FUX pisze:Drzwi na klucz/pilota jak najbardziej. Odpalanie na guzik wygodne.
Jeżeli mam już kluczyk w dłoni, bo wciskałem guzik by otworzyć drzwi, to nie ma problemu by go potem włożyć w stacyjkę i przekręcić.
Prawdziwa wygoda zaczyna się wtedy gdy niesiesz w obu rękach torby z zakupami i podchodząc do samochodu nie musisz postawić ich w błocie, żeby uwolnić dłoń i szukać po kieszeniach kluczyka.
Oni produkują różne wersje, w różnych jakościach wykonania, zastosowanych materiałach. Kolega handluje obrabiarkami z Chin na kontenery.
Jakość wykonania, trwałość, bezawaryjność potrafiła przebić zachodnie odpowiedniki.
Inny znajomy kupił jakąś chińską, nową wtryskarkę naście lat temu zamiast zachodniej za zylion. Z branży jego kumple, pukali się po głowie, co on robi. Sprzęt chodzi do dzisiaj bez pudła.
Trochę mi się zepsuł samochód (ach te barierki przy szlabanie w T-Mobile), więc tymczasowo od wczoraj jeżdżę poprzednią wersją klasy E. Automat, klekot, w ogóle nie daje się tym poruszać
Gdzieś pisano porównanie, że BMW 5 lepsze we właściwościach jezdnych, nowy merc więcej miejsca z tyłu + pierdylion rozpraszaczy tabletowych. W sumie cos pośredniego między C a S. Dla laika n ie do odróżnienia.
Znaczy wizerunkowa wtopa, jak prezes podjedzie E i zapytają, jak tam się C klasą jeździ...
FUX pisze:Dla laika n ie do odróżnienia.
Znaczy wizerunkowa wtopa, jak prezes podjedzie E i zapytają, jak tam się C klasą jeździ...
Bywa też na odwrót.
Kiedyś we Wrocławiu, pewien jegomość wskazując na moje W205 zapytał mnie jak się jeździ tą nową S-klasą?
Potem dowiedziałem się, że to właściciel hotelu, przed którym się zatrzymałem, więc jego pytanie nie było abstrakcyjne...
amerykanie zaczęli robić nowy układ crash testów - z małym przesunięciem przeszkody (small overlap)
i co ciekawe, stare auta jak XC90 przechodzą spokojnie (wynik GOOD), tak np nowa buma piątka ma wynik Marginal (ledwo ledwo...)
busik pisze:amerykanie zaczęli robić nowy układ crash testów - z małym przesunięciem przeszkody (small overlap)
i co ciekawe, stare auta jak XC90 przechodzą spokojnie (wynik GOOD), tak np nowa buma piątka ma wynik Marginal (ledwo ledwo...)
Ta piątka, to też nie jest jakaś bardzo nowa konstrukcja.
Myślę, że w tym przypadku volviakowi pomógł poprzecznie umieszczony silnik. Szczególnie, jeśli to był 4.4 V8.
przejrzałem parę tych testów i wiele tu zależy od tego jak zachowa się przednie koło - czy wejdzie do kabiny, czy nie
czasami odpada jak w Volvo i Mini, a czasem układa się na zewnątrz auta - a w przypadku bumy wjechało w nogi kierowcy
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
różnica w wyglądzie kabiny znacząca - a wszystko to zderzenie z letkim przesunięciem.
Wszyscy się nastawiają na frontalne uderzenie i 5 gwiazdek zgarniają, a jak dojdzie do zderzenia z letkim przesunięciem, to już jest słabiutko
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski