Outback 2011 trzy żółte kontrolki świecą

Pytania i problemy techniczne związane z Subaru. Trytytki, śrubki i inne tematy dla maniaków niszczenia żelastwa ;-)
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
ODPOWIEDZ
JaZa
0 gwiazdek
Auto: Subaru Outback 2.0 Diesel 2011r
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Outback 2011 trzy żółte kontrolki świecą

Post 5 sty 2016, o 18:58

Witam wszystkich forumowiczów.
Mam Outbacka diesla z 2011r. Tak jak w temacie-swieca na tablicy 3 żółte Kontr. ABS,antypoślizgowa i kółko z lit P. Auto było na przeglądzie w serwisie Subaru. Komputer wykrył błędy, których nie da się w ogóle wykasować..nie dostępna opcja kasowania. Zaproponowali odstawienie auta na dłuższe poszukiwania. Sugerują, że może gryzon coś przegryzl... Ale jakoś wątpię. Może komuś coś podobnego się przytrafiło? Oczywiście nie działa ABS i inne systemy pochodne.
Pozdrawiam
Janusz

PS. Jestem nowy na forum.. Więc jak coś namieszam to z góry przepraszam

Kubik1
5 gwiazdek
Auto: impreza 2,0

Re: Outback 2011 trzy żółte kontrolki świecą

Post 5 sty 2016, o 20:11

Pewnie jakaś kostka nie łączy.
Podaj gdzie mieszkasz, to Ci się podrzuci jakiś adres serwisu

JaZa
0 gwiazdek

Post 5 sty 2016, o 20:32

Śląskie. Kostka? Np gdzie? Może sam sprawdzę.. Parę samochodów naprawiłem w życiu.. Ale przyznaje szczerze, że za diagnostykę komp. nigdy się nie zabieralem.. Oprócz kontaktu z komputerem serwisowym Fds w fordzie..

Kubik1
5 gwiazdek
Auto: impreza 2,0

Post 5 sty 2016, o 20:54

JaZa pisze:Śląskie. Kostka? Np gdzie? Może sam sprawdzę.. Parę samochodów naprawiłem w życiu.. Ale przyznaje szczerze, że za diagnostykę komp. nigdy się nie zabieralem.. Oprócz kontaktu z komputerem serwisowym Fds w fordzie..
A skąd mnie ekonomiście to wiedzieć? Kup preparat do złączy elektrycznych- rozłączaj, psikaj i złączaj

JaZa
0 gwiazdek

Post 5 sty 2016, o 21:01

Haha. Ok. Pytam tylko czy jest jakaś newralgiczna, która szwankuje częściej niż inne

rafik555
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Subaru STI my05, Subaru SVX, bugeye 2.0gx, forester 2011, OBK 2008, Impreza 08

Post 7 sty 2016, o 18:48

Elektryka w subaru szwankuje bardzo rzadko. Mielieśmy już łącznie z 15 subaru przez 16lat i w w żadnym nie było problemu z jakimkolwiek kablem lub złączem. Prędzej podejrzewam jakiś czujnik absu. Pytanie jeszcze co pokazała diagnostyka ? bo to, że się nie da wykasować to ok tylko jakie błędy wyskoczyły.
Proste są dla szybkich samochodów, a zakręty dla szybkich kierowców

JaZa
0 gwiazdek

Post 8 sty 2016, o 21:19

Nie znam numerów błędów. Wiem, że są trzy różne. Jeszcze taka informacja. Samochód stał kilka miesięcy nie jezdzony. Wysiadł Akumulator. Został wymieniony na nowy.

ODPOWIEDZ