Telefony, telefony...
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Re: Telefony, telefony...
Godlik pisze: W telefonie? Bo na modemach to nie powinno go nawet być...
Tak. Teoretycznie jest, bo status na to wskazuje, ale nie przesyła żadnych danych.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

rrosiak, wyłączyłem apke, podziękował.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Strzelam, że roaming w T-Mo. Spróbuj ręcznie przerzucić się na Plusa.rrosiak pisze: Tak. Teoretycznie jest, bo status na to wskazuje, ale nie przesyła żadnych danych.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
Zgadza się.Godlik pisze: Strzelam, że roaming w T-Mo.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 

ja nie mam w playu żadnych problemów z internetem, jak tylko złapie jakikolwiek zasięg to internet jest... ale to telefon, a nie internet na abo/kartę.
Biuro pomocy poszkodowanym w wypadkach drogowych RES - http://www.odszkodowania-res.pl
- rrosiak
- 6 gwiazdek
siewcu pisze: ale to telefon, a nie internet na abo/kartę.
Napisałem wcześniej, że telefon - na abonament. Na ścianie wschodniej praktycznie nie działa, ale nawet w W-wie po przełączeniu się na T-M przymula okrutnie.

Ja też mam w domu jedynie Internet komórkowy.Konto usunięte pisze:Po wielodniowej batalii z Play, wymianie karty, przewiezieniu routera do W-wy, żeby udowodnić, że może działać szybciej i nie jest to kwestia sprzętu, ktoś pofatygował się żeby sprawdzić konfigurację BTSa
Było:
Download: 0,8 Mb/s
Upload:0,25 Mb/s
Jest: Można k...??? Można!!
Od kilku lat używałem modemo-routera, którego dostałem (kupiłem?) kiedyś w salonie Orange, z ich logo.
Ale w tym tygodniu zdecydowałem się kupić w sklepie urządzenie przenośne TP-Link M7350, żeby móc wygodnie zabierać ze sobą domowy Internet, gdy gdzieś wyjeżdżamy.
No i zadziwia mnie prędkość.
Bo poprzednio miałem takie mniej więcej parametry, jakie masze u siebie, a w tej chwili jest tak:
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Лукашэнка, powinieneś być bardzo zadowolony. To są prędkości nie do osiągnięcia w Play (a próbowałem w różnych miejscach, blisko i daleko nadajników). Aż się nie chce wierzyć, że to jest możliwe
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Nic tylko pozazdrościć parametrówЛукашэнка pisze:
Bo poprzednio miałem takie mniej więcej parametry, jakie masze u siebie, a w tej chwili jest tak:

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Konto usunięte, u mnie w domu miałem w Play okolice 50 Mbps. Do czasu. Wszystko zależy od nasycenia sieci. Ostatnio, raz przez pomyłkę poszło 63/21

"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
Ano zależy. Odpaliłem przed chwilą Speedtesta i mam 95/20 (na telefonie). Konto usunięte jest chyba w jakiejś dziurze zasięgowej.
Po tych ostatnich zmianach (agregacja pasma, nowa licencja) powinno się poprawić...
Po tych ostatnich zmianach (agregacja pasma, nowa licencja) powinno się poprawić...
Godlik, ale Ty zapewne jesteś w miejscu, gdzie tamta sieć działa najlepiej, w całej Polsce?Godlik pisze:Ano zależy. Odpaliłem przed chwilą Speedtesta i mam 95/20 (na telefonie). Konto usunięte jest chyba w jakiejś dziurze zasięgowej.
Ja się cieszę, że w moim małym mieście ten Orange działa tak przyzwoicie.
A tu ciekawe zestawienie, odnośnie terenu całego kraju:
http://www.speedtest.pl/ranking_isp/4/n ... g_lte_2016
Faktycznie, parametry w Playu poprawily sie w ostatnim miesiacu najbardziej wśród porównywanych dostawców, ale jednak jeszcze nie wskoczyli na podium.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
- Godlik
- 6 gwiazdek
Szczerze mówiąc, to nie wiem. Ja to mało techniczny jestem...Лукашэнка pisze: Godlik, ale Ty zapewne jesteś w miejscu, gdzie tamta sieć działa najlepiej, w całej Polsce?
Nie, czym innymKonto usunięte pisze: Godlik, Ty to pewnie jesteś kablem podłączony do Play

A kablem to w domu, do Oręża. Ale tam mam jakieś 310/50

U nas też widzielij33mbo pisze:Widzieli?
http://global.blackberry.com/en/smartph ... y/buy.html
http://m.euro.com.pl/telefony-komorkowe ... priv.bhtml
Ale ja zostanę przy BB Passport.
j33mbo, toż to koniec świata - RIM na Androidzie
wiemy wiemy, droga zabawka niestety
a ja ciągle czekam na mojego Passporta - normalnie chyba tych konsultantów telefonicznych powieszę za ...coś na płocie

wiemy wiemy, droga zabawka niestety
a ja ciągle czekam na mojego Passporta - normalnie chyba tych konsultantów telefonicznych powieszę za ...coś na płocie

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
j33mbo, za stówę biorę 

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
kuźwa nie wiem w jakim stanie jest ten passport, ale niech będzie moja strata - dwie stówki i dwie dychy na flache 

j33mbo, masz młoteczek? może ogłosisz wyniki aukcji, bo ja ciekaw jestem czy wolisz sam kupić sobie flachę, czy od razu śliwowicę bierzesz