczywiście jest też kwestia kierownictwa (jak w każdej firmie) ale wrażenie robił lepsze.
Ja pojeżdżę cywilem, N-ka to trochę inna para kaloszy, nawet bardzo inna.
Konto usunięte, Nie wiem co masz ze wzrokiem, ale to można leczyć ponoć 

-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
LouCyphre, no, ale co chcesz? Przecież stojący samochód wydaje się stabilniejszy od takiego co jedzie. 

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Lucek, widocznie Funky mial te sama amplitude 'bujania' co lanos i moglo mu sie zdawac, ze jest stabilniejszy.LouCyphre pisze: Konto usunięte, Nie wiem co masz ze wzrokiem, ale to można leczyć ponoć![]()

Arno, bierz STI MY '08 - wygląda jak wygląda, trudno, ze środka tak wiele nie widać. Kiedy myślałem o wolnym ssaku dla siebie początkowo chodziło o małą oszczędną przednionapędówkę w okolicach ~50kPLN. Później zacząłem się zastanawiać "a jak ja włączę się do ruchu z tego skrzyżowania bez AWD" (wiem, RWD też da radę, ale na suchym). No i zostało AWD, bo jednak się przydaje - nie ma laga przy ruszaniu niezależnie od warunków pogodowych. :)
No, gdyby ktoś chciał sobie kupić fajnego Beemera, to spieszcie się, bo 716i może nie być już taki fajny :)
http://www.autoblog.com/2008/09/02/bmw- ... -of-fours/
r.
http://www.autoblog.com/2008/09/02/bmw- ... -of-fours/
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
jesli popatrzec na rajdy, czy to karkonoski czy nowej zelandii, to subaru ani nie wygrywa, ani nie jedzie, ani nic.
czy to przypadek. czy to samochod taki. czy kierowcy czy co?
no i sie pytam, pojawilo sie co? Nowy Fokus RS. podono rewelacja.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Nawet enka nie ma wiele wspólnego z seryjnym samochodem, a WRC do już chyba jedynie co najwyżej znaczek na masce (biarąc pod uwagę zarówno mechanikę, jak i samą karoserię).Arno pisze:jesli popatrzec na rajdy, czy to karkonoski czy nowej zelandii, to subaru ani nie wygrywa, ani nie jedzie, ani nic.
Nie w wyciągabym absolutnie żadnych wniosków z sukcesów jednych, czy porażek innych marek, w odniesienu do seryjnych "bazowych" modeli.
Gdyby tak było, to trzeba by się przesiąśc na C4...
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
c4? no cholera. WYgodny, z klasa.
Moj pracownik jeden, milosnik cytryn, namawia mnie na C6 albo C5, ze mucha nie siada.
A ja glupi nie mam jakos ochoty zajrzec nawet do salonu.
Moj pracownik jeden, milosnik cytryn, namawia mnie na C6 albo C5, ze mucha nie siada.
A ja glupi nie mam jakos ochoty zajrzec nawet do salonu.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Arno pisze:C6 albo C5, ze mucha nie siada.
Ja bym nie brał, miliony much nie mogą się mylić!

-
carfit
- 3 gwiazdki
- Auto: RS6 MY17, JAG E-PACE, WRX by Carfit i inne
Miałem w tamtym roku okazję przed Barbórka obserwować testy Subaru WRC Kuzaja na Modlinie, jedyną rzeczą jaka naprawde była spójna to klamki ( i tego nie jestem pewien
), może znaczek , na to nie wpadłem,
Nawet lampy sie rózniły od seryjnych, generalnie wszystko inne
.
Ale najbardziej mi się podobało przygotowanie samochodu do startu, z zegarkiem w ręku 45 minut przygotowań
i 4 mechaników + inżynier od silnika i osobny od dyfrów napędu 

Ale najbardziej mi się podobało przygotowanie samochodu do startu, z zegarkiem w ręku 45 minut przygotowań

-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
carfit pisze: Ale najbardziej mi się podobało przygotowanie samochodu do startu, z zegarkiem w ręku 45 minut przygotowańi 4 mechaników + inżynier od silnika i osobny od dyfrów napędu
![]()
O! Jeśli ktośby taką jeździł na co dzień to by go korki ominęły! Zanim by ruszył to by się skończyły.

Arno, C6 ma nawet szyby bez ramek, no a Loeb to jednak wygrywa seryjnie, może jednak?
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
LouCyphre, EterycznyŻołądź, remek, ja nie piszę o urodzie, tylko o właściwościach jezdnych
A mam filmy 

-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
Chciałbym zauważyć, że jeśli patrzeć na osiągnięcia firmy to bmw dzisiaj kompletnie się skompromitowało i np. ja, jako polak bałbym się kupić od nich samochód, skoro swojemu kierowcy dają badziewia, aby nie mógł poprawiać im wizerunku, zdobywać pieniądze itp. to co dopiero zwykłemu szarakowi z ulicy. 

Trzymasz słonia w garażu? :PFUX pisze: funf
r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.
EterycznyŻołądź pisze: jeśli patrzeć na osiągnięcia firmy to bmw dzisiaj kompletnie się skompromitowało
i np wczoraj wieczorem takie 330 cabrio (MY02) nie było w stanie odjechac takiemu forkowi jak mój, może to ten nowy olej co go E12 wymyslił

ky pisze:Trzymasz słonia w garażu? :PFUX pisze: funf
r.

Dolce far niente 

esilon, wez przestan. Cabrio ma fatalnoł arełodynamikię no i tylko 330 i to w starej budzie? Sie nie liczy. To kompromitacyjna wersja jest. Ja bym się wstydził na taka wytanioną betę nawet spojrzeć. A już ścigać się z takim padakiem? No esilno, jak rany Boga!
Bez kompromitacji na szosie.
Bez kompromitacji na szosie.
Arno pisze: A już ścigać się z takim padakiem?
a tam od razu scigac, ruszyłem szybciej troche i tyle

a co do aerodynamiki to sorry, ale forek pozostawia bez szans wiekszośc aut
ale wnetrza to subaru w podobnej jakości chyba nigdy nie zrobi, z reszta się zgadzam, bemki to złoArno pisze: Ja bym się wstydził na taka wytanioną betę nawet spojrzeć.

Widziałem dzisiaj Maserati Granturismo i chyba się zakochałem w tym samochodzie
Jeszcze natrafiłem na Lexusa IS F, też zrobił na mnie pozytywne wrażenie. Chyba zaczynam zbierać, kto się dorzuci 

-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
radekk, ja nie, mnie się nie podobają, zwłaszcza Lexus(y).
Z Maserati to MC12 nie jest takie złe i strasznie mi się podoba (ale niestety nie widziałem na żywo
tył Spydera (ten się chyba Cambiocorsa zowie), ten z trójkątnymi lampami, bo przód ma przeciętny, a wersja z dachem wręcz brzydki.
Jakie to szczęście, że tak skandalicznie mało, obecnie produkowanych aut mi się podoba.

Z Maserati to MC12 nie jest takie złe i strasznie mi się podoba (ale niestety nie widziałem na żywo

Jakie to szczęście, że tak skandalicznie mało, obecnie produkowanych aut mi się podoba.
Ostatnio zmieniony 9 wrz 2008, o 19:42 przez EterycznyŻołądź, łącznie zmieniany 1 raz.