Auto dla dziada
Re: Auto dla dziada
A to nie jest tak: poślizg, kontra, dołącza się tył, krzaki? 

Death ain't nothin' but a heartbeat away...
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
a może zamiast tych odważników kupcie se na zimę po Foresterze jakimś starszym. 
Aku swoje waży. Nie bez powodów w rajdówkach stosuje się żelowe i/lub wywala na tył.

Aku swoje waży. Nie bez powodów w rajdówkach stosuje się żelowe i/lub wywala na tył.
Alan, Alan, Alan!, ale w rajdówkach zelowe to chyba z powodu bezpieczeństwa stosowania tych, przy ew dachu?
bo lżejsze to one wcale nie sa... mam w busie taki, zabudowy, głębokiego rozładowania, 140Ah... wielkie i ciężkie bydle..
bo lżejsze to one wcale nie sa... mam w busie taki, zabudowy, głębokiego rozładowania, 140Ah... wielkie i ciężkie bydle..
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
np w naszej: ~7kg vs 15+kg.gregski pisze: lżejsze to one wcale nie sa
Dla bezpieczeństwa normalny akumulator w bagażniku musi być za szczelną grodzią i z odpowietrznikiem o ile pamiętam.
Żelowy mamy za fotelem kierowcy, na podłodze.
Auto dla dziada
Czyli jedno i drugie.. Z tego co pamietam zelowki maja kiepski prad rozruchu, odpalacie z dodatkowego czy to jakas hybryda spiralna typu optima? To jeszcze co innego...
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
Bilex, poczytaj na jakiej zasadzie działa Haldex czwartej generacji.Bilex pisze:A to nie jest tak: poślizg, kontra, dołącza się tył, krzaki?
http://autokult.pl/14849,uklad-napedu-n ... -haldex-iv
Dzięki akumulatorowi ciśnienia, zawsze w jakimś stopniu napędzana jest również oś tylna.
Można powiedzieć zatem, że to stały napęd na obie osie.

Ja już kupiłemAlan, Alan, Alan! pisze:a może zamiast tych odważników kupcie se na zimę po Foresterze jakimś starszym.

Ale co z tego, jeśli jednynego ranka w roku kiedy napadało trochę więcej śniegu, szanowna żona na amen rozładowała akumulator w Foresterze...
i chcąc nie chcąc, zanim go podładowałem, na szybko jako odśnieżarka służył merc

W205 C180 osiąga maksymalny moment obrotowy w zakresie 1200 - 4000 obr/min.esilon pisze:naprawde można się zdziwić mooocno co robi max moment przed 2000rpm
No i to powoduje, że trudno jest się bawić kontrolowanymi poślizgami, z całkowicie wyłączoną elektroniką.
Tym bardziej, że dzisiaj miałem do tego okazję jedynie na ulicach miasta.
Jeśli śnieg poleży kilka dni, to spróbuję znaleźć czas, zeby pojeździć po jakimś większym placyku.
A może wybralibyśmy się do ALa, skoro jest biało?
Лукашэнка pisze: 205 C180 osiąga maksymalny moment obrotowy w zakresie 1200 - 4000 obr/min.
mój daje 350Nm w zakresie 1250-4800 obr./min.

Лукашэнка pisze: A może wybralibyśmy się do ALa, skoro jest biało?
jestem bardzo za ( tylko tego sniegu więcej bo opon szkoda :) )
dobrze pamiętam, że w Twoim to się rozkłada na 4 koła?esilon pisze:mój daje 350Nm w zakresie 1250-4800 obr./min.![]()
Od kiedy nadmiar momentu w tym szkodzi?Лукашэнка pisze:W205 C180 osiąga maksymalny moment obrotowy w zakresie 1200 - 4000 obr/min.esilon pisze:naprawde można się zdziwić mooocno co robi max moment przed 2000rpm
No i to powoduje, że trudno jest się bawić kontrolowanymi poślizgami, z całkowicie wyłączoną elektroniką.
Tym bardziej, że dzisiaj miałem do tego okazję jedynie na ulicach miasta.
Jeśli śnieg poleży kilka dni, to spróbuję znaleźć czas, zeby pojeździć po jakimś większym placyku.
A może wybralibyśmy się do ALa, skoro jest biało?
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 244 razy
- Polubione posty: 524 razy
Od zawsze. ;) A tak poważnie chodzi o przebieg krzywej. Dużo momentu u samego dołu wymaga bardzo precyjnego operowania gazem.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 244 razy
- Polubione posty: 524 razy
Proszę. Nie wiedziałem, że mamy Fittipaldiego na forum ;)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Chloru pisze:Dużo momentu u samego dołu wymaga bardzo precyjnego operowania gazem.
Uuuuups... i co ja teraz zrobię...?

Nic nie musisz zrobić.Bilex pisze:Chloru pisze:Dużo momentu u samego dołu wymaga bardzo precyjnego operowania gazem.
Uuuuups... i co ja teraz zrobię...?
Elektronika zrobi robotę.

kurdel, SRT fajny.. ostatni taki...
tyle, ze ponoc na A2 juz pod Poznaniem tankowanie..
tyle, ze ponoc na A2 juz pod Poznaniem tankowanie..
Bilex, się wqurwę najeździł
wrócił pewnie spocony 

https://www.youtube.com/watch?v=6eI2AqyTYW4
Śnieżna zabawa
Śnieżna zabawa
On nie jeździł, on odśnieżał przed domem 

Bilex,Bilex pisze:Może jednak da radę...
to duży silnik wolnossący... idealna sprawa dla zapalonego driftera