Pomoc dla Zefirka
Pomoc dla Zefirka
Tak sobie myślę ... Pewnie niektórzy z was kojarzą Zefirka z CB radia. Nadaje pogodę na Czechy i Polskę dla kotliny kłodzkiej, ostrzega przed niedobrymi zjawiskami pogodowymi, wypadkami i np. tak jak to miało miejsce w poniedziałek pomagał zmarznietym ludziom którzy utkneli w korku na Boguszynie. Nie znałem go wcześniej osobiście ale od jakiegoś czasu dość regularnie go widuje ponieważ przychodzi do mojej narzeczonej do sklepu z bańkami na wodę bo mieszka na działkach w Kłodzku. Całą zimę mu pomagalismy jak mogliśmy. Wspólnie ze znajomymi zorganizowaliśmy mu nowy akumulator do radia CB bo przez styczniowy mróz sie zepsuł, tonę węgla i trochę drzewa bo jego jedynym ogrzewaniem w domku na działce jest mała koza przy której śpi. Niestety drzewo które kupili mu znajomi zostało skradzione. U nas w sklepie zawsze dostanie kawę i herbatę, jedzenie na miejscu i do domku jak idzie. Czasami parę złotych bo wiem ze nie przepije
. I tak właśnie sobie pomyślałem ze może i ktoś inny się znajdzie żeby też mu pomóc w jakikolwiek sposób bo uważam ze to dobra rzecz ze śledzi sytuacje meteo i wypadki na naszych trasach i ostrzega kierowców przed zagrożeniami. A swoją drogą to można z nim pogadać i pośmiać się mimo tego w jakich warunkach żyję i nadaje na radiu. Co o tym myślicie ??

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 82 razy
- Polubione posty: 6 razy
Re: Pomoc dla Zefirka
Eee ale ja nie mam zamiaru zbierać pieniędzy. Tu raczej chodzi o pomoc typu trochę drzewa na rozpałke albo jakieś ubrania lub buty. Pamiętajcie że pieniądze to nie wszystko 
PS. Dzisiaj im powiedział ze starą się od 3 lat o mieszkanie socjalne i ... jest 570 w kolejce :-O
PS 2. Konto usunięte ranisz mnie

PS. Dzisiaj im powiedział ze starą się od 3 lat o mieszkanie socjalne i ... jest 570 w kolejce :-O
PS 2. Konto usunięte ranisz mnie

Drewna na rozpałkę nie ma sensu wysyłać z drugiego końca Polski.Ciara pisze:Eee ale ja nie mam zamiaru zbierać pieniędzy. Tu raczej chodzi o pomoc typu trochę drzewa na rozpałke albo jakieś ubrania lub buty. Pamiętajcie że pieniądze to nie wszystko![]()
A jeśli chodzi o ubrania i buty, to podaj rozmiarówkę.
Rzeczy za małe, nawet jeśli bardzo fajne, nie przydadzą się.
No i adres do wysyłki. Jeśli nie bezpośrednio Zefirka, to Twój.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 82 razy
- Polubione posty: 6 razy
Zostaje Ci wybaczone
. W razie czego jakby ktoś chciał mu pomóc to zawsze można go wywołać na radiu tylko on jest nie zawsze dostępny ze względu na pochmurną pogodę bo prąd do akumulatora bierze z kolektorów fotowoltanicznych które nie zawsze dają rade

A tu o takie coś
Link: https://www.youtube.com/watch?v=d6L7Yule1Uc
Chyba faktycznie troche kasy trzeba bo wypalił wkład kominowy i węgla nie ma

Link: https://www.youtube.com/watch?v=d6L7Yule1Uc
Chyba faktycznie troche kasy trzeba bo wypalił wkład kominowy i węgla nie ma