Ekologia - słuszna sprawa czy wielki przekręt ?
Re: Ekologia - słuszna sprawa czy wielki przekręt ?
Macie do poczytania ;) http://www.noco2.pl - polecam zwlaszcza kalkulator ;)
A moze powinienem byl to umiescic w Cos smiesznego albo i nie :)
A moze powinienem byl to umiescic w Cos smiesznego albo i nie :)
Jacek "AMI" Rudowski
no sie zesrac mozna. i ciekawe, kto na tym portalu kase zarabia. co wiecej, ten portal jest KOMPUTEROWY. a komputer nawet na stanbyu jest WAMPIOREM KURWA ENERGETYCZNYM jak same napisaly!
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.
No, a ile razy w tygodniu sie myjecie? :) bo jakbyscie sie myli tylko raz, to byscie tyyyyyyle zaoszczedzili...
No i widzicie, ekologowie tacy madrzy, wiec znow potwierdza sie, ze madrzy ludzie zyli w brudzie ;)
No i widzicie, ekologowie tacy madrzy, wiec znow potwierdza sie, ze madrzy ludzie zyli w brudzie ;)
Jacek "AMI" Rudowski
Polecam szalenie wzruszajacy dzial Ekoabsurdy ;)
http://www.noco2.pl/files/images/ekoabs ... 816d91.jpg - pomyslcie ile te drzewa moglyby pochlonac co2, gdyby nie byly sciete :)
A ciekaw jestem swoja droga, z czego zdaniem ekologow buduje sie najbardziej ekologiczne domy... :)
A juz sobie przypomnialem - z ziemi i lopaty :)
http://www.noco2.pl/files/images/ekoabs ... 816d91.jpg - pomyslcie ile te drzewa moglyby pochlonac co2, gdyby nie byly sciete :)
A ciekaw jestem swoja droga, z czego zdaniem ekologow buduje sie najbardziej ekologiczne domy... :)
Jacek "AMI" Rudowski
A najbardziej wzruszaja mnie te opcje "Przylacz sie" - dajace czytajacemu mozliwosc poczucia, ze sa czescia czegos wielkiego i wspanialego ;)
Normalnie prawie jak kolko rozancowe...
Albo nie przymierzajac Rycerstwo Niepokalanej... Przyrody :)
Nie no, dobra, wracam do pracy, szef jakies maile mi przysyla... moze je sobie wydrukuje? ;)
Normalnie prawie jak kolko rozancowe...
Albo nie przymierzajac Rycerstwo Niepokalanej... Przyrody :)
Nie no, dobra, wracam do pracy, szef jakies maile mi przysyla... moze je sobie wydrukuje? ;)
Jacek "AMI" Rudowski
Chcesz naruszac naturalne srodowisko dzdzownic? Bandyta!!!AMI pisze:A ciekaw jestem swoja droga, z czego zdaniem ekologow buduje sie najbardziej ekologiczne domy... :)
g.
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Fajne. Kliknąłem se na ankietę, że hybrydy bym nie chciałAMI pisze: Macie do poczytania ;) http://www.noco2.pl - polecam zwlaszcza kalkulator ;)

So What! pisze: Fajne. Kliknąłem se na ankietę, że hybrydy bym nie chciał![]()
A juz sie obawialem, ze tylko ja jestem taki zlosliwie przekorny :)
Jacek "AMI" Rudowski
Ktoś musiał te parę procent wyrobićAMI pisze:So What! pisze: Fajne. Kliknąłem se na ankietę, że hybrydy bym nie chciał![]()
A juz sie obawialem, ze tylko ja jestem taki zlosliwie przekorny :)

czarne jest piękne...
-
EterycznyŻołądź
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
gruby pisze: Chcesz naruszac naturalne srodowisko dzdzownic? Bandyta!!!
Dżdżownice nie mają słodkich oczków i milusich futerek, więc nie są pod ochroną.
A co żołędzie mogą wiedzieć o dżdżownicach?EterycznyŻołądź pisze:gruby pisze: Chcesz naruszac naturalne srodowisko dzdzownic? Bandyta!!!
Dżdżownice nie mają słodkich oczków i milusich futerek, więc nie są pod ochroną.

czarne jest piękne...
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Może ankietę zrobisz, ciekaw jestem wynikówvibowit pisze: A co żołędzie mogą wiedzieć o dżdżownicach?

I ja, i ja...AMI pisze: A juz sie obawialem, ze tylko ja jestem taki zlosliwie przekorny :)

Doradca Finansowy
http://www.greatpe.pl
http://www.greatpe.pl
Byłem złym człowiekiem. Przyznaję się bez bicia. W ankiecie, która była na jednej ze stron tutaj umieszczonych, kliknąłem, że nie kupiłbym samochodu hybrydowego. W wątku "Coś niedobrego" biłem głową w mur, że nie zabrałem na drogi, w moich rodzinnych okolicach GTka. Nie dbałem o dobro naszej kochanej planety. Miałem gdzieś emisję CO2. Jednak przemyślałem sprawę - może to wpływ porannego kaca - i doszedłem do wniosku, że czas to zmienić i zrobić coś dla dobra ludzkości. Jak pomyślem, tak zrobiłem. Oto efekty.

Uff.. nie było łatwo.
A teraz tak zupełnie serio. Muszę powiedzieź, że moim zdaniem jazda te 100km/h jest dużo bardziej niebezpieczna, niż jazda "normalna". Byłem tak znudzony, że ziewałem, rozglądałem się czy grzyby rosną w lasach, przyglądałem się przydrożnym "grzybiarkom". Gdyby cokolwiek zadziało się na drodze, to nim wyrwałbym się z tego letargu, minęłyby wieki. Gdy jadę normalnie jestem dużo bardziej skoncentrowany na tym co się dzieje na drodze.
Mam nadzieję, że odpykałem pokutę, zrobiłem coś dla ekologii i na parę lat mam święty spokój.
PS. Piter 35, pobiłem Twój niechlubny rekord.

Uff.. nie było łatwo.
A teraz tak zupełnie serio. Muszę powiedzieź, że moim zdaniem jazda te 100km/h jest dużo bardziej niebezpieczna, niż jazda "normalna". Byłem tak znudzony, że ziewałem, rozglądałem się czy grzyby rosną w lasach, przyglądałem się przydrożnym "grzybiarkom". Gdyby cokolwiek zadziało się na drodze, to nim wyrwałbym się z tego letargu, minęłyby wieki. Gdy jadę normalnie jestem dużo bardziej skoncentrowany na tym co się dzieje na drodze.
Mam nadzieję, że odpykałem pokutę, zrobiłem coś dla ekologii i na parę lat mam święty spokój.

PS. Piter 35, pobiłem Twój niechlubny rekord.
czarne jest piękne...
Ale to chyba jechales megane dieslem, tak?
Oczywiście Golf TDI. Widzisz Arno, idealne auto dla Ciebie.Arno pisze:Ale to chyba jechales megane dieslem, tak?

czarne jest piękne...
- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
vibowit, wsiadaj w GT i nadrabiaj. Drzewa potrzebuja CO2. Zielen usmiercasz. 

remek pisze:vibowit, wsiadaj w GT i nadrabiaj. Drzewa potrzebuja CO2. Zielen usmiercasz.

"Pędząc" tak wypatrzyłem kilka fajnych miejsc. Po pewnym czasie, mój syn zaczął powtarzać "O tatusiu, zobacz jaka fajna doga. Musisz tu przyjechać Subaru".

czarne jest piękne...
Mniejsze spalanie to zbyt mała pokutavibowit pisze: (...) Mam nadzieję, że odpykałem pokutę (...)

Okazuje się, że produkcja mięsa jest większym trucicielem niż transport:
http://nczas.com/wiadomosci/ameryka-pol ... uj-klimat/
A jak ktoś jest mięsożerny i do tego jeździ Subaru, biada mu, biada...

ekolodzy powinni prtzestac uzywac komputerow, drog, ubran, jedzenia w calosci, opieki medycznej, dentystycznej...
szybciorkiem by im odeszla ochota na "zdrowe zycie"
szybciorkiem by im odeszla ochota na "zdrowe zycie"