poluzowana listwa
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
poluzowana listwa
Czy listwy zaznaczone na załączonym zdjęciu powinny mieć jakiś roboczy luz czy też raczej ciasno powinny siedzieć i się nie telepać? Brzęczą mi podczas jazdy - urwane zaczepy? Czy te listwy coś przykrywaja (np. przewody) czy też są wyłącznie ozdobne i pod spodem nic nie ma? Odebrałem dziś samochód z warsztatu i nie wiem czy może coś się uszkodziło, ale wcześniej się nie telepały.
pozdrawiam
geos
pozdrawiam
geos
- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Re: poluzowana listwa
Nie mam co prawda Forka, ale miałem Legacy, mam OBK i nic się nie telepie... Chyba Ci je ktoś nieumiejętnie zdejmował i pourywał zaczepy...
a czy siedzi pod tymi listwami jakaś elektryka/przewody do świateł? bo to między innymi było robione.
Mogą tam iść przewody do kurtyn bocznych. Alarm Ci zakładali? Czujniki jakieś?
Czujników nie zakładali, z alarmem prosiłem aby coś sprawdzili, ale było to związane ze światłami - sygnalizacja przy zamykaniu/owieraniu samochodu z kluczyka, jedna strona samochodu przestała sygnalizować - mruga tylko lewa strona. dodatkowo podobno było zwarcie w instalacji świateł (wspominałem o tym tutaj: http://forum-subaru.pl/viewtopic.php?f=3&t=17978) i musieli to usunąć. czy do tego trzeba jakoś rozbierać te listwy?
Można pourywać zaczepy, u mnie jeden jest urwany. Trzyma się, ale na słowo honoru. Pewnie jakąś taśmą dwustronną ogarnę, bo szukanie takich zaczepów to nie na moje nerwy. Taśmę taką, co w razie czego można usunąć bez śladów i strat.
dzięki za wszystkie odpowiedzi. czy dobrze rozumiem, że w takim razie wystarczy kupić zaczepy i nie trzeba wymieniać całej listwy czy też trzeba wymienić cały ten plastik? czy ma ktoś może zdjęcia jak takie zaczepy wyglądają (jeśli można je kupić osobno)? pacjent to Forester 2.0X 2003.
geos, jeśli nie masz ani jednego sprawnego takiego zaczepu to zrobię Ci zdjęcie, ale nie mogę obiecać, że szybko, bo zawalony robotą jestem i kłopotami rodzinnymi aż do poniedziałku włącznie. Przypomnij się na PW jak by co, OK?