F1 2008

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator
Polubił: 8 razy
Polubione posty: 10 razy

Re: F1 2008

Post 8 wrz 2008, o 15:23

Jeśli faktycznie Kubica opuściłby BMW to wyląduje pewnie w Renault. W końcu Flavio już raz go wypuścił z rąk. Ale nie sądzę by Doktor był na tyle nierozsądny...

gruby
5 gwiazdek
Auto: klekotnik
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 8 wrz 2008, o 15:42

WRC fan pisze:Jeśli faktycznie Kubica opuściłby BMW to wyląduje pewnie w Renault. W końcu Flavio już raz go wypuścił z rąk. Ale nie sądzę by Doktor był na tyle nierozsądny...

Jezeli Kubica mialby gdzies odejsc, to raczej nie Renault.

A jakos nie widze szansy na to, zeby w BMW nie bylo niemca.

g.

ps. Predzej to kaczka.

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator

Post 8 wrz 2008, o 15:49

gruby pisze: Jezeli Kubica mialby gdzies odejsc, to raczej nie Renault.

Jeśli mowa o przyszłym sezonie to zostaje właściwie tylko Renault i ewentualnie Honda (chociaż już gdzieś czytałem, że Button i Rubens zostają na kolejny sezon). Ferrari jest moim zdaniem nie realne w 2009 roku, no chyba, że Kimi będzie mocno sfrustrowany i oleje cały ten cyrk.

gruby pisze: A jakos nie widze szansy na to, zeby w BMW nie bylo niemca.
Też mi się tak wydaje.
gruby pisze: ps. Predzej to kaczka.

Zapewne - i wszystko zostanie bez większych zmian. Alonso zostanie na rok w Renault, podobnie Kubica w BMW i w 2010 będzie walka o stołek w Ferrari.

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 8 wrz 2008, o 20:00

gruby pisze: A jakos nie widze szansy na to, zeby w BMW nie bylo niemca.

W Mercedesie jest brytol i fin. :whistle:

;-) Tak, wiem.

gruby
5 gwiazdek

Post 8 wrz 2008, o 20:16

EterycznyŻołądź pisze:W Mercedesie jest brytol i fin. :whistle:
Jak Mercedes wykupi calkiem McLarena, to pewno bedzie niemiec.

Co do Ferrari - ja wcale nie jestem taki pewien, czy nie bedzie tam rozstania za porozumieniem stron.

g.

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Post 8 wrz 2008, o 20:26

FUX pisze: Koniec Heifelda :o

http://sport.interia.pl/formula-1/news/ ... cy,1174409

A może nie Heidfelda? 8-)
http://www.dziennik.pl/sport/article233 ... laka_.html

To wcale nie takie nieprawdopodobne. Niedawne plotki o podpisaniu przez BMW kontraktu z Kubicą na przyszły rok, być może zawierały tylko jedną prawdziwą informację; Kubica chce kontraktu na rok, a Theissen na trzy lata...

No i ma na trzy lata.
Z Alonso.

A Alonso gorszy od Kubicy raczej nie jest, więc BMW utrzymuje zestaw kierowców nie gorszy niż w tym roku, lepszego kierowcę ma zakontraktowanego na trzy lata, a za rok, jak się Nickowi skończy kontrakt, ma opcję na innego Niemca - Vettela.

Różnie to może być... 8-)
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 8 wrz 2008, o 20:41

Alonso do BMW, Kubica do Ferrari, a Raikkonen na odwyk/emeryturę? Brzmi ciekawie. :->

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Giulia V Q4
Polubił: 309 razy
Polubione posty: 60 razy

Post 8 wrz 2008, o 20:52

Ciężko ocenić, kto gdzie wyląduje. Menadżerowie kierowców często rozpuszczają wiarygodnie brzmiące plotki, żeby wzmocnić swoją pozycję w negocjacjach umów.
Jeżeli chodzi o Ferrari to moim zdaniem odejście Raikkonena jest możliwe, ale tylko wtedy, gdy Kimi zdecyduje się na odejście z F1.
Ferrari to najlepszy z możliwych zespół F1 dla Roberta. Od lat jest w ścisłej czołówce, od lat kierowcy chwalą sobie atmosferę tam panującą i wreszcie Robert wychowywał się de facto we Włoszech. IMO Robert powinien zrobić wszystko, żeby przejść do Ferrari. Jeżeli nie będzie to możliwe w sezonie 2009 i będzie prawdopodobne na sezon 2010, to powinien przeczekać gdzieś ten jeden rok. Potem będzie już tylko z górki.

gruby
5 gwiazdek

Post 8 wrz 2008, o 20:55

Roznie. Pewnie gdyby tak bylo rzeczywiscie, to prawnicy dwoch teamow by mysleli jak rozwiazac kontrakty :)

Nic nie sugerujac...

Link: http://www.youtube.com/watch?v=0utVe5UsW8s
komentarze na jutubie pisze:
00ChangingWeather00 pisze:Che bravo! Italiano parlato benissimo!! Grande!
Cuivier pisze:He speaks Polish, too!! ;-)
xCAGx77 pisze:and English!
endriuu100 pisze:and mongolian!
Eliano55 pisze:and Volkan
g.

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 8 wrz 2008, o 21:00

A w świecie mówi się coś na temat słów, które wypowiedział Robert po GP Belgii, czy do "świata" to jeszcze nie dotarło?

gruby
5 gwiazdek

Post 8 wrz 2008, o 21:24

EterycznyŻołądź pisze:A w świecie mówi się coś na temat słów, które wypowiedział Robert po GP Belgii, czy do "świata" to jeszcze nie dotarło?

Chyba nie dotarlo.

g.

ps.
f1-live.com pisze: But it is suggested that the court's first task might be to assess whether the case is even admissible, because the Hamilton penalty was actually issued as a "drive-through" that was unable to be served in the normal way because the incident occurred so late in the race.

Drive-through penalties cannot be appealed.

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Post 8 wrz 2008, o 21:38

Chodzi mi o to, że my g. wiemy o prawdziwych ocenach (czasów, regularności, współpracy z zespołem, potrzeb i wymagań sponsorów itd.), a w konsekwencji o negocjacjach toczących się w trójkącie team-sponsorzy-zawodnik. Dziennikarze są dwa kroki za rzeczywistą sytuacją, a czytelnicy ich "sensacji" nie mają bladego pojęcia co się dzieje naprawdę.
Więc se możemy pogadać... :mrgreen:
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 wrz 2008, o 21:48

EterycznyŻołądź pisze: A w świecie mówi się coś na temat słów, które wypowiedział Robert po GP Belgii, czy do "świata" to jeszcze nie dotarło?
Raczej nie. Przynajmniej Niemcy nic o tym nie piszą, a myślę, że od razu podchwyciliby taką informację.

Bardzo krytykują za to decyzję sędziów w sprawie Hamiltona http://sport.rtl.de/formel-1/formel1_news.php
Nie wiem, dlaczego nie raczą zauważyć, że Hamilton nie miał szans wyjść z tego zakrętu tak blisko Raikkonena - zyskał przewagę ścinając szykanę.

Gal pisze: Więc se możemy pogadać... Gal :mrgreen:

To jest zdecydowanie najfajniejsze :-)

gruby
5 gwiazdek

Post 8 wrz 2008, o 22:23

So What! pisze: Bardzo krytykują za to decyzję sędziów w sprawie Hamiltona http://sport.rtl.de/formel-1/formel1_news.php
Nie wiem, dlaczego nie raczą zauważyć, że Hamilton nie miał szans wyjść z tego zakrętu tak blisko Raikkonena - zyskał przewagę ścinając szykanę.

Bo nikt nie lubi zielonego stolika.

Przypuszczam, ze gdyby odpuscil atak, to i tak bylby przed Raikkonenem. Ot brakuje troche zimnej krwi.

So What! pisze:
Gal pisze: Więc se możemy pogadać... Gal :mrgreen:

To jest zdecydowanie najfajniejsze :-)

O tak!

g.

EterycznyŻołądź
6 gwiazdek

Post 8 wrz 2008, o 23:06

So What! pisze: Nie wiem, dlaczego nie raczą zauważyć, że Hamilton nie miał szans wyjść z tego zakrętu tak blisko Raikkonena
So What! pisze: sport.rtl.de
Załączniki
odpowiedź.JPG
odpowiedź.JPG (24.59 KiB) Przejrzano 1708 razy

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 8 wrz 2008, o 23:21

EterycznyŻołądź, ok widzę, że za duży skrót myślowy zrobiłem. Od lat oglądałem F1 na RTL'u. Od lat F1 komentuje tam Christian Danner. Od lat też MacLaren współpracuje z Mercedesem. Pomimo tego dotychczas nie spotkałem się z ich strony z taką oceną zdarzenia na torze, w której całkowicie pomijają najważniejsze argumenty. Dotychczas ich analizy były bardzo logiczne (wnioski były wysnuwane z prawdziwych i kompletnych przesłanek). Dlatego tak zaskoczyła mnie ta wypowiedź.

Jeszcze parę słów odnośnie kary dla Hamiltona: http://www.f1ultra.pl/news-Kontrowersje ... 14,40.html

gruby
5 gwiazdek

Post 9 wrz 2008, o 20:24

f1-live.com pisze:After an unhappy Belgian Grand Prix, Robert Kubica has continued to voice his discontent as F1 makes the dash this week to Monza.

The Pole struggled to capture the same attention as his resurgent BMW Sauber teammate Nick Heidfeld at Spa-Francorchamps, and on Friday we reported that he used "harsh words" upon discovering incorrect settings on his car.

"The team has helped Nick a lot," France's sport24.com quotes Kubica as saying.

Kubica has won just 12 points from the last five Grand Prix, and while he finished sixth at Spa-Francorchamps, Heidfeld was on the podium.

"I hope that they will start to work a little for me, because these last four races, I think we have been asleep," the 23-year-old added.
zrodlo

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 9 wrz 2008, o 22:05

Z kolei Niemcy piszą, że Alonso podpisał z BMW trzyletnią umowę. Heidfeld miałby wylecieć. O Robercie ani słowa.
Źródło: http://sport.rtl.de/formel-1/formel1_86624.php

ky
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: die Pflaume

Post 11 wrz 2008, o 21:43

Wszystkie polskie gazety i gaciale o tym krzyczą, oczywiście tylko polskie.
Kubica jest lepszy niż Massa i Raikkonen. Mam znajomych w Ferrari i wiem, że zespół jest mocno zainteresowany przechwyceniem Polaka - mówi w wywiadzie do "Przeglądu Sportowego" były zwierzchnik Roberta Kubicy Rene Rosin.
http://www.sport.pl/moto/1,64997,568297 ... ubica.html

http://www.gazeta.ie/art/Ferrari-chce-p ... ubice.html

r.
Wieśniak w trójce. Dla przyjaciół Rufjan.

gruby
5 gwiazdek

Post 12 wrz 2008, o 00:02

f1-live.com pisze:Kimi Raikkonen (...). According to paddock speculation, the Finn is closing on a new two-year deal to keep racing with the Italian marque also in 2010 and 2011
zrodlo

Jakos wydaje mi sie to zupelnie nieprawdopodobne...

g.

So What!
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 12 wrz 2008, o 09:57

Zapowiada się ciekawy weekend na GP Włoch.
Prognoza pogody:
:arrow: Sobota
Od samego rana zapowiada się dość deszczowa pogoda. Już trzeci trening powinien odbywać się na mokrym torze, ale podczas kwalifikacji wody może być znacznie więcej. Chłodniej niż w piątek, temperatura powietrza około 21-23°C, asfaltu – 19-22°C.

:arrow: Niedziela
Nadal możliwe są opady, choć sytuacja jeszcze nie jest przesądzona. Będzie chłodniej – temperatura powietrza około 17°C asfaltu 15-17°C. Wiatr w porywach do 10 km/h z północnego wchodu.

Źródło: http://www.f1ultra.pl/news-Prognoza-pog ... 07203.html

gruby pisze: Jakos wydaje mi sie to zupelnie nieprawdopodobne...
Rzeczywiście dziwna sprawa.

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator

Post 12 wrz 2008, o 12:23

So What! pisze: Zapowiada się ciekawy weekend na GP Włoch.

No już dziś był potop na I treningu.

http://www.f1.v10.pl/Monza,Trening,1,Se ... 19182.html

WRC fan
Awatar użytkownika
Moderator

Post 12 wrz 2008, o 14:59

No to koniec spekulacji o Robercie w Ferrari :

http://www.f1.v10.pl/Raikkonen,i,Massa, ... 19203.html

:-/

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Post 12 wrz 2008, o 15:05

:o Kubica w II trenigu szaleje.... :thumb:
Dolce far niente ;-)

gruby
5 gwiazdek

Post 12 wrz 2008, o 15:15

WRC fan pisze: No to koniec spekulacji o Robercie w Ferrari

Nienormalni!
FUX pisze: Kubica w II trenigu szaleje....

Tzn? Nie mam DSF :(

g.

ODPOWIEDZ