Ci Panowie się rozeszli dość dawno temu .siewcu pisze: hm, wtedy była jedna - wd evolution, i ją miałem na myśli. jeśli to kto inny, to przepraszam, nie ogarnąłem, że ktoś więcej tam sprzedaje...
Przed Zakupem WRX "blob eye"
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Przed Zakupem WRX "blob eye"
https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
jarmaj, to napisz proszę chociaż 3 przykłady części, które boleśnie udowodnią wyższe koszty cen części do sti.
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl
- ptk22
- 6 gwiazdek
- Auto: Subaru Impreza 2.0 GX blobeye LPG
- Polubił: 2268 razy
- Polubione posty: 137 razy
Nie wiem, czy to dobry pomysł kupić całe auto w Podgórzynie, bo się na tym nie znam. Osobiście bym nie kupił. Przy zakupie auta zwracam uwagę, żeby auto było jak najmniej grzebane. I zdecydowanie wolał bym dołożyć parę PLN i kupić auto w takim stanie jak sprzedaje Piter 35. Ale Podgórzyn to dla mnie idealne miejsce do podmianki jednej używanej rzeczy na drugą, np. padniętego alternatora na używany sprawny. Chłopaki naprawdę dają radę - stosunek cena do jakości najlepszy w Polsce.Piter 35 pisze:Ci Panowie się rozeszli dość dawno temu .siewcu pisze: hm, wtedy była jedna - wd evolution, i ją miałem na myśli. jeśli to kto inny, to przepraszam, nie ogarnąłem, że ktoś więcej tam sprzedaje...
Jest ryzyko, musi być wybór.
Niestety NIE. Nie ten rocznik, nie ta mordka.felon pisze: zobacz tutaj może Cię zainteresuje,
Ja też na to zwracam uwagę, chce seryjne auto. Najlepiej aby nikt tam nic nie dokładał nie montował.ptk22 pisze: Przy zakupie auta zwracam uwagę, żeby auto było jak najmniej grzebane.

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Re:
Tarcze hamulcowesiewcu pisze:jarmaj, to napisz proszę chociaż 3 przykłady części, które boleśnie udowodnią wyższe koszty cen części do sti.
Klocki hamulcowe
Sprzęgło
Że już nie wspomnę o rynku wtórnym. Skrzynia czy silnik do WRX kosztują bardzo mało, do STI wszystko powyżej 10tyś zł będzie.
ok, na szybko zajrzałem do carfita, różnica w cenie zestawu klocki+tarcze przód wychodzi około 300 zł na korzyść wrx, sprzęgło bodaj 150-200 zł na korzyść sti. naprawdę uważasz, że te graty wymienia się tak często, że koszty będą aż tak bardzo odczuwalnie wyższe? pomijam fakt, że spora część użytkowników wrx i tak wkłada po jakimś czasie złote brembo... używany silnik i tak można kupić taniej, jak się dobrze poszuka(zresztą po co cały silnik?) a skrzynia - po co kupować drugie 6mt? chyba żeby założyć dccd, ale w to też się nikt nie będzie bawił.
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Oczywiście, jak się poszuka z jednej strony najtaniej, z drugiej najdrożej, to wyjdzie różnie.
Nie chce mi się szukać przykładów na stronach sprzedawców, allegro, czy gdzie tam jeszcze, szkoda mi na to czasu, wybacz.
Kilka lat miałem WRX, potem kilka lat STi. I moje 11 letnie doświadczenie z tymi autami mówi (a raczej to mój portfel to mówi), że w przypadku STi było dużo drożej.
Ale być może masz rację. Pewnie zawsze źle szukałem. Zapewne utrzymanie STi jest nie tylko porównywalne, ale też i tańsze od WRX, Fabi czy Tico. Być może nawet posiadając STi pieniądze zaczynają wpływać na konto właściciela
Nie chce mi się szukać przykładów na stronach sprzedawców, allegro, czy gdzie tam jeszcze, szkoda mi na to czasu, wybacz.
Kilka lat miałem WRX, potem kilka lat STi. I moje 11 letnie doświadczenie z tymi autami mówi (a raczej to mój portfel to mówi), że w przypadku STi było dużo drożej.
Ale być może masz rację. Pewnie zawsze źle szukałem. Zapewne utrzymanie STi jest nie tylko porównywalne, ale też i tańsze od WRX, Fabi czy Tico. Być może nawet posiadając STi pieniądze zaczynają wpływać na konto właściciela