Sprzedam GF8 N/A 125hp LPG pakiet opt/mech GT

kupię / sprzedam / zamienię / wymienię /dam / nie dam
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
ODPOWIEDZ
Bo_lo
2 gwiazdki
Auto: Impreza GF 2.016v 125hp season
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Sprzedam GF8 N/A 125hp LPG pakiet opt/mech GT

Post 30 gru 2015, o 19:34

Jako że w lutym powiększyła mi sie rodzinka ,impreza zrobiła się za ciasna.Auto jest w moich rękach od czerwca zeszłego roku,kupiony jako zwykły GL.W styczniu przy okazji małej stłuczki(tył i delikatnie przód-podczas poruszania się w korku przy znikomej prędkości.Zdjęcia do wglądu) zrobiłem pełen upgrade do Gt prócz silnika plus skórzane fotele(podgrzewane) i kanapa w stanie idealnym
-pełen pakiet dokładek GT
-spojler i lotka na klapie GT
-maska GT
-Hamulce dwutłok GT przód(aktualnie tarcze i klocki z Forestera S-turbo)
-sprężyny GT
-rozpórka przód custom na wzór OMP
-Rozpórka tył custom szybkowypinana w razie potrzeby przewozu większego ładunku
-Tylny stabilizator GT

-kierownica momo GT(do odświeżenia skóra)
-białe zegary GT
-fotele i kanapa skora
-Dach w czarny połysk
-chlapacze ;-)
-Tłumik końcowy WRX
-lekki zamach by Otoczak plus nowe sprzęgło Valeo
-Instalacja LPG stefanelli
-Grill JDM
-Felgi 16'' toyota celica ciemnym garficie
-częściowo wygłuszony bagażnik i tylne nadkola
-Nowe przewody WN NGK
-Nowa cewka Magneti Marelli
-Nowe świece BERU
-nowy czujnik spalania stukowego OEM
-Nowy olej Motul Xcess 5w40
-Świeże OC i przegląd
-Świeżo po regulacji gazu
-W sierpniu był serwis klimy
-Latem kontrolowany luz zaworowy,uszczelnienie silnika(uszczelniacze wałków,wału,kapy zaworowe itp)
-Wiosną z powodu awarii wiska kupiona i założona przy okazji wymiany sprzęgła skrzynia i dyfer z Legacy 2.2(dłuższa) oryginalną dodaję wkomplecie-ogólnie była w lepszej kondycji-można przełożyć ją z powrotem wkładając jej wisko od tej z legacy.
Auto zawsze dostawało to co najlepsze i było dbane wymieniane na bieżąco zarówno za mojej kadencji jak i poprzedniego właściciela,mam stos faktur od początku bytu auta w PL i mozna bez problemu prześledzić jego historię.Poprzednik wstawial reperaturki tylnych nadkoli i założył komplet nowych amortyzatorów kayaba excelG wraz z nowymi mocowaniami górnymi,ja dołożyłem sprężyny GT/WRX.Ja w ostatnim tylko czasie: sprzęgło,łożyska kół tył,szczęki hamulcowe tył,olej w skrzyni,dyfrze i silniku(poprzednik jeżdził na castrol prfessional,u mnie od początku ENEOS premium hyper 5w40 ,aktualnie świeży Motul Xcess 5w40) Od zmiany do zmiany dolewam 0.5l(utrzymywany zawsze stan full)
W zeszłym miesiącu upgrade wydechu-wywalony drugi kat(dzwonił) wstawiony nowy tłumik rozprężny,nowa plecionka i kawał nowej rury.
Teraz minusy:
Lakierne nie było w ASO ;-) jak się przyjżeć to widać miejscami kółeczka pod klarem,ale zacieków,firanek itp nie ma.Możnaby dopieścić spasowanie wymienionych elementów(mnie osobiście to nie przeszkadzało),na tylnych nadkolach ledwo widoczne zaczątki purchli ale śmiało i z czystym sumieniem moge powiedzieć że auto jest wolne od rdzy i buda zdrowa,fotele są podgrzewane ale trzeba wiązkę doprowadzić ,słychać już tylny dyfer przy ruszaniu i hamowaniu silnikiem ale w komlpecie dodaję drugą(pierwotną od tego auta)sprawną skrzynię z dyfrem. Mocowania dyfra założyłem(niepotrzebnie) poliuretany Strongflex które potęgują wszystkie odgłosy z napędu-w planie jeśli się auto nie sprzeda powrót do OEM,chyba że komuś nie przeszkadza to można śmiało jeżdzić.
Wiązka do tylnej klapy jest poprowadzona druga, bo ....który mi sprzedał klapę obciął przewody na łączeniu i nic nie powiedział.Myślałem że wiązka trefna,kupiłem drugą i poprowadziłem i wszystko działa(centralny,wycieraczka itp) NIedawno odkryłem że w ori wystarczy polutować przecięte przewody ale nie mam w tej chwili dostępu do garażu z prądem.
Na nakładkach progowych jest kilka odprysków od kamieni itp.
Plastiki w bagażniku ze względu na jasny kolor średnio wyglądają(koszt kompletu ok 50 zł)
W zasadzie imprezie do GTeka brakuje tylko (i aż ;-)) silnika i przedniego zderzaka,ale mi się obecny setup ze zderzakiem z GL podoba.
Tak czy siak auto mialo iść do sprzedaży bo raz że od dwóch sezonów w wlkp nie ma zimy i napęd 4x4 nie jest mi potrzebny(nie ukrywam że kupiłem auto z zamiarem śnieżnych zabaw a tu klops-zima się obraziła),a dwa -z tyłu po włożeniu fotelika,nosidła i wózka do bagażnika robi się dramatycznie ciasno.Nadszedł czas na minivana ;-) w międzyczasie zbierać fundusze na XT ;-)
Autko pięknie brzmi-jest bulgot .Jak ktos chce to może założyć przelot i wtedy jest miazga ;-)
Jak widać w autko inwestuję jakby miało ze mną zostać.Na 99% na początku lutego wyjeżsżam do UK więc zależy mi na sprzedaż przed tym terminem.
Auto do obejrzenia w Poznaniu
Link do mojego tematu:
http://forum.subaru.pl/index.php?/topic ... son-rx-rs/

http://allegro.pl/subaru-impreza-gl-rx- ... 18912.html
Cena 9500zł do negocjacji
Ostatnio zmieniony 30 gru 2015, o 19:41 przez Bo_lo, łącznie zmieniany 3 razy.

leon
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Niepsujące się.
Polubił: 207 razy
Polubione posty: 284 razy

Re: Sprzedam GF8 N/A 125hp LPG pakiet opt/mech GT

Post 30 gru 2015, o 19:39

Bo_lo pisze: Link do mojego tematu:

link donikąd
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.

Bo_lo
2 gwiazdki
Polubione posty: 0

Re: Sprzedam GF8 N/A 125hp LPG pakiet opt/mech GT

Post 30 gru 2015, o 19:42

Dzięki już poprawiłem :->

Bo_lo
2 gwiazdki