Auto dla dziada
Auto dla dziada
Lukass, podobny case, ja mam tysiac km zasiegu i nie jezdze blaszakiem tylko calkiem wygodnie. Aa no i tankuje w odrobine drozszym kraju. Chodzi mnie o to, ze da sie jeszcze tanio smigac bez wiekszych wydatkow, ale trzeba kupowac auta TERAZ. Bo np golfy 5 juz zgnily, 7 lat mlodsze egzemplarze chodza po tyle samo co stare czworki. Dzisiejsze budgetowe auta nie dorownaja kosztami napraw tym ktore projektowano jeszcze w latach 90tych..Podaje jako ciekawostke na marginesie. Sam do niedawna nie mialem pojecia jak mozna zjechac w dol z kosztami przemieszczania sie.
Ostatnio zmieniony 4 lut 2016, o 15:22 przez gregski, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Auto dla dziada
Na przyszla zime chcial bym jednak cos co da wiecej radochy z jazdy. Jakies rwd pewnie.
gregski pisze: Chodzi mnie o to, ze da sie jeszcze tanio smigac bez wiekszych wydatkow
gregski pisze: chcial bym jednak cos co da wiecej radochy z jazdy

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
FUX, to rozumiem

Лукашэнка pisze:
Leasing 2200 miesięcznie - rozsądnie
Przykładowy Leasing Operacyjny:
Opłata Wstępna 42% - 133.654,00 zł
Miesięczne Raty 59 - 2023,00 zł
Wykup 30% - 95.970,00 zł

Okazja...
5 letnie F60 w kolorze majtkowym, jak miał Arno, z przebiegiem koło 120 kkm, gostek ledwo opchnął u Smorawińskiego w Poznaniu za 145 kpln
Wiadomość była z pierwszej ręki.
Te 319 to koncert życzeń. Za 3 letni samochód?

5 letnie F60 w kolorze majtkowym, jak miał Arno, z przebiegiem koło 120 kkm, gostek ledwo opchnął u Smorawińskiego w Poznaniu za 145 kpln
Wiadomość była z pierwszej ręki.
Te 319 to koncert życzeń. Za 3 letni samochód?

2023 zł, sorry
i doczytałem, że tarcze hamulcowe w wersji nierdzewiejacej
sam bym to wziął ale jak za młodu tak bym się rozpuscil, to co mnie zadowoli na starość...
FUX, jak będziesz dbał, to za pięć lat za te 100 wykupu to odsprzedasz.
Ja za duże przebiegi robię, miałoby 300000km na zegarku, kto by to odkupił
i doczytałem, że tarcze hamulcowe w wersji nierdzewiejacej

sam bym to wziął ale jak za młodu tak bym się rozpuscil, to co mnie zadowoli na starość...

FUX, jak będziesz dbał, to za pięć lat za te 100 wykupu to odsprzedasz.
Ja za duże przebiegi robię, miałoby 300000km na zegarku, kto by to odkupił
Kupując bawarę F10 z PS z symbolicznym przebiegiem za 200 po 4-5 latach opchnę za 100. Za te 100 różnicy to mam co roku faaaajne wakacje dla 4 osób. 
Jeden z niewielu modeli, które mało tracą na wartości.

Jeden z niewielu modeli, które mało tracą na wartości.
FUX, Gregu znalazł rozwiązanie
http://forum-subaru.pl/viewtopic.php?p=487058#p487058

No tak, ale idąc tym tokiem rozumowania, to jeszcze lepiej zrobisz kupując samochód za mniej niż 100 tys,FUX pisze:Kupując bawarę F10 z PS z symbolicznym przebiegiem za 200 po 4-5 latach opchnę za 100.
na przykład taką nową renówkę:
http://otomoto.pl/oferta/renault-talism ... e08d532c63
bo wtedy nigdy nie stracisz na tym aucie 100 tys, nawet jeśli odsprzedasz go po gwarancji za symboliczna złotówkę.
I uwaga: nie zakładałbym z góry, ze jazda taką renówką czy innym nowym mondziakiem jest mniej wygodna niż bawarą F10.
Ja F10, w wersji 528d, jeździłem ok. dwóch miesięcy. Nie tęsknię.
O, to przyjemny temat!Za te 100 różnicy to mam co roku faaaajne wakacje dla 4 osób.
Masz już skonkretyzowane plany?
Лукашэнка pisze: F10, w wersji 528d, jeździłem ok. dwóch miesięcy. Nie tęsknię.
czuć nadwagę ale wnętrze fajne ( 528i)
tak, po pierwsze za ciężkieesilon pisze:czuć nadwagę ale wnętrze fajne ( 528i)
a co do wnętrza... OK, w porządku, ale... kopara nie opadła

oczywiście wiele zależy od bogactwa specyfikacji... ta moja to było jakieś marne 240 tys.
za mało.
To o golfie czy RWD?esilon pisze:FUX, Gregu znalazł rozwiązaniehttp://forum-subaru.pl/viewtopic.php?p=487058#p487058

FUX, o niskich kosztach, mały apetyt, utrata wartości pewnie kilka, max kiklanaście tysięcy zł 

- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Nie kupuj auta. Jeździj dalej Seicento. Za oszczędzone pieniądze pójdź na mega wypasione wakacjeFUX pisze:O niskich kosztach to mam seicento.

eee... 2013... i 12 000 km przebiegu... za stary i za dużo przejechane...FUX pisze:Лукашэнка,
to jest bryka dla Bilexa.
http://otomoto.pl/oferta/bmw-m5-competi ... 14b7e751a8
Miałem dziś dostać ofertę z Fusa na testowe auto z przebiegiem ok 5k + ofertę leasingu.
Dostałem na nowe, 2015 i bez leasingu, za to z informacją żebym się decydował bo cena atrakcyjna (LOL) a o rabat mogą zapytać w centrali dopiero jak potwierdzę, że pasi...

I tak kurwa w kółko...
Death ain't nothin' but a heartbeat away...
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Лукашэнка pisze: i doczytałem, że tarcze hamulcowe w wersji nierdzewiejacej![]()
Zamiast tyle filozofować podałbyś tę sekwencję klawiszy do wyłączania systemów

Bilex pisze: Miałem dziś dostać ofertę z Fusa na testowe auto z przebiegiem ok 5k + ofertę leasingu.Dostałem na nowe, 2015 i bez leasingu, za to z informacją żebym się decydował bo cena atrakcyjna (LOL) a o rabat mogą zapytać w centrali dopiero jak potwierdzę, że pasi... I tak kurwa w kółko...
ale chociaż model się zgadzał??

"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
Konto usunięte,Konto usunięte pisze:podałbyś tę sekwencję klawiszy do wyłączania systemów
co to to nie, nie chciałbym mieć Ciebie (ani też nikogo innego) na sumieniu.

Ostatnio zmieniony 5 lut 2016, o 00:58 przez Gootek, łącznie zmieniany 1 raz.
Passat 1,6D kombi rocznik 85 potrafił robić takie spalanie, ależ ta technika idzie do przodugregski pisze: Ludzie tym 4,5 l/100km robia, ale ja nie potrafie.

jarmaj, przy astrze to teraz czekam na coś bardziej ekstrawaganckiego niż boxter

ps. a te auta zamęczone po korpoleasingu idą dla pracowników czy po przeglądzie na salony?
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Na co?Bilex pisze: Miałem dziś dostać ofertę z Fusa na testowe auto z przebiegiem ok 5k + ofertę leasingu.
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
W takim razie ja nie jestem zbyt ekstrawagancki, bo dla mnie taki Boxster jest mocno zwariowanym pomysłeminquiz pisze: jarmaj, przy astrze to teraz czekam na coś bardziej ekstrawaganckiego niż boxter![]()
ps. a te auta zamęczone po korpoleasingu idą dla pracowników czy po przeglądzie na salony?

Czemu auta miałby być jakoś szczególnie wymęczone? To nie są auta flotowe, które na jakiś czas ktoś dostaje, a potem ktoś inny itd.
Każdy zamawia i konfiguruje sobie samochód poprzez dilera indywidualnie, pod konkretne zamówienie samochód jest produkowany i potem indywidualny użytkownik odbiera nowy samochód. Kredytuje to bank, a samochód zarejestrowany jest na dilera.
Po pół roku samochód wraca do dilera i on sprzedaje go jako używany (ale niemal nowy przecież) z przebiegiem poniżej 10 tyś km.