Siemanko.
Ostatnio zauważyłem niepokojące huczenie przy odjęciu gazu przy wyższych prędkościach obrotowych silnika. Pojawia się to już przy 2,5-3 k obrotów, gdy odejmuję gaz pojawia się brzęczenie huczenie z okolic skrzyni sprzęgła.
Oprócz tego mam świerszcza na postoju - chyba docisk sprzęgła dogorewa. Czy to huczenie może mieć związek z końcem sprzęgła, czy może to być coś innego? Wiskoza np.?
Subaru Impreza gc 2.0 115 98'
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Subaru Impreza gc 2.0 115 98'
Oba dźwięki mogą mieć związek z końcem łożyska oporowego sprzęgła.
Jeśli masz fach w ręku, spróbuj przez otwór łapy sprzęgła psiknąć trochę jakiegoś lubrykanta (WD40, SIL, etc) na to łożysko, ale tak, aby nie pobrudzić reszty i zobacz co się stanie.
Jeśli masz fach w ręku, spróbuj przez otwór łapy sprzęgła psiknąć trochę jakiegoś lubrykanta (WD40, SIL, etc) na to łożysko, ale tak, aby nie pobrudzić reszty i zobacz co się stanie.
- no69scania
- 2 gwiazdki
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Subaru Impreza gc 2.0 115 98'
Hmmm. Fachu może nie mam bo po szkole mechanicznej nie jestem i mianem mechanika bym się nie nazwał, ale pomysł dobry i wokalny.
Tylko czy tak by było, że gdy dodaje gazu to nie ma zbędnych dźwięków, a przy odjęciu czyli hamowaniu silnikiem występują?? Szczególnie po dłuższej jeździe po trasie?
Tylko czy tak by było, że gdy dodaje gazu to nie ma zbędnych dźwięków, a przy odjęciu czyli hamowaniu silnikiem występują?? Szczególnie po dłuższej jeździe po trasie?