Wrzuć fotkę jak to rozwiązałeś. Ja też czasem latam na cross wieczorem i przydało by się więcej światła.mcc pisze: Dokladnie tak - lampa zostala, bo czasami wieczorkami sobie latam...
DRL + przeciwmgielne
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
- ptk22
- 6 gwiazdek
- Auto: Subaru Impreza 2.0 GX blobeye LPG
- Polubił: 2268 razy
- Polubione posty: 137 razy
Re: DRL + przeciwmgielne
Jest ryzyko, musi być wybór.
Hejmcc pisze:
Dzis wymienilem zarowki na te rekomendowane Tungsramy - swieca zdecydowanie silniej niz to co mialem - i UWAGA - znalazlem pudelko po nich w samochodzie - Philips Eco Vision a nie zaden no-name... Napis na mocowaniu potwierdza ze oba byly Philipsy.
Odgrzebię troszkę temat - możesz podzielić się informacją czy Tungsramy jeszcze działają?
W moim aucie padły obie wymienione jakieś 4 miesiące temu BOSMA +50% w zasadzie równocześnie, w odstępie około dwóch dni

Zatem przymierzam się do kolejnej wymiany. Wnioski jakie pozwoliłem sobie poczynić to to, że konstrukcja reflektora w blobie nie jest zbyt szczęśliwa, żarówki gotują się w tym małym kloszo-odbłyśniku, stąd zastanawiam się nad kolejnym zakupem czy aby +X% jest sensowne?
pzdr
Pozdrawiam
M
M
Na forach elektroniczno-latarkowych można przeczytać, że żarówki typu +X% oznaczają także minus X godzin żywotności. Jeżeli ich konstrukcja zasadniczo nie różni się od normalnych (czyli żarnik w jakimś gazie/próżni), to fizyki się nie oszuka.
- ptk22
- 6 gwiazdek
- Auto: Subaru Impreza 2.0 GX blobeye LPG
- Polubił: 2268 razy
- Polubione posty: 137 razy
Mi standardowe Philips wytrzymują około 30kkm. Świecą bardzo dobrze.
z lewej trzeba wyjąć akumulator z prawej rozkręcić kawałek dolotu 
Ja mam zastrzeżenie tylko do dostępu do żarówek podczas wymianylimesiak pisze: konstrukcja reflektora w blobie nie jest zbyt szczęśliwa

Jest ryzyko, musi być wybór.
- dzixd
- Moderator działu
- Auto: Legacy IV "prawie spec b h6", legacy II 2.2, 2xLegacy III 2.5 MY99, Impuls - Legacy IV H6 5EAT LPG
- Polubił: 9 razy
- Polubione posty: 307 razy
Ile to odkręcanie trwa?ptk22 pisze:Mi standardowe Philips wytrzymują około 30kkm. Świecą bardzo dobrze.
Ja mam zastrzeżenie tylko do dostępu do żarówek podczas wymianylimesiak pisze: konstrukcja reflektora w blobie nie jest zbyt szczęśliwaz lewej trzeba wyjąć akumulator z prawej rozkręcić kawałek dolotu
10 minut?

Jeździć nie umiem, ale się staram 
Naprawiać też nie umiem, ale się staram.

Naprawiać też nie umiem, ale się staram.

Robi dużą różnicędzixd pisze: Ile to odkręcanie trwa?
10 minut?

Long life? Tak sobie podejrzewamptk22 pisze:Mi standardowe Philips wytrzymują około 30kkm. Świecą bardzo dobrze.
Albo całą lampęptk22 pisze: Ja mam zastrzeżenie tylko do dostępu do żarówek podczas wymianyz lewej trzeba wyjąć akumulator z prawej rozkręcić kawałek dolotu

Pozdrawiam
M
M