Auto dla dziada
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 442 razy
Re: Auto dla dziada
Wybacz, ale to kompletna bzdura. Na usprawiedliwienie masz co prawda fakt, że to niezwykle rozpowszechniona obecnie bzdura.FUX pisze:teraz silniki już sa dotarte.rrosiak pisze: że trzeba docierać
Chwała marce, że jako jedna z nielicznych obecnie mówi prawdę, a nie mydli oczy kłamstwami.rrosiak pisze: Też mi się tak wydawało, ale zalecenia serwisu i uwagi w oryginalnej instrukcji mówią jasno, że jednak nie.
Kryzys wieku średniego to jest pojęcie uknute przez tych, których na coś nie stać - i to wcale nie finansowo, tylko najczęściej mentalnie.NuLa pisze: Kochanie nie wiedziałam,że Ciebie też już dopada Kryzys Wielku Średniego ?

Brawo! Ja tak zrobiłem 11 lat temu z Imprezą. I nie żałuję.rrosiak pisze: auto, na które mnie nie stać

Jak to ktoś kiedyś powiedział, Porsche nie potrafi zrobić złego samochodu. Więc mimo, że takie ogromne auta są skrajnie nie w moim guście, to zazdroszczę i gratuluję!

Ostatnio zmieniony 8 lut 2016, o 10:28 przez jarmaj, łącznie zmieniany 8 razy.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
So What!, przez chwilę całkiem poważnie rozważałem C450 AMG, ale bardzo szybko się wyleczyłem, gdy poobserwowałem jak wszystkie niskie auta drą zderzaki na osiedlowych progach zwalniających. Poza tym przyzwyczaiłem się już do pewnych skrótów, gdzie bez odpowiedniego prześwitu raczej nie powinno się wjeżdżać.So What! pisze: Myślałem, że będzie jednak coś niższego![]()
![]()
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Jaki motor

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Pewno jakiś inżynier powiedział, że teraz jest taka precyzja obróbki, że nie trzeba (aż tak) docierać jak kiedyś.jarmaj pisze: Wybacz, ale to kompletna bzdura. Na usprawiedliwienie masz co prawda fakt, że to niezwykle rozpowszechniona obecnie bzdura.
Marketoid natychmiast zanotował, że dotarty. Księgowy zacieszył.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
Bieda edition, czyli 3.0. Ceramiczne heble kosztują tyle co nowa Dacia (choć będę się trzymał wersji, że żółte zaciski nie pasowały mi do koloru autaPiter 35 pisze: Jaki motor, hebel ceramika
![]()

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

rrosiak pisze: Bieda edition, czyli 3.0.
oj Rrosiu Rrosiu

a wydech ładnie gada ? jakieś nagranie chcemy

- rrosiak
- 6 gwiazdek
esilon pisze: a wydech ładnie gada ? jakieś nagranie chcemy![]()
Pełno przecież tego na YT.
Link: https://www.youtube.com/watch?v=ARddOsVn9pg

To na turbinachrrosiak pisze: czyli 3.0

Tanie to one nie sąrrosiak pisze: Ceramiczne heble kosztują tyle co nowa Dacia

esilon pisze: a wydech ładnie gada ? jakieś nagranie chcemy

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
Czego to człowiek się na forum nie dowie.jarmaj pisze: Wybacz, ale to kompletna bzdura. Na usprawiedliwienie masz co prawda fakt, że to niezwykle rozpowszechniona obecnie bzdura.

Twój na pewno lepiej gadarrosiak pisze: Pełno przecież tego na YT.

Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 442 razy
Oczywiście to wszystko prawda. Większa precyzja obróbki, dokładniej zatem realizowane zadane pasowania, inne materiały. Więc też procedura docierania nie musi wyglądać tak rygorystycznie jak w Dużym Fiacie, ale też nie znaczy to, że dobre ułożenie się do siebie poszczególnych elementów nie wymaga pewnego okresu jazdy bez zbytnich obciążeń.Alan, Alan, Alan! pisze:Pewno jakiś inżynier powiedział, że teraz jest taka precyzja obróbkijarmaj pisze: Wybacz, ale to kompletna bzdura. Na usprawiedliwienie masz co prawda fakt, że to niezwykle rozpowszechniona obecnie bzdura.
A już największą bzdurą jest ta miejska legenda, że ktoś w fabryce silnik dociera.
Ciekawe jak by to sobie ktoś wyobrażał.
Powiedzmy, że mówimy tu o docieraniu tylko na symulowanym dystansie 1000km. Zakładając zmienne obciążenie, silnik musiałby spędzić na stanowisku testowym kilka godzin. Fabryki silników robią 50, 100, czasem więcej, silników na godzinę. Jak jedno docieranie miałoby trwać kilka godzin, to tych stanowisk (hamowni, każda to duża zamknięta kabina) musiałoby być kilkaset, może tysiąc, może więcej. Absurd jakiś.
Każdy silnik trafia na stanowisko testowe, gdzie jest odpalany, sprawdzane są parametry jego pracy i po krótkiej chwili ze hamowni wyjeżdża i jedzie tam, gdzie produkują auta.
Ostatnio zmieniony 21 gru 2015, o 19:08 przez jarmaj, łącznie zmieniany 5 razy.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
Proszęesilon pisze: ale chcemy srebrnego posłuchać![]()

Link: https://www.youtube.com/watch?v=7y2zypzAuTo

bieda edition to jest 2.0t (wyczytałem, że taka też istnieje, na mniej wymagających rynkachrrosiak pisze:Bieda edition, czyli 3.0

Świetna fura!
Życzę Ci dużo radości!!

- rrosiak
- 6 gwiazdek
Tak, np. w UK.Лукашэнка pisze: bieda edition to jest 2.0t (wyczytałem, że taka też istnieje, na mniej wymagających rynkach)...
U nas najbiedniejszą jest teoretycznie diesel.
Na to muszę jeszcze poczekać jakieś 2870kmЛукашэнка pisze: Życzę Ci dużo radości!!![]()

chyba muszę w beczce wydech zmienić żeby choć trochę podobniej gadało
H6 to nie to co V6 - ale choć trochę mogę się poczuć jak rrosiu... mam większego... silnika
wyobrażam sobie Twoją mordę za te 2870 km - jak się uśmiechniesz i znikniesz jakiemuś bucowi spod świateł
jeszcze raz graty
zakładaj wątek

H6 to nie to co V6 - ale choć trochę mogę się poczuć jak rrosiu... mam większego... silnika

wyobrażam sobie Twoją mordę za te 2870 km - jak się uśmiechniesz i znikniesz jakiemuś bucowi spod świateł

jeszcze raz graty
zakładaj wątek

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
Pochwalę się, że mi całkiem dobrze idzie docieranie silników.rrosiak pisze:Na to muszę jeszcze poczekać jakieś 2870km
Bezusterkowo robią duże przebiegi, już nie wspomną o tym, że nie biorą oleju... i o dziwo nawet zyskują na dynamice.
Proponuję zamianę dupowozów do Nowego Roku. W tym czasie powinienem zrobić właśnie ok. 3 tys. km.
Świąteczna promocja: za usługę nic nie policzę

PS
a gdy za te 10 dni rozstaniesz się z MB C180, to wsiadając do swojego, poczujesz się jakbyś miał tych koni z pińcet!

- danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 102 razy
- Polubione posty: 168 razy
Лукашэнка, gdyby rrosiak nie skorzystał z twojej oferty to ja jestem chętny. Mam Seicento po remoncie silnika i trzeba go dobrze dotrzeć. W tym względzie nie ufam moim pracownikom, więc chętnie skorzystam z pomocy fachowca . Napisz kiedy mam się zgłosić po MB C180 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
danikl,
Daj znać na koniec jak Ci go Dyktator dotarł, może będzie więcej chętnych na dobre docieranie. No i daj znać czy poczujesz więcej koni

Daj znać na koniec jak Ci go Dyktator dotarł, może będzie więcej chętnych na dobre docieranie. No i daj znać czy poczujesz więcej koni

Hehe sami dobrzy koledzy :))
Rosiu, sliczny, w realu jeszcze ladniejszy.
Tylne swiatla bomba, przednie jak w 918 ;) oby sie sprawowal, powinien, w koncu duzo ma z audi ;) duzo radosci rozumie sie samo przez sie ;)
Rosiu, sliczny, w realu jeszcze ladniejszy.
Tylne swiatla bomba, przednie jak w 918 ;) oby sie sprawowal, powinien, w koncu duzo ma z audi ;) duzo radosci rozumie sie samo przez sie ;)