W związku z przesiadka na Audi A5 tdi planuje sprzedaż mojej Subaru Imprezy 2.0 kombi z 2000r (klasyk) z przebiegiem tylko 115 tys km dobry materiał na youngtimera bo jest 100% oryginalne.
Auto kupilem w 2013r przed planowana wycieczka na Ukraine i Krym z przebiegiem 87 tys km. Przebieg na 99% prawdziwy co było widac po stanie samochodu ( miałem już wcześniej 5 innych subaru z róznymi przebiegami jako punkt odniesienia) dodatkowo dokumetacja też wskazywała na ten przebieg. Auto było troche zastane wiec po zakupie wymieniłem
- kpl nowe tarcze i klocki EBC green
- olej Mobil 1 5W-50 (nie bierze oleju) i filtry
- sprzegło exedy z 4t
- jakas podkładka odbojnik na pedale sprzegła za grosze z ASO (która powodowała zbyt wysokie położenie pedału) (sprzegło org mam gdyż jest ono w dobrym stanie poza łożyskiem oporowym)
- oryginalny czujnik spalania stukowego z 4t gdyż seryjny powodował czasem pojawienie sie chec engine.
- łożysko prawy tył
- swiece
Potem jezdziłem jak nowym autem przez 2 lata tankując paliwo i zmieniajac olej, dodatkowo w maju 2015 został wynieniony rozrząd i olej + filtry. Wszystkie naprawy robione w warsztacie specjalizujacym sie m.in w Subaru.
Auto nigdy nie miało LPG gdyż pali niedużo i stać mnie było na paliwo, bezproblemu można nim jechac autostrada z predkościami 160-180km/h i nic sie nie dzieje, jedzie cicho i prosto.
Wyposazenie jest standardowe, centralny zamek otwierany z org pilota + ABS, niemiecki demnontowalny hak, reling i klima której nie trzeba nabijac bo poprostu jest sprawna od momentu zakupu i używam jej regularnie. Z niestandadowych części w aucie sa zamontowane głosniki hertz i wytłumione drzwi gdyż seryjnych głosników nie mogłem słuchac.
Obecnie auto jest opłacone i posiada ważny przeglad techniczny do czerwca 2016r tak że nie wymaga inwestycji poza
i teraz wady auta:
- nie wielka nieszczelność wydechu do spawania za 50zł jak znajdę czas to to naprawie
- wieksza wada auto ma wgniotki na lewym błotniku i lewych drzwiach, podejżewam że auto potrąciło w jakąś zwierzyne, tych uszkodzeń nie naprawiałem w nocy na ciemnym kolorze nie widać a w dzień ujdzie. Dla estety trzeba kupił błotnik i parę drzwi w kolorze i przełożyc (postaram sie pomoć w załatwieniu cześci).
Auto jest bezwypadkowe, geometria wyszła idealnie i sa ustawione negatywy z przodu prowadzi sie bardzo dobrze i ma bardzo dobre osiagi ze wzgledu na zdrowy motor. Z tego co wiem było cos robione z lewym leflektorem (pewnie słuczka) a ja osobiście po wyprawie na Ukraine wymieniałem szkło leflektora bo pekło od kamienia. Wszystko zrobione na org cześciach tak ze regulacja wysokości działa i spryskiwacze leflektorów też.
Subaru jest zdrowe blacharsko poza 2 punktami po ostaniej zimie pojawiła sie ruda na stylu tylnego zderzaka z nadkolem, w momencie zakupu auto było totalnie bez rdzy i doddatkowo zakonserwowane jakimś bezbarwnym woskiem ( czyms podobnym)
Wnętrze jest kolorze niebieskim co na zdjęciach moze razić podobnie jak imitacja drewna jednak ja sie przyzwyczaiłem i na zywo jest jak najbardziej ok, wymiana imitacji drewna na czarny plastik to koszt kilkudziesięciu złotych i paru chwil zabawy.
Auto można ogładać w Krakowie w weekandy i po godzinie 18tej. Sprzedaje na org felgach 15tkach z oponami letnimi
Cena 9900pln z OC do 2016 ktore przekazuję (ale bez radia alpine) za dodatkową dopłatą genialne zimowki Pirelli Curving Edge w stanie jak nowe. Cene ustalona jest na tym poziomie ze wzgledu na niski przebieg (który trudno wycenić - patrząć na inne Subaru z tym motorem nabywca ma jeszcze ok 200 tys km bezawaryjnej jazdy)
Tel 608-065-205
zdjecia sa zamieszczone na drugim forum mogę też wysłać na maila
[S] Rarytas Impreza 2.0 kombi 2000r 115 tys.km.
Regulamin forum
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!
Jeśli kupujesz coś z ogłoszenia na Forum robisz to na własne ryzyko!
Administracja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za zamieszczane ogłoszenia. Nie przelewaj pieniędzy ludziom, których nie znasz lub którzy nie mają wiarygodnej historii na Forum!