Telefony, telefony...
-
vojta
- 4 gwiazdki
- Auto: tojka jariska
- Polubił: 66 razy
- Polubione posty: 2 razy
Re: Telefony, telefony...
222.22 pln, śliwowica z Vizovic, bateria nokii, słoik kompotu jabłkowego, 3 kołpaki 14 cali od Almery...... jest już minimalna?.... 

niech będzie moja strata - dwie i pół stówy, uszkodzony BB Q5 i bilet na trawmaj w Wawie - j33mbo będzie pan zadowolony
vojta jak możesz wybrakowany zestaw oferować... 3 kołpaki? a gdzie czwarty

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski
Ja mam na swiatlowodzie w centrum Berlina 50/5 w domu... Pogratulowac...Лукашэнка pisze:Ja też mam w domu jedynie Internet komórkowy.Konto usunięte pisze:Po wielodniowej batalii z Play, wymianie karty, przewiezieniu routera do W-wy, żeby udowodnić, że może działać szybciej i nie jest to kwestia sprzętu, ktoś pofatygował się żeby sprawdzić konfigurację BTSa
Było:
Download: 0,8 Mb/s
Upload:0,25 Mb/s
Jest: Można k...??? Można!!
Od kilku lat używałem modemo-routera, którego dostałem (kupiłem?) kiedyś w salonie Orange, z ich logo.
Ale w tym tygodniu zdecydowałem się kupić w sklepie urządzenie przenośne TP-Link M7350, żeby móc wygodnie zabierać ze sobą domowy Internet, gdy gdzieś wyjeżdżamy.
No i zadziwia mnie prędkość.
Bo poprzednio miałem takie mniej więcej parametry, jakie masze u siebie, a w tej chwili jest tak:
Sa jakies limity ilosci danych?
-
vojta
- 4 gwiazdki
cycująć...cytując klasyka kołpak poszeeedł w las...czyli gdzieś we Frydlancie krawężnik mi go ściągnął i tam też poległ...busik pisze:niech będzie moja strata - dwie i pół stówy, uszkodzony BB Q5 i bilet na trawmaj w Wawie - j33mbo będzie pan zadowolony![]()

namówiłem siostrę na BB zamiast ejplfona czy szajsunga i teraz trochę sam choruję mimo że baterie w nich słabo kąpiel znoszą jak wieść rodzinna niesie

Tak, oczywiście są limity. Np. 40 GB miesięcznie za 30 złotych.gregski pisze:Ja mam na swiatlowodzie w centrum Berlina 50/5 w domu... Pogratulowac...
Sa jakies limity ilosci danych?
I do tego transfer poza limitem w godzinach nocnych.
Oczywiście to za mało, żeby oglądać nałogowo filmy w wysokiej rozdzielczości (chyba, żeby je ciągnąć po północy)
Ale na jakieś facebookowanie albo forumowanie i do tego jakiś materiał filmowy od czasu do czasu, to w zupełności wystarczy.
-
vojta
- 4 gwiazdki
222.22 pln, śliwowica z Vizovic, bateria nokii, słoik kompotu jabłkowego, 3 kołpaki 14 cali od Almery, skrzynka czeskiego piwa ( prawie każdego ), czekolada studencka pieczęć, tuzemak z Bożkova.....j33mbo pisze:BB Passport to swietny telefon zaiste :) walcz licytuj!
Może głupie pytanie, ale może ktoś wie...
Ile czasu mija między zakończeniem świadczenia usługi dla danego numeru komórkowego przez operatora i wprowadzenia tego numeru ponownie na rynek...
A pytanie moje ma takie źródło, że 18.04 kupiłem numer w Nju Mobile (prepaid) i co kilka dni dzwonią ludziki z windykacji firmy Kruk i szukają jakiejś pani Y.
I moja rodzicielka jest "szcześliwa" bo zamiast mieć jednego domownika na smyczy to musi się użerać z Krukiem, tłumacząc że nie wie kim jest pani Y...

Ile czasu mija między zakończeniem świadczenia usługi dla danego numeru komórkowego przez operatora i wprowadzenia tego numeru ponownie na rynek...
A pytanie moje ma takie źródło, że 18.04 kupiłem numer w Nju Mobile (prepaid) i co kilka dni dzwonią ludziki z windykacji firmy Kruk i szukają jakiejś pani Y.

"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"
- rrosiak
- 6 gwiazdek
- Auto: Duża Dacia :)
- Polubił: 129 razy
- Polubione posty: 198 razy
barton, firmy windykacyjne często prowadzą sprawy sprzed kilku lat i posługują się ówczesnymi danymi dłużników. W międzyczasie numer telefonu może kilkakrotnie zmienić abonenta.
Przy najbliższej okazji niech mama postraszy złożeniem zawiadomienia o stalkingu, ponoć skutecznie działa.
Przy najbliższej okazji niech mama postraszy złożeniem zawiadomienia o stalkingu, ponoć skutecznie działa.
"Pan Macierewicz bardzo często mówi co wie, ale rzadko wie co mówi." - L.Miller - 
Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

Z dwojga złego wolę, gdy krajem rządzą złodzieje zamiast kretynów.

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Albo niech po prostu zablokuje połączenia z tego numeru w telefonie.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
rrosiak pisze: Przy najbliższej okazji niech mama postraszy złożeniem zawiadomienia o stalkingu, ponoć skutecznie działa.
chyba już została użyta taka sugestia, więc jestem ciekaw jak temat się rozwinie.... Wcześniejsze tłumaczenia (nie wiem kim jest Y ani gdzie przebywa, numer został legalnie nabyty w dniu 18.04.2016) nie odniosły skutku, gdyż padały odpowiedzi dzwoniących (przy kolejnych próbach kontaktu): ale ja mam tak w bazie/rekordzie
Godlik pisze: Numery 'leżakują' co najmniej pół roku od odłączenia pacjenta
dzięki za odpowiedź

Chloru pisze: Albo niech po prostu zablokuje połączenia z tego numeru w telefonie.
jest to jakaś metoda, choć to będzie upierdliwe przy większej ilości numerów jaką oni mogą dysponować...
Muszę sprawdzić w tym aparacie (dość wiekowym) czy jest taka możliwość (blokowania)...

Ostatnio zmieniony 27 kwie 2016, o 18:46 przez barton, łącznie zmieniany 1 raz.
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Barton u mnie to było kilka numerów. Od paru lat spokój.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
W iPhonie 4, a więc zabytek, mam jeden numer blokowany jakiegoś przedstawiciela.
Telefon nie dzwoni. Po wszystkim mam nieodebrane polączenie.
Sprawdź u operatora, czy jest taka funkcjonalność poprzez BOK.
Telefon nie dzwoni. Po wszystkim mam nieodebrane polączenie.
Sprawdź u operatora, czy jest taka funkcjonalność poprzez BOK.
FUX, no to ten nasz aparat to większy zabytek (Motorola Glean), który ojciec miał używać w trakcie rowerowych wycieczek do łączności z bazą, ale w sumie to raczej baza z nim... Ale mamie będę musiał sprzedać ten patent z BOK i niech go przyciśnie by tam zajrzał i sobie różne rzeczy poustawiał (m.in. wyłączył pocztę)
Ty Mamy nie męcz tylko zadzwoń samemu lub najlepiej idź do BOKu we wsi. To działa szybciej.
Ja od dawna do nich nie dzwonię, bo szkoda czasu.
Ja od dawna do nich nie dzwonię, bo szkoda czasu.
FUX, ale ja mialem na uwadze przycisniecie właściwego użytkownika (ojca) numeru. Zreszta Nju to operator wirtualny, wiec nie maja swoich placówek w terenie (chyba, ze cos można załatwić w placowkach z logiem Orange, ale tego nie sprawdzałem). I jedyna droga kontaktu z nimi to mail lub telefon albo strona internetowa (z możliwością logowania sie do konta z przypisanym do niego numerze komórkowym i panelem z ustawieniami różnych opcji)...
A aktualnemu posiadaczowi numeru wszystko pasuje w aktualnej sytuacji... Bo smycz jest ale w domu bo znów będą te patafiany dzwonić i psuć atmosferę.
A aktualnemu posiadaczowi numeru wszystko pasuje w aktualnej sytuacji... Bo smycz jest ale w domu bo znów będą te patafiany dzwonić i psuć atmosferę.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Czas na przedłużenie prywatnej umowy w Play. Jako służbówki używam Xperii Z3 - właściwie satysfakcjonuje mnie w 100%. Czy jest coś bardziej budżetowego, co zapewni mi zbliżony poziom komfortu?
Używa ktoś HTC One M8s albo odchudzonego HTC One M9 Prime CE?
Czy ewentualnie mają sens jakieś chińskie wynalazki spoza oferty operatorów, albo jakieś Asusy Zenphone 2?
Używa ktoś HTC One M8s albo odchudzonego HTC One M9 Prime CE?
Czy ewentualnie mają sens jakieś chińskie wynalazki spoza oferty operatorów, albo jakieś Asusy Zenphone 2?
ale czy drugi aparat musi być porównywanie dobry jak ten podstawowy?Konto usunięte pisze:Czy jest coś bardziej budżetowego, co zapewni mi zbliżony poziom komfortu?
Mnie by wystarczyło, żeby dzwonił i miał dobry czas pracy na baterii.
np
http://www.x-kom.pl/p/267061-smartfon-t ... zarny.html
albo solidniejszy ale I droższy:
http://www.x-kom.pl/p/228703-smartfon-t ... zarny.html
lub po prostu:
http://www.x-kom.pl/p/232168-smartfon-t ... zarny.html

A umowę wziąłbym bez sprzętu.
Możecie doradzić jakiegoś antywirusa albo ablocka na androida? Jest tego mnóstwo a nie chcę syfu do zbierania danych instalować. A coraz bardziej mnie drażnią te reklamy blokujące ekran "zachęcające" do instalacji różnych rzeczy.
Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
Telefon służbowy to telefon służbowy. Nie można się do niego za bardzo przyzwyczajać. Dlatego wolałbym coś, co nie będzie zamulac.Лукашэнка pisze:ale czy drugi aparat musi być porównywanie dobry jak ten podstawowy?Konto usunięte pisze:Czy jest coś bardziej budżetowego, co zapewni mi zbliżony poziom komfortu?
Mnie by wystarczyło, żeby dzwonił i miał dobry czas pracy na baterii
Jestem za młody na telefony z dużymi klawiszami

Wersja bez umowy ma sens o ile można na rynku kupić coś za rozsądną kwotę
-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
Powiedział użytkownik MercedesaKonto usunięte pisze: Jestem za młody na telefony z dużymi klawiszami

- Godlik
- 6 gwiazdek
- Auto: GT'99 jest i zawsze będzie; OBK był, Legacy było, była Skoda, jest BMW :)
- Polubił: 19 razy
- Polubione posty: 83 razy
Z budżetowych Huawei P8 Lite.
A jak chcesz trochę tańszy abonament, to mogę sprawdzić czy mam jeszcze jakiś kod na ofertę 'pracowniczą'. Daj znać na priv
A jak chcesz trochę tańszy abonament, to mogę sprawdzić czy mam jeszcze jakiś kod na ofertę 'pracowniczą'. Daj znać na priv