Pomoc w doborze sprzęgła do imprezy 2.0 GX 2001r
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Pomoc w doborze sprzęgła do imprezy 2.0 GX 2001r
Witam, chciałbym sie dowiedzieć, jakie sprzęgło najlepiej założyć do mojej imprezy. Pokonuje dziennie ok. 100 km, w większości po mieście. Zamierzam wymienić komplet, z dociskiem, łożyskiem. Co warto wymienić "przy okazji" mając na tyle rozebrane auto? Pozdrawiam
- SubaruGARAGE
- 1 gwiazdka
- Auto: WRX 04MY
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Re: Pomoc w doborze sprzęgła do imprezy 2.0 GX 2001r
Proponuję kompletne sprzęgło exedy.
Równie istotne jest koło zamachowe- jeżeli jest zwichrowane, ma mikro pęknięcia, to także należałoby go wymienić. Brak stosownych działań może prowadzić do poszarpywania podczas ruszania z miejsca (oczywiście przy założeniu że wymieniane sprzęgło nie posiada wady fabrycznej).
Dodatkowo nie należny zapominać o wymianie płynu hamulcowego w wyprzęgniku (również bardzo istotne).
Równie istotne jest koło zamachowe- jeżeli jest zwichrowane, ma mikro pęknięcia, to także należałoby go wymienić. Brak stosownych działań może prowadzić do poszarpywania podczas ruszania z miejsca (oczywiście przy założeniu że wymieniane sprzęgło nie posiada wady fabrycznej).
Dodatkowo nie należny zapominać o wymianie płynu hamulcowego w wyprzęgniku (również bardzo istotne).
- zinc
- 4 gwiazdki
- Auto: Forester NA MY 99 rally car i Legacy IV 2.0 138hp
- Polubił: 1 raz
- Polubione posty: 0
zobacz zestawy LUK czesto tarcza w o polowe tanszym zestawie luka jest wlasnie exedy-polecam takie rozwizanie. oczywiscie jak kolega-subaru wymaga porzadnego sprzegla... w koncu 4wd stale robi swoje. zalozysz cos tanszego i bedziesz zaraz drugi raz robil... Albo exedy albo wyzej juz polka "profi" . Zapytaj jakiegos ogarnietego mechanika albo sklep gdzie bedziesz kupowal sprzeglo co dokladnie jest w pudelku. Wlasnie luk bardzo czesto wklada w swoje pudelko exedy.

Proste sa dla szybkich samochodow, zakrety-dla szybkich kierowcow
- kriskristoffers
- 2 gwiazdki
- Auto: Forester E-Boxer Special Edition Black Bandit
- Polubił: 1 raz
- Polubione posty: 5 razy
Ja miałem wziąć Valejo ale w dobrym serwisie dostałem w tej samej cenie Exedy - również do Imprezy GX 2001. Termin u mechanika dopiero na 09.05.2016 r.