odszkodowanie
odszkodowanie
Hej, z góry uprzedzam że off topic. Niedawno mojego dobrego kumpla spotkała tragedia. Jego ojciec zmarł tragicznie w wypadku, w którym nie był winowajcą. Cała rodzina pogrążona jest w rozpaczy, są jeszcze w szoku i roztrzęsieni, nie mają głowy do załatwiania spraw. Dlatego chcę im pomóc i załatwić wszystko z odszkodowaniem (które wg mnie należy się najwyższe) i zadośćuczynieniem za pogorszenie sytuacji materialnej rodziny oraz zwrotem kosztów poniesionych na pogrzeb. Czy moglibyście mi polecić od czego zacząć i z kim najlepiej współpracować? Czy warto zwrócić sie do jakiejs kancelarii o pomoc w uzyskaniu jak najwięcej? 

Re: odszkodowanie
uderz do rzecznika praw ubezpieczonych - teraz to się nazywa rzecznik finansowy
na liście znajdź w swoim rejonie http://rf.gov.pl/tekst.php?kategoria=ws ... ami&id=604
i od tego zacznij, oni już Cie pokierują co dalej
na liście znajdź w swoim rejonie http://rf.gov.pl/tekst.php?kategoria=ws ... ami&id=604
i od tego zacznij, oni już Cie pokierują co dalej
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
Po pierwsze to:
czy było ubezpieczenie komunikacyjne jakiekolwiek
czy było ubezpieczenie grupowe/inne
Kasa z ubezpieczenia grupowego, taki przykład, to raptem koło 4kpln na osobę.
ZUS da koło 4 kpln, więc na klechę, trumnę styknie, ale na stypę słabo.
To jest temat złozony.
czy było ubezpieczenie komunikacyjne jakiekolwiek
czy było ubezpieczenie grupowe/inne
Kasa z ubezpieczenia grupowego, taki przykład, to raptem koło 4kpln na osobę.
ZUS da koło 4 kpln, więc na klechę, trumnę styknie, ale na stypę słabo.
To jest temat złozony.
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

prrosiak - czujny jak zawsze 

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
A potem za jakiś czas przyjdą reklamy świetnych biur pomagających w takich sprawach.