pytania z cyklu "dziwne"
Re: pytania z cyklu "dziwne"
Teraz ja mam pytanie, czy ktoś ma jakiegoś znajomego parającego się hydrauliką w Warszawie? Jest do zrobienia prosta fucha na 1-2 roboczogodziny, wszystko odsłonięte i wykute. Pierwsza wycena zwaliła mnie na podłogę, prosta robota na miedzi a gdybym miał czym to sam bym sobie to ogarnął.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
Otóż takie pytanie: czy można przyciemnić szyby boczne przednie, których nie można przyciemniać, tak żeby się nikt nie czepiał? 

Death ain't nothin' but a heartbeat away...
można, ale tylko do określonego w przepisach stopnia % przyciemnienia
jak podjedziesz do profesjonalnego zakładu to Ci określą i zaproponują co można założyć
jak podjedziesz do profesjonalnego zakładu to Ci określą i zaproponują co można założyć
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Tylko, że ten procent to podobno tyle, ile mają fabryczne, nieprzyciemnione. Tak gdzieś czytałem.
Zakład to Ci nawet specjalną naklejkę z homologacją przyklei
Tylko co z tego, jak przy kontroli stracisz dowód.
Zakład to Ci nawet specjalną naklejkę z homologacją przyklei

Maksymalne dopuszczalne przyciemnienie szyb przednich i bocznych przednich wynosi 30%.busik pisze:można, ale tylko do określonego w przepisach stopnia % przyciemnienia
Fabrycznie te szyby są przyciemniane o ok. 20% (w Fordzie S-Max miałem wersję iR, która była nawet bliżej tych 30%)
Więc jeśli zakład jest profesjonalny, to nie zaproponuje dodatkowego przyciemniania.
Jeśli zaproponuje, to właśnie znaczy, ze będzie nieprofesjonalny (nieuczciwy).
A tak poza tym, to o ile 20 lat temu takie coś pasowało do wizerunku gangstera albo alfonsa, to teraz już kojarzy się jedynie ze zwykła wiochą:
dlatego teraz bardziej opłaca się zakładać folie atermiczne na te szyby - po to aby auto nie nagrzewało się latem
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
Tak, to faktycznie pomaga, szczególnie gdy dotyczy przedniej szybybusik pisze:dlatego teraz bardziej opłaca się zakładać folie atermiczne na te szyby - po to aby auto nie nagrzewało się latem
Poza mniejszym nagrzewaniem wnętrza, zauważyłem, ze wówczas długa jazda w słoneczny dzień staje się mniej męcząca dla oczu. W Fordzie nie założyłem nigdy okularów przeciwsłonecznych.
Wiec kupując nowy samochód warto dopłacić do takie opcji, która na przykład w Skodzie nazywa się:
Sun Safe Glass – szyby z powłoką IR/PVB
Po kodzie umieszczonym na szybie można odczytać, czy dana szyba ma właściwości przeciwsłoneczne
Gdy 6. i 7. litery kodu to:
CS lub CC - to jest szyba z kontrolą nasłonecznienia
GN albo GS - atermiczna zielona
BL albo BS - atermiczna błękitna
Busik,
zobacz po ile możesz kupić szybę przednią do Tribeki, laminowaną PVB:
http://zdgautoglass.en.alibaba.com/prod ... 9_06_.html
w hurcie, niestety

Są też inne powody...Лукашэнка pisze: teraz już kojarzy się jedynie ze zwykła wiochą

może są, a może się wydaje, że sąBilex pisze:Są też inne powody...Лукашэнка pisze: teraz już kojarzy się jedynie ze zwykła wiochą
Na przykład, jeśli chodzi o bezpieczeństwo to w RPA praktyka wykazała, że od przyciemnianych szyb bardziej skuteczne są miatacze ognia:

Czy ktoś ma (albo zna kogoś kto ma) zainstalowany system Gannet?
Biore oczywiście. Zreszta nie da sie inaczej w leasingu przeciez.
Ale tak mnie nastraszyliscie tymi lukami systemow bezkluczykowych ...
Ale tak mnie nastraszyliscie tymi lukami systemow bezkluczykowych ...

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Przygoda, przygoda, każdej chwili szkoda...
Jadę w czwartek na Białoruś (Mińsk). Samochodem, bo samolotem wychodzi jeszcze dłużej. Ktoś był kiedykolwiek? Dobre rady mile widziane...
Jadę w czwartek na Białoruś (Mińsk). Samochodem, bo samolotem wychodzi jeszcze dłużej. Ktoś był kiedykolwiek? Dobre rady mile widziane...
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Weź zapasowego kierowcę ;)
A tak całkiem poważnie upewnij się czy Twoje ubezpieczenie to ogarnie. Auto + hospitalizacja etc.
A tak całkiem poważnie upewnij się czy Twoje ubezpieczenie to ogarnie. Auto + hospitalizacja etc.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
Konto usunięte pisze: Dobre rady mile widziane...
nie rozmawiaj o polityce jeżeli chesz wrócić w terminie

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Nieźleś to sobie panie urządził. Dojechałem bezpiecznie, niedźwiedzi brak, ale tu fajnieЛукашэнка pisze:ech, zazdroszczę

- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
Ponoć wpuszczają bez problemu, gorzej z wyjazdem, zwłaszcza gdy komuś Twoje auto wpadnie w okoKonto usunięte pisze: Dojechałem bezpiecznie

"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

ech...
spóźniłem się.
ostatnio (ostatnie 2-3 lata) dość często organizowaliśmy ruch między Warszawą a Homel (po polsku Gomel). wyszło na to, że najmniej problemów sprawia kolej. poza tym (tfu, tfu...) rzeczywiście, Polacy najwięcej przygód mieli przy wyjeździe.
p.s.
podobno (mimo wszystko) Mińsk warto zobaczyć...
spóźniłem się.
ostatnio (ostatnie 2-3 lata) dość często organizowaliśmy ruch między Warszawą a Homel (po polsku Gomel). wyszło na to, że najmniej problemów sprawia kolej. poza tym (tfu, tfu...) rzeczywiście, Polacy najwięcej przygód mieli przy wyjeździe.
p.s.
podobno (mimo wszystko) Mińsk warto zobaczyć...
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Mam pytanie w imieniu kolegi.
Czy możecie polecić jakiegoś elektronika, który ogarnia komputer/nawigację w poliftingowej Tribece EU?
Komputer/nawigacja działa tylko przy bardzo wysokich i bardzo niskich temperaturach. W normalnych warunkach odmawia niestety posłuszeństwa.
Lokalizacja - najchętniej Kraków
Czy możecie polecić jakiegoś elektronika, który ogarnia komputer/nawigację w poliftingowej Tribece EU?
Komputer/nawigacja działa tylko przy bardzo wysokich i bardzo niskich temperaturach. W normalnych warunkach odmawia niestety posłuszeństwa.
Lokalizacja - najchętniej Kraków

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
Latem i zimą działa więc źle nie jest
Jak to jakieś zimne luty to będzie ciężko znaleźć.

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- So What!
- 6 gwiazdek
- Auto: Giulia V Q4
- Polubił: 309 razy
- Polubione posty: 60 razy
Farelka rządzi

Zimą tak od - 30 st. Cinquiz pisze:Latem i zimą działa więc źle nie jest![]()

inquiz pisze: Jak to jakieś zimne luty to będzie ciężko znaleźć.
Szczególnie zimą, bo wtedy wszystko zimne.
Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.